Skup tema koje govore o tehnici, taktici, statistici ...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa u ovom konkretnom slucaju su mozda i bili...
Poenta je da kada radis tu fintu sa stajne noge i kada krenes u sut moras da se odrazis sa obe noge istovremeno. Odnosno ne mozes pivot (tj, ne pivot nego pokretnu nogu) nogu da spustis na zemlju pa da odskocis samo sa zadnje noge...
Barem ja mislim da je tako, ne znam da li sam bio dovoljno jasan.
U svakom slucaju valjalo bi da jos neko da svoje misljenje.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
meni se cini da jesu bili koraci, ali moglo je i ono sto je primenio u polasku da se tako okarakterise, iskreno milim da je nije svirano bas zbog protivnika jer su drugacija pravila u NBA i Evropi, tako da sudije nisu znale kako da se postave, sto dokazuje genijalnost "naseg boga"
ovako potrebno je odraziti se sa te noge sa koje je "stajna" mada ovde je recimo specifican slucaj, u mnogim drugim situacijama, ako se odrazi u isto vreme nisu koraci kao sto je rekao Karaburac jer prakticno to nije povreda pravila, mada znaju sudije i to da sviraju.
evo jos jednog primera primene ovog poteza

ima jos jedan slican potez ako se secate u derbiju ga je izveo isto Leo pored Rakocevica cini mi se, u trenucima kada smo dizali prednost
to je prakticno iskljucivo koriscenje pivota koje su neki retki igraci uspeli, da zbog svoje inteligencije, iskoriste i nadmudre protivnika, to je kalsicna primena pravila.
igrac naskace u 2 koraka, nakon toga pravi pivot oko "stajne" noge i kada uspeva da ostvari povoljnu situaciju odrazava se sa noge koja mu je "stajna" tada nema povrede pravila.
imao sam saigraca koji je stalno to koristio u igri dok smo bili juniori i odlicno se sluzio tim "oruzjem"
Korisnikov avatar
By Hercegovina_vazda
Pricao sam sa jednim sudijom (koji doduse vec odavno ne sudi i koji je igrao kosarku dok jos nije postojala trojka, tako da uzmite sa rezervom), on konkretno za ovakvu situaciju kaze da su oni kao sudije, svirali korake ili pustali u zavisnosti da li igrac doda loptu (tada su koraci) ili sutne na kos (tad nisu svirali). :?
Pozdrav!
Korisnikov avatar
By rudonja
[BBvideo 560,340][/BBvideo]

Korisnikov avatar
By Karaburac
@Sale i ostali koji znaju to bolje od mene, zanima me jedna stvar.

Naime dosta se prica o odbrani od pika i neke osnovne odbrane su iskakanje, preuzimanje i zoniranje. Medjutim, ja znam kada sam ja trenirao (mada sam vec 1000 puta rekao da je to na uzasno niskom nivou) mene su treneri terali da pik branim tako sto cu da onemogucim igraca koji postavlja blok da uopste postavi blok. Odnosno cim vidim da krece na tako nesto, guram njihovog centra van linije za tri i ako ne mogu bas potpuno da ga izguram, barem gledam da mu onemogucim kretnju dovoljno da moj bek vidi kuda ce da se provuce. Tako nesto u ozbiljnim utakmicama nikada nisam video da odbranbeni centar i pokusa da uradi. Jel se plasi od moguceg ''slipa'' ukoliko krene jace u taj duel, izbegava mogucnost faula van lopte ili je nesto trece u pitanju? Bas me zanima.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Nemam pojma, mene su tako terali da igram. Znam da bi trener uvek zestoko ispizdeo na mene, ako bih ga pustio da dobro postavi blok.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 30
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Na osnovu toga sto je vas predsednik izjavio da je[…]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]