Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Bitna pobeda protiv Efesa, reklo bi se rutinska, ali opet je bilo ups and downs tokom celog meča... Ništa novo i ništa neočekivano, ipak je ovo tim u kojem imaš 3 nova igrača koji su zajedno sa osnovom iz prošle godine odigrali jednocifren broj utakmica sa sve pripremama...

Dobili smo ih, ako mogu da primetim na to što oni nisu imali centra, tj. na čistu energiju Tajrika. Kai Džons nije imao rešenje, pa ga je Kokoškov sklonio, a Papajanis ipak nema šta da traži protiv centra kao što je Tajrik, većinu drugog poluvremena je Kokoškog probavao sa Šmitsom na 5 i Osmanijem na 4.

Fin okršaj Osmanija i Bonge, lepo je to gledati, dva klasična krila koja mnogo toga mogu sa obe strane terena, da još uvek postoji tako nešto u modernoj košarci. S druge strane Kordinije-Braun, isto fin meč ap. Parker nije imao veče, al je pogodio dosta bitnu trojku, Milton i Vašington bledi, Osetkovski konstantan od početka sezone. Mnogo je napada u kojima smo se oslanjali na Karlikovo soliranje, što mi se ne sviđa, da nije ludaka kao što su Bonga i Tajrik koji su na ofanzivnom skoku aktivni stalno, ne verujem da bismo dobro prošli...

Bonga je najbitniji igrač ovog tima, kičma ekipe!

Ne sviđa mi se što je Mika uzeo mesto Mitru u postavi, ne vidim da može nešto da nam donese na EL, ali valjda treba neki red da postoji...
Korisnikov avatar
By skeske
Nekako prelako polozeno oruzje protiv Reala. Ali duplo je kolo, mozda je i pametnije posvetiti se laksoj utakmici. Defanziva skripi u pojedinim fazama utakmice, Real je prelako dolazio do cistih pozicija i laganih poena gdje je izostajala bilo kakva pomoc. Ali duga je liga, utegnuce se to.
Korisnikov avatar
By Gaja
Mislim da sam prvi put ove sezone (makar u EL) video da Obradovic iskace na pik, i to je izgledalo sasvim dobro u drugom poluvremenu sa Osetkovskim.
Vasington treba na 2 i ako iz prvog driblinga ne uradi nista onda da vrati loptu i da ceka eventualni sut za 3 iz coska ili odakle god. Covek je anti plej.
Vanja se konacno probudio, ocekujem vecu minutazu od Zeljka.
Murinen rupa.
Korisnikov avatar
By gramada
A sta je kriv Wash sto igra pleja, nije on kriv vec taj sto mu daje tu ulugu, inace juce je bio barem korektan, ali ovo sta mi igramo u vecinu vremena na svakoj utakmici uopste mi se ne dopada
Korisnikov avatar
By Karaburac
Washington je po meni tip igraca kojeg moras pustiti da divlja inace bolje da ti ni ne igra. Ja to licno ne volim, ali je cinjenica da povremeno moze doneti rezultat. To je jedini igrac u nasoj ekipi koji kad uzme loptu ne treba ni da dodaje. Ti brate sutni pa sta bude, nisi ni zasta drugo.

Prosle godine mi je bilo zaista tesko da se poistovetim sa ovom ekipom, a ove jos teze. Gledam onako bez ikakvog zara kao da gledam Pariz, Virtus ili Makabi.

Mozda mi i osvojimo EL, mada sumnjam, ali ne verujem da cu se obradovati. Sa ovakvim ekipom to nije nikakav uspeh srpske kosarke. Uspeh Partizana da i nista vise od toga.

Inace onako potpuno neutralno gledajuci Partizan ima veci problem sa rezervnim kecom nego sa rezervnom peticom.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Slažem se, prosto iz godine u godinu sve manje poistovećivanja sa ekipom, ne znam da li bi se nešto promenilo i da imamo više domaćih igrača, ali prosto tako je... Slabo gledam utakmice, nisu mi prioritet, što je i logično, ali ispratim i kako je ko odigrao i zbog fantazija i slično... Ovo je baš ono grupa stranih plaćenika, ne loži me to i to je to. No drugi klub nemam i nema šta, idemo dalje, pa kako bude.

