ja rekoh da Real dobija ovo
gotivim mnogo vise ovaj Real nego neki predhodnih godina, sada su im Ljulj koji je bio po meni Gagi stajl igraca, postao je odlican suter i nosilac tima. tu je Rodrigez majstor. Rudi koga ne gotivim previse inace, od danas i onog ciganskog poteza jos manje, ali jeste igracina to ne osporavam. uz Rejesa prekaljenog lisca koga sto sam stariji sve vise gotivim. tu je odlicni Mirotic koji jednako dobro igra ledjima kao i licem prema kosu i poseduje solidan sut. Dzejsi (uz svo postovanje prema njegovom imenjaku sa foruma) po meni nije vrhunski igrac, cak ni vrhunski suter, on nije vezao dve tekme da pogodi neko ludilo tipa 20 poena, cak ni na svakoj utakmici koju sam gledao nije uspeo da da vise od 2 trojke sto je za sutera slabo, ali gotivim ga, mada nije ta klasa. Suarez mi je dosta zanimljiv igrac slabo igra ali me podseca na Ljulja iz ranijih danam klasican primer Realove skole. centarksa linija im je mogu reci nikad smesnija bar meni. Begic je evroligaski centar, ali ga svaki put Tomic izbaci u 1/4 sa 2 faula i onda covek presedi na klupi, inace u napadu je ok, ima sut, ima neku tehniku i ima visinu. druga violina im je Sloter koji je atipican centar niti je preterano visok, niti ima neki predobar sut, niti je mrcina kao Dzavaji i Sofo, vec je covek onako sasvim koristan igrac za poziciju 5, ali ne poenter barem po meni fali mu ledjna tehnika, tu je da pokupi skok, da sacuva protivnickog centra, pokretljiv je, skocan i skroz nedefinisan. kada bi samo imao jednu od centarskih osobinu izrazeniju on bi bio jedan od najboljih centara evrope. Hetsajmer je takodje tu, on mi je slican Sloteru, samo manje igra i cinimi se da igra vise cetvroku nego 5, njega nisam mnogo gledao, pa ne bih da se zalecem, ali takodje mi je skorz nedefinisan. uz Drejpera koji je tu cisto da odradi rotaciju i pomogne u odbrani koliko sam ja razumeo njegov zadatak. i Dardena koji je bio odlican u Zalgirisu kod Plaze, ali sada je u nekom drugom ili trecem planu pa isuvise slabo i retko igra, a ima i drugu ulogu pa se ne dokazuje kao u prethodnom klubu. Pocijus je bio tu takodje,ali on je povredjen i zbog toga je i doveden Darden. odlicna je to masinerija i uz Pabla Lasa igraju sasvim dobro. mnogo su zanimljivi kada imaju takva tri prodorna igraca kao sto su Ljulj, Rudi i Serhio, pogotovo kada su sva trojica u petorci stvarno je kuku lele toj odbrani jer su sva trojica majstori prodora ali i suta i onda kada jedan zabije pisi poene u najavi. uz tri tako niska igraca, gde je Darden jedini malo visi i sa slabijom tehnikom na poziciji tri, svi su sposobni da ugroze ekipu iz vise oruzija i zato mi se ove sezone svidjaju.
navijam za njih u ovom plej ofu i navijam da nam dodju u Pionir da se igramo sa njima malo sledece sezone, da im pokazemo kako se trci tranzicija, igra odbrana i sutiraju trojke