- Čet Maj 15, 2014 6:38 pm
Videcemo kako ce izgledati Aranitovic u seniorima, ja ga licno vidim kao cistu dvojku, mada mu generalno za razvoj i nije lose da uzme koji minut i na prevodu lopte. Stoji da je on fizicki mnogo snazniji od konkurencije, ali i atletski je prilicno ok. Ne ocekujem da ce da dominira u seniorima, ali moze napraviti korektnu karijeru. Nije on nizak za dvojku, on sa nekih 193-4 cm i kombinacijom svoje snage i fizikalija moze da igra dvojku bez problema. Tu istu visinu ima na primer Paunic. Mozda bi za nekog bilo razocarenje da Aranitovic posle ovakve dominacije u kadetima ima karijeru jednog Paunica, ali generalno ne moze se reci da je to lose. Uostalom Paunic je igrao i u Rusiji i igra sad u Spaniji i bio je reprezentativac, a po meni je moguce da bude i sada sobzirom na tanku konkurenciju na poziciji 2. Sad sto mislim da Vanja Marinkovic ima vece sanse da bude bolji igrac kao senior nego na primer Aranitovic to je druga stvar, to je vec poznata stvar oko nacina na koji Zvezda bira igrace u mladjim kategorijama.
Kenic se meni dopada kao igrac, a i malo sam slab na njega posto je potekao iz istog kluba u kom sam ja igrao, ali generalno gledano on se ne uklapa u ovaj sistem koji forsira Klipa pre svega zato sto fizicki kaska u odnosu na Voju i Stefana. Ja sam prijatno iznenadjen sto je Simanic uopste dobio minute na parketu sobzirom na tu cinjenicu. Generalno gledano iz Zvezdinih kadeta najvise ocekujem od Simanica, pa potom od Radanova i Kenica, Aranitovic mi je tu cetvrti na listi i pored toga sto je trenutno najbolji. Od juniora mislim da Lazarevic moze biti vrhunski igrac ukoliko popravi sut za 3, uz njega gajim nade za Radovanovica (ukoliko ga napokon neko prebaci na 4) i mozda Miladinovica ukoliko bi se dobro radilo sa njim. Znam da ce mu mnogi zameriti da je nizak za centra, ali mislim da svetski trendovi naginju ka tome da mu to za 5-6 godina i nece biti neka mana u Evropi. Sa druge strane atletika i motorika su mu za jednog centra na sasvim pristojnom nivou, ima ogromne sake. Samo kad bi se dobro radilo sa njim, moglo bi se to dobro isklesati. Za ostale igrace sam prilicno skeptican. Oko Stojanovica se malo lomim, generalno mi se ne dopada, ali mozda i bude upotrebljivo krilo u buducnosti, dominaciju kao u juniorima sigurno nece ostvariti.
EDIT: Moze se povesti igrac sa pozajmice, na primer tako je Bogdan Bogdanovic bio MVP juniorske evrolige. Zasto Zvezda nije pristupila tome, ne znam. Pretpostavljam da su hteli da otvore prostor za Simanica i Aranitovica. Ne bi me uopste cudilo da Simanica guraju na 5.
I kad ne budes prvi ti...