Inače ova EL se pretvorila u nešto najpribližnije NBA po svemu sem po kvalitetu, ne mogu da gledam, mnogo load managementa, mnogo povreda, mnogo kantanja po 20-30 razlike, mnogo proračuna u svemu, ali generalno bez preterano žara. Sve je posatalo i sa svime može da se poveže sem sa onim sloganom "every game matters". Jer je baš suprotno.
Korisnikov avatar
By Gaja
Nasi top top EL igraci ne zele da se vracaju u Partizan i Zvezdu a sa domacom osnovom (mladi potencijalni top EL igraci) ocigledno ne moze da se napravi ekstra rezultat kao sto se pokazalo zadnjih 25 godina, tj osim Partizan sto usao u F4. Znaci jednom u 25 godina...
Kada bi Zvezda ili Partizan osvojili EL mozda bi se posle vratili na model sa domacom osnovom. Samo nagadjam...
Npr imamo Zalgiris koji i dalje gura taj fazon ali pored toliko prejakih timova to ocigledno nema uspeha.

Jednostavno ovo je moranje ako se hoce znacajan uspeh u EL.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Gaja napisao: Pon Okt 20, 2025 10:28 am Nasi top top EL igraci ne zele da se vracaju u Partizan i Zvezdu a sa domacom osnovom (mladi potencijalni top EL igraci) ocigledno ne moze da se napravi ekstra rezultat kao sto se pokazalo zadnjih 25 godina, tj osim Partizan sto usao u F4. Znaci jednom u 25 godina...
Kada bi Zvezda ili Partizan osvojili EL mozda bi se posle vratili na model sa domacom osnovom. Samo nagadjam...
Npr imamo Zalgiris koji i dalje gura taj fazon ali pored toliko prejakih timova to ocigledno nema uspeha.

Jednostavno ovo je moranje ako se hoce znacajan uspeh u EL.

Slažem se donekle...

Uzmimo taj Žalgiris kao primer, bez obzira na političku pozadinu i slično u to ne bih sada da ulazim, ali meni se jako sviđa šta oni rade, tehnički gledano zadnjih 10 godina prepisuju od nas taj koncept. S tim da oni imaju neuporedivo manje igrača koji su domaći i koji mogu da igraju neku ulogu na EL nivou. Mada je i to ko može i kakvu ulogu da igra na EL nivou vrlo diskutabilno, jer smo videli prošle godine primer Pariza, koji je okrenuo sve naopačke u EL i sa sastavom tima i sa načinom igre. No, vratimo se na Žalgiris, dakle i oni imaju sličan primer kao mi da imaju "endemske vrste" igrače, koji mogu da igraju samo u Litvaniji, koji su probali preko negde, na višem nivou, nisu uspeli i vratili se ( primer Ulanovas, Brezdaikis itd.), to isto smo imali i mi i komšije (Davidovac, Dobrić, pa nekad davno i taj Kecman...). Onda imamo situaciju da u klubu mora da se radi ozbiljan skauting i da se rupe koje imaš na određenim pozicijama moraš da popuniš sa strancima, koji moraju biti nosioci, koji moraju da budu "dobro" plaćeni za Žalgiris nivo, što je neretko ispod proseka za EL nivo, pa tako igrači neretko završavaju kao 3. opcija u PAO, Realu i slično, nego da igraju prvu violinu u Žalgirisu. Ako se promaši sa tim pojačanjima, praktično nema nazad, nema novca za doselekciju, (bukvalno CZ i KKP pre 10 godina) i onda je veliki pritisak na upravu, trenera i igrače. Ali imaš igrače koji će da igraju i daju sve od sebe, koji će da se postovete sa navijačima i koji će da napune dvoranu na svakoj utakmici, nebitno da li su 4. na tabeli ili 19.

Uzmimo primer Bajerna, evo samo ove dve godine, od kako ih je bivši selektor Nemačke, Herbert preuzeo. Oni konstantno dovode domaće igrače, u godini pre Herberta, imali su u sastavu 5 domaćih igrača (Bonga, Obst, Gifaj, Haris i Vimberg), onda su prošle godine doveli: Holaca, Fojtmana i Oskara Da Silvu, otišao je Bonga. Sada su doveli još Leona Kraceva iz Pariza. Dakle imaju 7 domaćih igrača, od kojih iskreno ne znam da li sem Obsta bilo ko može da nađe ulogu u nekom EL klubu, a da to nije Bajern, možda Da Silva... Dakle, nisu to neki igrači vau, to su igrači uloge, koji se znaju iz sistema repke, koji su lokalci i kojima je lakše da sede i budu treća opcija u Bajernu, nego da gule neku FIBA LŠ.

