Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By skeske
Valderama napisao: Pon Dec 11, 2023 12:22 pm Eventualnim dolaskom opozicije na vlast biće smanjen vojni budžet (sad premašuje neverovatnih 2 milijarde evra) i ulaganje u sport. Taj novac biće preusmeren u zdravstveni i prosvetni sistem, uz nastavak unapređivanja saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Mislim da niko od opozicionara nema nameru da održava KK Zvezdu i KK Partizan kao mega-državne projekte.
Meni kao covjeku sa strane dosta je bitno pozicioniranje Srbije u sledecem periodu. Sta mislite o tome?
By Tamerlan
Pa u slučaju pobede levih liberala i građanske opcije (Đilas, Lutovac, Grbović, Zelenović...) došlo bi do promene politike prema Republici Srpskoj, Srbima u CG, Rusiji, omekšao bi tvrdokorni stav o vojnoj neutralnosti i bio preinačen u neformalan pristup NATO bloku u kontekstu svih ovih svetskih ratnih požara.

Mislim, oni ništa od toga i ne kriju, veruju da će takvom politikom doći do smanjenja stalnih i jakih pritisaka na Srbiju, te da ne možemo doveka ići "mimo zapadnog sveta kome pripadamo". I to je pošten pristup, bez mnogo skrivalica.

Što se tiče svih ostalih opcija u opoziciji, (Dveri-Zavetnici, DSS, Jeremić, SRS, Mi - glas iz naroda, Tadić - Radulović...) spremni su da pružaju otpor svim globalističkim tendencijama na ideološkom, vojno-blokovskom i geopolitičkom planu.

Samim tim njihova spremnost da se žestoko bore protiv utapanja Republike Srpske u unitarnu BiH je neupitna. Nemaju frku da pruže političku, finansijsku i svu logističku podršku Republici Srpskoj ukoliko je međunarodni faktor opasno pridavi.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Valderama napisao: Uto Dec 12, 2023 9:33 am Pa u slučaju pobede levih liberala i građanske opcije (Đilas, Lutovac, Grbović, Zelenović...) došlo bi do promene politike prema Republici Srpskoj, Srbima u CG, Rusiji, omekšao bi tvrdokorni stav o vojnoj neutralnosti i bio preinačen u neformalan pristup NATO bloku u kontekstu svih ovih svetskih ratnih požara.
Tesko da bih tu koaliciju stavio pod jednu politicku ideologiju, cek ne sve ni levo a pogotovu ne kao liberale. To je blize DOS-u, samo ne tolika skupina kurte i murte.
AV kad se smakne, tesko da ce to biti nesto drugo sem novog DOS-a - skupa kurte i murte, jer prosto tesko je protiv ove masinerije koju je SNS napravila (medijski mrak, sigurni glasovi, mehanizmi gusenja opozicionih aktivnosti uz kurcobolju faktora spolja) pobediti bilo cime sem nekom bas sirokom koalicijom.

S toga mi deluje izlisno govoriti o bilo kakavoj jedinstvenoj spoljnoj ili unutrasnjoj politici kad se smakne. Vise gledati da se sto vise razmontiraju SNS mehanizmi pa onda u narednoj iteraciji ce se izdvojiti pojedine stranke/ideje.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Valderama napisao: Sre Dec 13, 2023 12:13 am Kakvih razlika ima u građanskom bloku?
Miroslav Aleksic je politicki bio na desnom spektru, samo ne onom delu desnog spektra koji propagira da smo stariji od ameba i mase kvazi idejama ekstremnog nacionalizma.
SSP po politici lici na klasicne stranke centra, sto je i DS (bio, da ga jebes na sta ta stranka sad lici).
NDBG, ekoloski front i sl. se mogu staviti levo, ali to su vise pokreti nego stranke, nastali kao reakcija na probleme koji nisu proizvod politicke ideologije.

Ne vidim ja ni pravi izbor za levo ni za desno na izborima, zAVetnica je u vise navrata pokazala da nije opozicija.
Ako ti smeta vlast, glasas protiv, pa cekas nesku sledecu iteraciju kad ces mozda imati izbor u skladu sa svojim uverenjima.
Korisnikov avatar
By The Answer
Kojo je u svom govoru na tribini Proglasa u BG poprilično dobro objasnio tu situaciju oko levog, desnog, patriotskog, građanskog, Kosova, Evrope i slično... i onog šta bi stvarno danas trebala da bude tema u Srbiji, zlo koje jaše.

Najveći problem i jeste što će glasači vlasti glasati za ove čak i da ovaj izvadi kurac, piša po njima i priča im da je to šampanjac, još će i da veruju da je šampanjac jer oni imaju za leba i bolje im ne treba kako reče ona jadnica a gomila ovih što su protiv će da gledaju svaku dlaku u jajetu, da li je Boško sa Micom ili sa DSS, da li je udbin POKS ovde ili onde, da li je neko iz "građanske opozicije" za nezavisno Kosovo ili za osudu genocida... a zlo jaše li jaše, 30 i kusur godina prođe, život nam propade...

Nadam se da će bar Beograd izgubiti govnari. Da glasa pravi BG izgubili bi ga odavno ali glasa više stotina hiljada ljudi iz vukojebina koje su Beograđani koliko i ja. Pritom ne mislim na ove fantome što dovlače od preko Drine i oni nek se napuše kurca, nego na ove iz Grocki, Vrčina, Sopota, Mladenovaca, Obrenovaca i ostalih ovaca.
By milanezija
Potpis na Answera.

Ovi izbori su kao i svi od 2016. na ovamo bukvalno pitanje života a ne politike. O politici i politikama kad se ovi sklone
Korisnikov avatar
By MileBL
Pise zato sto je pod uticajem price koja ce biti alibi posle izbora
  • 1
  • 3774
  • 3775
  • 3776
  • 3777
  • 3778
  • 3818

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]