- Sre Maj 01, 2013 12:33 pm
@Edibledi
Pazi, ovaj sastav sto si izneo bi verovatno osvojio Univerzijadu, ali postavlja se ozbiljno pitanje da li to treba da nam bude primaran cilj?
Evo sad cu da iznesem za odredjene igrace zasto mislim da ne bi trebali da igraju.
Bunic- Vec igrao za univerzitetsku selekciju na pretprosloj Univerzijadi, na prosloj nije. On je undersize centar, snazan, ali zbog toga vise od korisnog igraca u domacim okvirima ne moze da postane, a on je vec solidan igrac u domacim okvirima. Cak je i izasao iz KLS-a sto znaci da je vec skrenuo paznju na svoj kvalitet i to je to.
Gagic- Isto ima zlato na Univerzijadi. Decko vec dobija ozbiljnu minutazu u Partizanu, nema nikakve potrebe da trenutno isprobavamo njegove mogucnosti jer njegove mogucnosti znamo, a i napredak nam je stalno pred ocima. Ako uznapreduje dovoljno ide u A selekciju i to je to. Ako ne, nikom nista.
Musli- Vec nastupao za A selekciju, ovo bi bilo degradiranje njega. Ostali razlozi isto kao za Gagica.
Bircevic- Igrao vec dva puta na Univerzijadi, ima vec nekoliko Jadranskih sezona, dovoljno je za njega ucinjeno. Ima stabilnu minutazu u RKG-u, a nije vise ni tako mlad.
Andjusic- Isto kao Musli, igrao vec za A selekciju, nema potrebe slati ga na Univerzijadu. Igra u inostranstvu, poznat igrac. Ili A selekcija ili nista.
Bogdanovic- Ocekujem ga direktno na sirem spisku A selekcije, kad je prosle godine upao Jaramaz, upasce sigurno i on.
Subotic- Meni on ne deluje kao kalibar za A selekciju, prenizak je za cetiri, a jednostavno nije dovoljno dobar atleta da se nosi sa ozbiljnim cetvorkama. Ima svoje dobre strane, ali zaista mislim da od njega nije moguce napraviti materijal za prvi tim.
Ima stvari u selekciji i koje mi se dopadaju. Na primer to sto si stavio Milutinovica kao zelju da mu se kao bivsem velikom talentu otvori mogucnost da udje u takmicarsku formu. Postoji samo problem sto je on najjavio da ce igrati letnju ligu za Milvoki, te ne znam zbog datuma da li ce mu Univerzijada odgovoarati. U svakom slucaju podrzavam ideju.
Rekao sam vec i ranije, moja ideja je da se ova Univerzijada iskoristi za:
1) popularizaciju domacih klubova iz KLS-a- ovime bismo pomogli domacim klubovima da privuku i neke malo bolje igrace jer bismo im pokazali da mogu i preko domace lige da izadju na neko medjunarodno takmicenje gde bi ih zapazili neki skauti.
2) ostvarivanje kontakata sa nasim igracima iz NCAA u kojima moze da se nadje po neki ''late bloomer''- ovime bismo pokazali nasim momcima sa one strane okeana da nismo zaboravili na njih i time bismo poslali poruku drugima koji tek planiraju da idu da ce biti praceni tamo.
3) Kaparisanje igraca sa dvojnim drzavljanstvom koji trenutno nisu kvalitet za A selekciju, ali imaju potencijal da nekada zaigraju (pogotovo vezano za visoke igrace)
Stoga bi moj sastav izgledao ovako:
plejevi:
1) Vujosevic (1992)- igrao vec ranije za mladu selekciju, imao solidnu sezonu u BKK-u. Ima potencijal za veca dela, dobro je za njega, dobro je za KLS.
2) Pesakovic (1991)- Igrac koji se vraca iz povrede, mozda malo nepravedno zapostavljen u Vojvodini (zbog Covica, posto Boltic jeste bolji od njega), igrac koji sutira 42% za tri poena na nivou sezone. Meni licno zanimljiv i mislim da je prilicno potentan napadac sto bi valjalo ispostovati.
3) Stefan Jovic (1989)- Kao malo stariji, meni zanimljiv jer je izuzetno visok i odlican atleta za poziciju koju igra. Mislim da bi mogao da postane igrac ne bas na nivou, ali tu negde kao Stefan Markovic, a takvi igraci svima trebaju i domace klubove cine kvalitetnijim. U ostalom mozda bi to i ubedilo Mutu da mu ne treba 8 stranaca u ekipi....
4) Ostavljam prostor za nekog igraca iz NCAA ukoliko zasluzuje poziv.
bekovi:
1) Luka Igrutinovic (1992)- Slicno mislim kao i za Bogica Vujosevica.
2) Jaramaz (1991)- @Edibledi vec si napisao zasto i slazem se sa tobom.
3) Zivanovic (1989)- vec igrao na Univerzijadi, ali ove sezone je mnogo napredovao u Metlacu i zasluzuje da se uzme u obzir.
