Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Karaburac
Statisticki nema prevelikih iznenadjenja, osim sto je Voja zabelezio 11 asistencija, to je ipak cudo po meni. Svidja mi se sto je Simanic dobio lepu minutazu, a i Aranitovic je fino isprangijao. Videcemo sutra protiv Huventuda, mada i tu ocekujem pobedu. Najnezgodniji protivnici su u drugoj grupi, mislim tu pre svega na Real i Fenerbahce. Realno ocekujem da Zvezda bude prva u grupi, a onda u finalu sta im Bog da.
Korisnikov avatar
By Lepus
Steta sto u ovoj statistici nema i +/- kolone. U prvom poluvremenu dok se pravila razlika, Simanic je bio na terenu.
By allstar
Lepus napisao:Steta sto u ovoj statistici nema i +/- kolone. U prvom poluvremenu dok se pravila razlika, Simanic je bio na terenu.
Imaš ovde: http://live.euroleague.net/gamesjsuleb. ... E34383&z=0. Kao i obično, Lazarević prednjači po ovom pokazatelju.

Meni u statistici bode oči 0 min. za Kenića naspram preko 20 za Aranitovića: po meni je Kenić iz kadetske ekipe daleko najspremniji za juniorsku košarku (što nije ni čudo, jer je 97. godište), ali očigledno je odluka već jasno pala o tome ko je sledeći projekat kluba...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa dobro, ne bih ja poredio minutazu Kenica i Aranitovica. Aranitovic u principu uskace na poziciju 1 umesto Andjelkovica i ponekad na poziciju 2, jer od odlaska Simica u Smederevo Zvezda prakticno nema drugog pleja. Kenic kao trojka ima mnogo vecu konkurenciju u vidu Lazarevica i Stojanovica. Moje ocekivanje je da ce sledece sezone Kenic biti startno krilo juniora.
Korisnikov avatar
By miki
allstar napisao:
Lepus napisao:Steta sto u ovoj statistici nema i +/- kolone. U prvom poluvremenu dok se pravila razlika, Simanic je bio na terenu.
Imaš ovde: http://live.euroleague.net/gamesjsuleb. ... E34383&z=0. Kao i obično, Lazarević prednjači po ovom pokazatelju.

Meni u statistici bode oči 0 min. za Kenića naspram preko 20 za Aranitovića: po meni je Kenić iz kadetske ekipe daleko najspremniji za juniorsku košarku (što nije ni čudo, jer je 97. godište), ali očigledno je odluka već jasno pala o tome ko je sledeći projekat kluba...
Jel moze neko da mi objasni kako se racuna ova +/- statistika ?
By allstar
Karaburac napisao:Pa dobro, ne bih ja poredio minutazu Kenica i Aranitovica. Aranitovic u principu uskace na poziciju 1 umesto Andjelkovica i ponekad na poziciju 2, jer od odlaska Simica u Smederevo Zvezda prakticno nema drugog pleja. Kenic kao trojka ima mnogo vecu konkurenciju u vidu Lazarevica i Stojanovica. Moje ocekivanje je da ce sledece sezone Kenic biti startno krilo juniora.
Aranitović u seniorima ni u ludilu neće moći da igra 1, zbog tehnike (a ni 2, zbog visine - živi bili, pa videli). U ovom uzrastu je upotrebljiv, zbog načina kako Klipa igra, sa insistiranjem na jakoj odbrani, i jedino u tom svetlu mogu da razumem njegove minute (a inače - to što je on sad kao zamena za Simića na pleju je čista blasfemija, meni se kosa diže na glavi kad ga gledam koliko je tvrd i ukočen na prevođenju). Sa druge strane, isto to insistiranje na lomljenju protivnika odbranom je verovatno razlog što Kenić nije igrao, i tu si u pravu - njegov direktni konkurent na poziciji 3 je Lazarević, i mada sam uveren da bi Kenić značajnije doprineo poenterski, Lazarević je nesumnjvio daleko ispred kad se gleda igra u oba pravca.
By allstar
Da dodam i ovo: ne sećam se da li pravila dozvoljavaju da se za završni turnir povede i određen broj igrača iz drugih ekipa, kao što je to slučaj sa kvalifikacionim turnirima, ali sa Radovanom Đokovićem na pleju, i nekom pravom 5-icom (mada smo u generacijama 96/97 veoma, veoma tanki sa takvima), mislim da bi Zvezda ovde tukla svakoga 30 razlike.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Videcemo kako ce izgledati Aranitovic u seniorima, ja ga licno vidim kao cistu dvojku, mada mu generalno za razvoj i nije lose da uzme koji minut i na prevodu lopte. Stoji da je on fizicki mnogo snazniji od konkurencije, ali i atletski je prilicno ok. Ne ocekujem da ce da dominira u seniorima, ali moze napraviti korektnu karijeru. Nije on nizak za dvojku, on sa nekih 193-4 cm i kombinacijom svoje snage i fizikalija moze da igra dvojku bez problema. Tu istu visinu ima na primer Paunic. Mozda bi za nekog bilo razocarenje da Aranitovic posle ovakve dominacije u kadetima ima karijeru jednog Paunica, ali generalno ne moze se reci da je to lose. Uostalom Paunic je igrao i u Rusiji i igra sad u Spaniji i bio je reprezentativac, a po meni je moguce da bude i sada sobzirom na tanku konkurenciju na poziciji 2. Sad sto mislim da Vanja Marinkovic ima vece sanse da bude bolji igrac kao senior nego na primer Aranitovic to je druga stvar, to je vec poznata stvar oko nacina na koji Zvezda bira igrace u mladjim kategorijama.

Kenic se meni dopada kao igrac, a i malo sam slab na njega posto je potekao iz istog kluba u kom sam ja igrao, ali generalno gledano on se ne uklapa u ovaj sistem koji forsira Klipa pre svega zato sto fizicki kaska u odnosu na Voju i Stefana. Ja sam prijatno iznenadjen sto je Simanic uopste dobio minute na parketu sobzirom na tu cinjenicu. Generalno gledano iz Zvezdinih kadeta najvise ocekujem od Simanica, pa potom od Radanova i Kenica, Aranitovic mi je tu cetvrti na listi i pored toga sto je trenutno najbolji. Od juniora mislim da Lazarevic moze biti vrhunski igrac ukoliko popravi sut za 3, uz njega gajim nade za Radovanovica (ukoliko ga napokon neko prebaci na 4) i mozda Miladinovica ukoliko bi se dobro radilo sa njim. Znam da ce mu mnogi zameriti da je nizak za centra, ali mislim da svetski trendovi naginju ka tome da mu to za 5-6 godina i nece biti neka mana u Evropi. Sa druge strane atletika i motorika su mu za jednog centra na sasvim pristojnom nivou, ima ogromne sake. Samo kad bi se dobro radilo sa njim, moglo bi se to dobro isklesati. Za ostale igrace sam prilicno skeptican. Oko Stojanovica se malo lomim, generalno mi se ne dopada, ali mozda i bude upotrebljivo krilo u buducnosti, dominaciju kao u juniorima sigurno nece ostvariti.

EDIT: Moze se povesti igrac sa pozajmice, na primer tako je Bogdan Bogdanovic bio MVP juniorske evrolige. Zasto Zvezda nije pristupila tome, ne znam. Pretpostavljam da su hteli da otvore prostor za Simanica i Aranitovica. Ne bi me uopste cudilo da Simanica guraju na 5.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 364
KK Partizan 2026/27.

Mihin najveci problem su uvek bile spore noge kao […]