Teme vezane uz Evroligu, Evrokup, evropske lige... sve vezano uz evropsku košarku
Karaburac napisao: Sre Apr 22, 2026 10:23 am Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko je bitno da imaš jake veterane tako po ligama.
Razmišljam, koliko bi bilo značajno da naši ti neki veterani završavaju karijere po Borcu, FMP-u, Megi (kao što i jesu ranije) i koliko bi to značilo i za te klince koji igraju sa njima i protiv njih.

A što se tiče gerijatrije sa Kanarskih ostrva meni je fascinantno koliko oni i dalje igraju dobru košarku. Ono treba proučavati majke mi. Ok, nije to EL nivo, godine su stigle, ali stvarno igraju mnogo dobro. Da pustiš klincima da gledaju kako treba da se igra.
Sve se slažemo i razumemo, ja ih prosto obožavam gledati. (kanarince naravno)

Što se tiče veterana po našim klubovima, vidiš da se i u Zvezdi prošle godine odustalo od toga, pa su Mitrović i Nedović otišli u CSKA i Monako, Branko u penziju, pre toga Teo i Pefi u penziju... A koliko su njih petorica doneli toj ekipi (Nedović možda i najmanje, ali da ne vagamo). Jebote, pa Mitar je dve godine za redom u veteranskim godinama i uz sve povrede uspevao da bude kad je zdrav mnogo koristan igrač na EL niovu, imao prosek od 15ak indeksnih poena... Kod nas tih veterana od odlaska Novice nema, eventualno još Birča, ja pričam o tome, da je bio bolji potez dovesti Gagija Milosavljevića umesto Marija Nakića one sezone, da je bilo bolje dovesti Žoa, NWG, ali eto nema tu sluha ni pameti izgleda.

U ostalim domaćim klubovima prosto nema prostora ni novca za neke iskusnije i eminentnije veterane, oni će pre da se vuku kao Žo po Kuvajtu i da odigraju 10 utakmica za 6 meseci, nego da dođu u neki Spartak za 8x manje novaca. Ili će da odu u Špansku 2. ili će da odu u Mikonos ili Marusi ili neki od VTB ekipa, da ne pričam o Kini i Japanu.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Na osnovu toga sto je vas predsednik izjavio da je[…]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]