- Sre Jun 02, 2021 9:21 am
Uhvatih napokon vremena da napišem nekakav rezime nakon finala, kao i očekivanja od sljedeće sezone.
Prije svega, moram priznati da nisam očekivao da pobjedimo Budućnost, pogotovo nakon utkamica sa Igokeom. Činilo mi se da smo nekako nedorečeni, da Dejo nema ideju šta da radi sa timom, kako ofanzivno, tako i defanzivno. Ispostavilo se da je velika greška podcjenjivanje, pogotovo njegovo. Gledajući ga nekidan u emisiji "U obruču", vidjelo se da je on u svakom trenutku bio svjestan kvaliteta ekipe, svojih kvalitetna, kao i da nije sumnjao u konačnu pobjedu.
Što se tiče igrača, manje više je sve rečeno. Ja bih kroz selekciju opisao kakve bi moje želje bile. Naravno, niti znam kakve su nam mogućnosti, niti poznajem tržište igrača, tako da bi ovo bilo čisto lupetanje.
1 - Jović, Dimitrijević (Joventut), Uskoković
1/2 - Walden
2 - Stranac
2/3 - Dobrić, Lazić
3 - Lazarević
3/4 - Davidovac
4 - Anthony Gill, Simonović
4/5 - Pecarski, Simonović (Mega)
5 - Nnoko, Balša Koprivica (Kuzmić)
Na playu bih pokušao sa Jovićem. Donio bi iskustvo, smirenost, dobru pick igru. Naravno, sa njim se nikada ne zna oko povreda, ali bih rizikovao. Dimitrijevića sam predlagao i prošle godine, ove je već nerealan. Uglavnom, nekakav mlađi igrač/prospekt. Od Uskokovića ne očekujem ništa posebno, ali je domaći, zna sistem, može kroz ABA- u da napredjuje.
Waldena ne vidim kao playa jer je operisan od bilo kakve kreacije za druge. Backup dvojka, po mogućnosti uskoči i na playa. Za drugog beka bih se baš otvorio.
Krila su sve domaći igrači. Iako nisam fan većine, ne vjerujem da će se Dejo odreći bilo kojeg. Ako Dobrić nastavi napredak koji se pokazao, moći će se koristiti i na poziciji šutera. DeDa me je najviše razočarao. Taman kada se očekuje nekakav njegov iskorak u smislu da postane nosilac igre, on nestane sa terena i sakrije se u mišiju rupu. Ono što ga drži tu gdje jeste je njegova polivalentnost. Lazić je pokazao ko je i šta je u ovom finalu. Lazareviću se mora dati šansa, nema se šta čekati, dok na Radanova (meni najdražeg Zvezdinog igrača ikad) Radonja ne računa i njega treba pustiti da ide.
Gill mi je želja već par godina, pojma nemam da li je realan. Simonović je igrač kojeg najviše ne volim, ali bih ga ostavio u 15, a u 12 uskoči ako bude povreda.
Simonović iz Mege mi je igrač kojeg bih koristio i na 4 i na 5 kao prvu izmjenu. Pecarskom bih pružio šansu da vidimo može li na ozbiljnom nivou išta napraviti.
Nnoko bez sumjne prvi centar. Ako bi bilo moguće dovesti Koprivicu, bilo bi idealno, ali mislim da to nije realno. Ukoliko se ništa pametno ne nađe, probao bih sa Kuzmićem koji bi imao sličnu ulogu kao i Simonović (naš).
Prins je sutercina,a to sto se njegovo ime nije naslo na guglu prilikom objavljivanja Knofijeve liste nije moja greska.