- Sre Nov 04, 2020 9:58 am
Meni licno deluje da mu fali prostora, odnosno poverenja trenera i minutaze, moguce i talenta da fali, svakako su razliciti tip igraca. Generalno Dobric ima bolje telo od Gudure, za nijansu je visi 2cm, malo i tezi, fizicki je jaci, ima vise misica sto se kaze, skocniji je, brzi i vise mu fizikalije daju prednost. S druge strane Gudura igra na znanje i tehniku, ima bolju tehniku, sut, kontrolu nad loptom i dosta je sinhronizovaniji sa telom, ima vise kosarkaskog znanja u smislu lucidnosti i kreativnosti. Sto se tice odbrane, tu je Ognjen nesto bolji ili su isti, ipak je ogromna razlika uporedjivati Aba igraca i NBA igraca ili EL igraca. Na to dodajte da je Marko godinu dana mladji i da je tu gde jeste. Guduric je igrom i iskustvom naucio mnogo i napredovao, sto nije slucaj kod Dobrica, ali ukoliko mu se pruzi sansa mislim da bi mogao da bude standardan EL igrac, ima sve predispozicije za tako nesto. Jedno je sigurno nikad nece biti Guduric.
Jedne godine je samo imao prostora od kako je presao u Zvezdu iz FMP-a, ali su ga silne promene trenera izgubile.
Deluje mi da ga Sale Obradovic ne mirise preterano...