- Pet Jul 26, 2013 8:09 pm
Rezultatom ne treba biti razocaran, ipak smo mi dosli bez sest najboljih igraca. Ovdje smo imali priliku da vidimo neke druge momke i to mi je drago. Ono sto mene interesuje, da li se ovo EP racuna prilikom kvalifikacija za SP do 19 godina?
Sto se tice same utakmice, nama je najvise falio playmaker. Rebic je licno Nash za sve njih. @Karabu, ti si spomenuo da po tvome misljenju Jaramaz moze mnogo napredovati i prestici Rebica, a ja naprotiv, od Jaramaza nista nisam vidio. On nema "mozga" da bi bio vrhunski play. Njegove odluke u kreiranju napada i zavrsavanju nekih akcija su katastrofalne. Pusica mi je simpatican igrac. Vidjeli smo sta nam jer radio onaj njihov play sa brojem pet i koliko znaci timu.
Od bekova, Brano je podbacio, ali ruku na srce, on i nije imao nekoga ko ce ga proigrati. Posledica toga je bilo nerezonsko ispucavanje. U odbrani je katastrofalan, skoro los kao i Jaramaz. Jugovic takodje los.
Zagorac je vec nesto drugo. Mora mnogo da radi, pogotovo na sutu i tehnici. Kada ga vidim kako vodi loptu i kako mu ona bjezi ... Odlican osjecaj za prostor, uvijek se nadje gdje treba.
Od visokih igraca, Veljkovic je zanimljiv. Kazu da je nenormalno napredovao i da ima jos mnogo prostora za napredak. Ljubenkovic mi se nikako nije svidio, ne vjerujem da on moze napraviti ni prosjecnu karijeru. Mada, iz statistike vidim da je imao 5 asistencija, svaka cast.
Onaj koji se meni najvise svidio je Vucetic. Ima smek, finu tehniku, a moze i pogoditi izvana. Mnogo me podsjeca na Novicu Velickovica.
Prins je sutercina,a to sto se njegovo ime nije naslo na guglu prilikom objavljivanja Knofijeve liste nije moja greska.