- Ned Sep 07, 2025 8:54 pm
Necu govoriti o zadnjoj utakmici, govoricu o celom turniru.
Vasa nije podbacio, niko nije ni znao sta da ocekuje od njega. Ocajna sezona, zatim povreda,skoro cele pripreme, mislim, da se ne lazemo ozbiljno se razmisljalo da li ga uopste voditi u 12, ali po principu mozda proradi kad bude trebao je poveden, ali on nije proradio. Povredama Bogdanovica i donekle Avramovica od njega se ocekivalo sve na konto renonea, a on to nije mogao da isporuci, jer reputacija ne igra kosarku.
Mene su Gudura i Milutinov strasno razocarali. Milutinov kad je starter i Milutinov kad je nekome rezerva su nebo i zemlja. Turnir na svetskom kao starter i posle ova sramocenja zaista neverovatno kakva razlika.
Gudura je igrao sezonu karijere, a sad kad nam je najvise trebao je ispucao corak.
Petrusev je bio los, ali mozda proslo leto i nije bilo realno kada je onako eksplodirao. Sada su ga mnogo vise skautirali, pratili i posto znaju da je lak na pesnici svako malo ga nervirali. Iznenadjujuce lose je zavrsavao na obrucu, to bas nisam ocekivao.
Jovic je odigrao odlican turnir, ali je ekipa izgledala lose. Ne mogu da se otmem utisku da je njegovo igranje na poziciji 3 deo tog problema. Njemu je to prijalo, ali ne i nasoj igri. Bili smo mnogo brzi u tranziciji i potentniji u odbrani kada smo igrali sa visokim bekovima na poziciji 3 u vidu Vanje i Dobrica nego sa Jovicem koji je 4 na 3. Uzgred i Vanja i Dobric su imali objektivno losu sezonu.
Bogdanova povreda je mnogo poremetila. Da je on bio tu verovatno bismo dobili Fince, ali ne verujem da bismo uzeli medalju. Realno smo izgledali lose ceo turnir, cak i kad smo dobijali nije to delovalo tecno i sigurno. Samo prvi mec u kojem smo i sporet probaciili je bio zaista siguran, sve ostalo mucenje.
Mislim da je u modernoj kosarci bitna fleksibilnost u rotacijama da mozes da napadnes neke slabe strane protivnika, mi smo to izgubili skracenom rotacijom i Pesicevim zamislima. Igrali smo kruto i tako smo i prosli.
I kad ne budes prvi ti...