4) Milutinovic (1990)- Vec sam rekao ranije, pa da se ne ponavljam. Lepo si se njega setio.
5) Mitrovic (1990)- Imao finu sezonu u Vrscu, ali ipak bi mi prethodno navedeni momci bili pre njega u izboru.
6-7) Blizanci Petkovic- nastuapali ranije za mlade selekcije, osvojili prvu JLS sa ekipom Novog Sada 2010.g. Strahinja imao solidnu sezonu u Mladosti iz Cacka u KLS 2, a Vukasin imao lepu minutazu na pocetku sezone u Vojvodini, potom nestao bez objasnjenja, ne znam da li je povreda u pitanju. Vukasina sam gledao, igrao sjajnu odbranu na Vasi Micicu i totalno ga ustopovao kad je bio na terenu, trojke je sutirao oko 40% dok je igrao, mada na relativno niskom uzorku.
krila:
1) Gujanicic (1992)- Lepa minutaza na George Mason univerzitetu iako je freshmen, trebalo bi ga pratiti
2) Drenovac (1992)- Odlicna minutaza u inostranstvu vec neko vreme, standardni reprezentativac generacije 92', valjalo bi ga i dalje drzati na oku
3) Kalinic (1991)- Sjajan atleta, moze da pokrije obe krilne pozicije sto je i radio u Vojvodini ove sezone, mada je moje misljenje da bi najvise mogao da pruzi sa pozicije broj 3. Forma mu malo varira, ali ipak imao par odlicnih partija u dresu Vojvodine, odigrao na primer sjajan mec u direktnom duelu protiv Dasica.
4) Ostavljam prostor da ima jos neki igrac kojeg sam zaboravio. Takodje neki igraci sa pozicije 2 bi mogli da pokriju ovu poziciju (kao recimo Milutinovic), mada mislim da su Gujanicic, Drenovac i Kalinic sasvim dovoljni i najbolji izbor.
krilni centri:
1) Nemanja Todorovic (1991)- Lepu sezonu ima u Borcu iz Cacka. Visok igrac koji ima sjajan sut za tri poena (oko 40%), uz to odlican desni poluhorog. Pristojan atleta, mozda malo mrsaviji, ali veoma zanimljiv igrac.
2) Aleksandar Marelja (1992)- Sjajna sezona u Slogi iz Kraljeva, meni se licno veoma dopao kao igrac. Odlican suter sa poludistance, dobar odraz, vredelo bi pratiti njegovu karijeru i skrenuti paznju vecim klubovima na njega.
3) Marko Lukovic (1992)- Sjajna sezona, ali tweener. Sa jedne strane zasluzuje poziv jer je imao zaista neke jako dobre partije i stabilnu sezonu, sa druge strane njegov potencijal je nesto u sta uveliko sumnjam, pa bi ga mozda zbog toga valjalo i preskociti.
4) Nikola Jevtovic (1989)- Odlicna sezona u Slobodi, igrao odlicno protiv najjacih protivnika, iako je cetvorka pokazao hrabrost i protiv petica. Zasluzio je da za njega sazna siri auditorijum.
5) Ostavljam opet mogucnost za nekog igraca iz Amerike koje slabo poznajem, od domacih mozda jos Rados Seslija (1992) ulazi u moguci tim, takodje kao deo sampionske generacije Novog Sada iz 2010 godine (Vujosevic, S. Petkovic, V. Petkovic, Seslija, Djumic)
centri:
1) Nastic (1992)- Losa sezona u Stenfordu, a posto i dalje verujem u ovog momka, mislim da barem nas savez ne bi trebao da digne ruke od njega i da mu mogucnost da igra.
2) Kravic (1990)- Dobra sezona na Texas Tech-u, ima i drzavljanstvo Kanade. Valjalo bi da ukrademo ovog momka dok jos mozemo i ako jos uvek mozemo.
3) Djumic (1992)- Slaba sezona u Vojvodini, ali sobzirom na to koliko domaci klubovi kubure sa kvalitetnim centrima, mozda bi bilo dobro da savez ne digne ruke od ovog momka i proba da mu posveti paznju koju ocito nema u Vojvodini. Clan sampionske generacije juniora Novog Sada iz 2010.g.
4) Milovanovic (1991)- Po meni zanimljiv igrac koji u Zvezdi nije dobio previse sansi, tako da bi ovo mozda bila dobra sansa da se afirmise
5) Dujkovic (1990)- @Edibledi je naveo razloge. Inace, on nije fizicki jaci od Vranesa, poznajem momka. Po odlasku u Ameriku je znacajno dobio na kilazi, pre toga je bio kao stiglic.
Ako bih sad morao da skracujem spisak i ovog momenta se odlucim za 12 igraca to bi bili:
1) Vujosevic (1)
2) Jovic (1-2)
3) Jaramaz (2-1)
4) Igrutinovic (2-1)
5) Milutinovic (2-3)
6) Drenovac (3)
7) Kalinic (3-4)
8) Gujanicic (3-4)
9) Marelja (4)
10) Nastic (5)
11) Kravic (5)
12) Todorovic (4-5)