Dakle, poenta je da domaće igrače koristiš za uloge koje su preostale, da s njima popunjavaš broj, nekog možda i lansiraš, kao Obsta. Ali s druge strane naši klubovi su u mogućnosti da plate igrača i 2 miliona, otud da CZ juri Guduru i Micića, KKP Milutinova i Lučića, ali kad je takva situacija, ne možemo se porediti sa Žalgirisom i Bajernom, jer oni nemaju za bacanje para, jer su privatni klub, a ne mašina za pranje novca.

Kod nas je problem što strani igrač nema više tu "težinu" da mora da bude najbolji igrač ekipe, da mora da doprinosi, da mora da strepi da li će ga otpustiti ako veže 3 loše utakmice (setite se Lafajeta, Ejsi Loa, Tori Tomasa i sličnih...).

Ne slažem se oko onoga da ni kod nas nije to davalo rezultata, Partizan je godinama bio jako zeznut protivnik svima u EL, redovno u eliminacionim fazama, Zvezda je u ovih zadnjih 15 godina bila u par sezona dosta konkurenta, imala čak i TOP8. Ako se uzme nivo ulaganja i uporedi sa budžetima konkurenata u EL u tom periodu, mislim da je jasno da su to ozbiljni uspesi. E druga stvar je to što se kod nas dosta toga relativizuje i što se postavljaju nerealni ciljevi.

Meni je užasno teško što se manipuliše sa Željkom, što kada je došao nije rekao, evo ovako dolazim na X godina, plan za ovih X godina je da se dođe do F4 i to u godini Y. Ove godine igramo samo ABA ili ABA i FIBA LŠ, uzeću Avrama, Smajlija, Tristana, Vanju, Đušu, Jareta, Dangu, Zagora od domaćih, videćemo nekog od stranih mladih prospekata, pa ćemo da gradimo tim kroz godine, u godini Z planiram da igramo EL. Budžet će se kroz godine povećavati, svestan sam da ovo ne može preko noći i to moramo svi da budemo svesni, jer ni u Feneru nisam uzeo odmah, iako sam imao skoro pa neograničen budžet. Da se to uradilo bio bih u fazonu, super, ajde, može idemo...

Ali jbg mi smo seoska nacilja, užasnog mentaliteta, to nešto što se zadnjih 20 godina servira je totalno zlo i zatrovalo je sve što valja, uz nedostak novca s jedne strane i pregršt novca sa druge, dolazimo da ništa sem naj naj nije dovoljno dobro, dolazimo do paradoksa i dolazimo u ozbiljan problem društva, no za bolje i nismo... Košarka je postala veš mašina, a ovaj narod koji su ovce i treba da vodi i šiša neki seljak iz Prislonice, neki autolimar da prodaje priču o brendiranju Partizana, onima koji mozga nemaju, da im uzima iz džepa preko poreza novac za dovođenje igrača, da im uzima novac iz džepa za karte koje su najskuplje u Evropi, da im uzima novac iz džepa za plaćanje poreskog duga koji je on napravio. I treba da nas šiša još više i svaka mu čast, ali samo on zna kako uveče legne da spava i tako nešto nikome od vas ne želim...
Korisnikov avatar
By Karaburac
SG je napisao mnogo i sa vecinom se slazem.

Dodao bih samo da sad nasi bivsi igraci ne zele da dodju u KKP. Za 5 godina necemo imati koga da pitamo jer ce svi biti u penziji, a novih nece biti.

Paradoks je da ce srpski igrac pre dobiti sansu u NBA nego u Partizanu, pa ako tamo ne prodje aj da ga jurimo da nam sedne na klupu jer nam treba i neko beo u nasem crno belom timu.

Nasi momci koji igraju evrokup i BCL se ni ne uzimaju u razmatranje kao potencijalno pojacanje.

U momentu kad se NBA sve vise internacionalizuje, Evroliga se sve vise amerikanizuje, a mi nazalost u tom prednjacimo.

Cak i ako gledamo osvajace EL u poslednje vreme, tu ima stranaca, ali ne previse Amerikanaca. Bonga i Murunen su jedini evropski stranci kod nas, imamo 7 Amera, to ne ide tako za nesto ozbiljnije.

Znam, sad ce neko reci za 5 godina ko ziv ko mrtav, ali ovo sve je recept za dugorocnu katastrofu.
Korisnikov avatar
By Zex88
Гледам Партизан-Фмп и озбиљно ме нервира Покушевски. Без жеље,енергије,игра незаинересовано..Тако неће купити минуте код Жељка.

И даље стојим на тврдњи да мора да се спусти на нижи ниво од ЕЛ и да игра 30 минута у некој Меги.

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 26
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]