Stare teme
Korisnikov avatar
By MileBL
Posle Lokomotive i Himki izvisi za EL, pobjednik iz serije Zenit - Uniks ide u EL

Mnogo dobrih timova a samo dva mesta za VTB ligu u EL
Korisnikov avatar
By Peja
Zex88 napisao:Voroncevic u dva napada zaredom pravi korake,Teo hteo ga bije..:-)

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
jel ima neki snimak?
Korisnikov avatar
By Zex88
Nisam siguran,mislim da nema.. Uglavnom,ovaj dva puta gresi Himki prilazi na 2 razlike,Itudis uzima TO,Teo krece ka Voroncevicu i pocinje da se dere na njega,ovaj krece da se buni nesto,tada dolazi Hajns i sklanja Tea..
Korisnikov avatar
By kontrabas
Iz drugog polufinalnog para Zenit mi izgleda kao opasniji protivnik u finalu za Cska. Atleticniji su i na bekovskim pozicijama i na centru u usporedbi sa Uniksom. Na centru imaju nekog ko neodoljivo podseca na Muslija u najboljem izdanju. Zakucavanja, skidanja lopte sa obruca. Imali su neke lepe akcije, obe utakmice gde su gostovali Uniksu su bile guste. Uniks mi ne deluje toliko dominantno. Mada Himki je bio stvarno jak, steta sto serija nije na max 7 pa da vidimo barem jos jednu utakmicu Cska i njih.
Ince Itudis je u onom podcastu, sto ga je Mile okacio naveo da evropska kosarka mora da se krece ka plejofu. I stvarno, koliko bi uzbudljiva serija Kuce i Fenera bila, dve atletiski tako mocne ekipe, verujem da bi Kuca uzela jednu, verovatno dve utakmice, a mozda i pobedila. To je nesto za buducnost. Inace svidelo bi mi se, i kada bi svi ucesnici na fajnal foru imali zagarantovano ucesce u Evroligi naredne godine, a ne ovako kako je. Mislim, da je Lokomotiva i uzela, ne bi je videli u Evroligi naredne godine. To ne valja. Kako onda mozes imati neki plan, zadrzati igrace. Evo, ode im Barcokas ka Darusafaki samo zato sto ce ona igrati Evroligu za razliku od Lokomotive, iako je Lokomotiva zasluzila igrati Evroligu mnogo vise - mislim bili su na Fajnal Foru, skinuli Barsu u seriji. Sta je Darusafaka uradila? A zato imamo Zalgirise, Milanoe, itd. Treba uvesti neko pravilo, da se takvi timovi ne osecaju previse komotno. Nesto poput, ne vidis doigravanje 4 godina za redom, u tom slucaju gubis A licencu ili slicno.
Korisnikov avatar
By MileBL
Da je LOkomotiva uzela EL igrali bi sledece sezone, u tom slucaju bi pobjednik euro kupa(Galatasaraj) ostao bez ucesca, tako se pisalo pred pocetak F4.

Inace previse je da imamo 4 kluba iz Turske, ali oni su glavni sponzori takmicenja i malo se tu sta moze uraditi.
By Divos
У Зениту имају 2 изразито висока центра. Један је Рус Десиатников (220 цм), играо је чак и на ЕП, но тамо ништа није показао. Ове сезоне добијао би епизодну улогу, спада у оне центре који одиграју на паркету пар добрих акција, ухвате понеку лопту у нападу, а онда следи пад и "празан ход", и то су играчи да замене прву опцију неких 2-3 минута у некој деоници.

Претпостављам да Контрабас мисли на Каспарса Берзинша који заиста неодољиво, и конституцијом, и кретњама, личи на Муслија. Каспарс није уопште наиван играч, како је једини класични центар у летонској репрезентацији (остали, Фреиманис, Мејерс и Мејерис су нешто између поз. 4 и 5), на њега ваља обратити пажњу у Београду на ОКТ, ако се састанемо са Летонцима. Ту би нам добро дошао Боби који би га издоминирао, но Боби вероватно неће играти ОКТ. Радуљица би могао имати са Каспарсом проблема, срећом имамо ту још опција.
Имају још једног Летонца, ниско крило Тима, опак стрелац, јако сличан млађем Бертансу, но може себи у искреирати позицију, узима и тешке шутеве, често и погађа. На позицији ниског крила Летонци су далеко најопаснији. Иначе, за Берзинша је пре пар година био заинтересован Партизан, но тада је био претрпан на поз.центра, тако да је остало све само на интересовању.

Но вратимо се овој серији. Уникс води 2-1, имају бољи пласман у ВТБ, и уопште екипа су која је састављена од играча са већом репутацијом, самим тим и скупља. Зенит је занимљива екипа, не прескупа, али добро укомпонована. Имају 3 Амера, занимљив је плеј Довдел, те поменути двојицу Летонаца. Руси су ту за епизодне улоге. Имају и доброг стручњака, Василија Карашева, мислим да им је и ту предност.
Тако, иако губе 2-1, могли би изненадити и пласирати се у финале. Биће то занимљива серија.
Korisnikov avatar
By Peja
MileBL napisao:Da je LOkomotiva uzela EL igrali bi sledece sezone, u tom slucaju bi pobjednik euro kupa(Galatasaraj) ostao bez ucesca, tako se pisalo pred pocetak F4.

Inace previse je da imamo 4 kluba iz Turske, ali oni su glavni sponzori takmicenja i malo se tu sta moze uraditi.

Meni ti Turci stvarno nisu jasni..

Kao da se prosto razbacuju parama, mislim organizujes takmicenje kao EL, onda uzmes licencu, uzmes napravis i svoj tim i u njega stavis stranog trenera i sve strane igrace i ne postavis im nikakav imperativ rezultata..

stvarno mi nije jasno..
Korisnikov avatar
By MileBL
Sigurno da imaju nekakav cilj ali im ne ide za rukom, ove sezone su bili jako blizu, generalno za njih je najveci problem manjak domacih igraca, stranci ne mogu osjetiti pripadnost klubu niti mogu biti istinske vodje na terenu kao sto bi to bio kvalitetan domaci igrac.
Sa druge strane ni u Rusiji nije bas sjajna situacija sa domacim igracima, takodje Pao i Oly imaju veliki broj stranaca, u Spaniji Laboral nema pravog Spanca u timu ali se kod njih igraci iz EU racunaju kao domaci.
Nasi klubovi su recimo konkurentni bas zbog velikog broja kvalitetnih(jeftinih) domacih igraca.
Korisnikov avatar
By Jomer
gledao Fener, Bogdan preslikani Tepic, kako je izgledao, ono je bilo jezivo
Korisnikov avatar
By MileBL
Spanulis sam dobio u zavrsnici Pao

Raduljica moze ozbiljnu kosarku igrati samo kod Djordjevica.
  • 1
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 217

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]