Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By rudonja
Cile i Peru. Idem malo po Pacifiku, Atakami i malo cu ici u dzunglu. Ako se poklope kockice, a pare su spremne.

Ja nisam za ovakve visine. Fizicki jesam spreman, ali mislim da moje telo nije za ovakve uspone. Kapacitet pluca, redak vazduh itd. Mada kazu ljudi da je Aknokagva zicer. :) :)

Na Atlas bih sad isao.
Korisnikov avatar
By Shomy_lee_jones
Zavidim ti na Atakami.
Akonkagva bi trebalo da je Everest za obicnog coveka,ali ne verujem da je zicer.znam,znam,neko ce reci bio je Ceda :)
Odlicne su ove slike sa Rta.I Vegino pisanije.
Rudonja kad si vec tamo spusti se skroz dole i zakaci malo Ognjenu Zemlju.Prasuma,pustinja,veciti sneg i led,sve si pokrio onda :)

Sent from my XT1032 using Tapatalk
Poslednja izmena od Shomy_lee_jones u Uto Okt 13, 2015 7:33 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
By rudonja
U potpunosti zavisim od drugih ljudi to je problem. Da mogu i da imam uslova finansijske prirode ja bih proveo par meseci tamo, ali objektivno biobih srecan samo da posetim gradove, a kamoli pomenute lokacije.

Nevezano za ovo, ja bih isao u Centralnu Aziju (sto i nije toliko neostvarivo), regioni su mirni i imam kakvu-takvu jezicku podlogu.

Zalosno je sto je sam boravak u svim ovim mestima mnooogo (proporcionalno gledano) jeftiniji od jbne avionske karte.
Korisnikov avatar
By milica
Shomy_lee_jones napisao: Rudonja kad si vec tamo spusti se skroz dole i zakaci malo Ognjenu Zemlju.Prasuma,pustinja,veciti sneg i led,sve si pokrio onda :)
Imam prijatelje koji su tako prošli Peru. Preko mesec dana lokalnim busevima, za smešne pare, ali mora da se zna španski.
Korisnikov avatar
By Shomy_lee_jones
Zvuci jako dobro.
Ima i varijanta motorom,kao mladi Che.Juzna Amerika mami samo tako.
Trebalo je upisati skolu za lovce na naciste :)

Sent from my XT1032 using Tapatalk
Korisnikov avatar
By milica
Hajde da ostane zapisan i Damask, dok sasvim ne ispari iz sećanja, obzirom da odatle nemam lepe slike.

Bila sam tamo poslom deset dana, u julu 2009.god.

Asadova Sirija me je podsećala na Srbiju posle ubistva Đinđića: policajac isped svake institucije, duge cevi preteći uperene uvis...
Kriminala nema: blažena sigurnost na ulicama u diktaturi vanrednog stanja...
Puno žena je bez marama.

Stranci su neprimetno praćeni, što uopšte nije loše.

Saobraćaj je potpuno haotičan. Svi trube uglas i nema nikakvog reda.

Sve radnjice su otvorene neprekidno, deluje da njihovi vlasnici tu žive i spavaju. Nasuprot njima, u zgradi televizije inženjeri rade od 9h do 14h. Radi se polako, temeljno :D

Gotovo u svakoj ulici je knjižara... Oseća se tradicija i kultura, kao da u izreci o knjigama napisanim u Kairu, štampanim u Bejrutu i čitanim u Bagdadu, negde nepravedno nedostaje Damask.

Domaćin nam je Abir. Danas je u Nemačkoj sa kompletnom porodicom. Dobro je.
Image016.jpg
Image016.jpg (110.7 KiB) Pogledano 2363 puta
Abir je jedna od osoba sa kojima sam se odmah razumela, često prećutno, kako to samo biva između retkih žena u muškom strukovnom svetu.

Hrana je odlična, slična libanskoj, a domaćini se neprekidno brinu da slučajno ne umiremo od gladi tokom njihovog dežurstva. Jede se polako, sa uživanjem. Da bih uspela da platim jedan račun, prvo sam naučila arapske cifre (drugi red na slici):
Slika
Pakleno je leto, preko 40 stepeni.
Za prvi sastanak biram najbolje što imam, komplet Dragane Ognjenović, suknja striktno ispod kolena i letnja bluza zakopčana do grla. Poslovno i pristojno, za naše pojmove.
Na portirnici predajemo dokumente i popunjavamo neki formular. Sve je u redu, možemo da idemo u zgradu televizije.
Okrećem se.
Na par santimetara od očiju mi je cev kalašnjikova.
Par sekundi deluju kao večnost, kada shvatam da je iza duge cevi ogroman kez od uva do uva. Zablentavljena dečačka faca, prostodušna i srdačna.
Ne gleda u svoje oružje... Nije namerno :D
Toliko sam shvatila.
Tek kasnije mi je postalo jasno da letnje bluze bez rukava, ma koliko zakopčane, nisu najsrećniji izbor u muslimanskim zemljama.
Čak i kada važe za progresivne, a napolju je 50 stepeni.
Ovo saznanje sam par godina kasnije uspešno primenila u Kazbalanci :)

Upoznajemo silne neke direktore. Deluje da ima mnogo više njih nego ljudi koji zaista nešto rade.
Jedan je studirao 70-ih u Sarajevu, drago mu je da sa nekim opet govori "jugoslovenski". Čuo se tokom našeg rata sa nekim prijateljima iz studentskih dana, bili su u Nemačkoj. Ovih dana se pitam gde li je, i da li se zatvorio krug. Da li su i njega ti ljudi sada zvali...

Stari grad je pun zelenila, u kamenu, a svaka kuća sa barem nekim fascinantnim detaljem. Jedino bi kreativno razvučeni vodovi zadali glavobolju svakom poštenom banderašu.
Image017.jpg
Image017.jpg (160.85 KiB) Pogledano 2363 puta
U Velikoj džamiji su mošti Sv. Jovana Krstitelja. I to je bliski istok.
Image020.jpg
Image020.jpg (177.86 KiB) Pogledano 2363 puta
Korisnikov avatar
By Vincent Vega
@milica

:clap: :clap: :clap: (uz blagu zavist :) )

Damask i Bejrut, rane moje neprebolne. Kako je krenulo, neću ih nikad videti. :(
Imao sam kolegu iz Damaska, ćale Sirijac, majka Beograđanka. Rođen u Beogradu, osnovnu i srednju završio tamo, pa došao da, kao otac, studira u Bg. Bio ovde i za vreme bombardovanja.
Mnogo mi je pričao o najstarijem gradu na svetu.

A bliskoistočna hrana... Ja mislim da bih se tamo za 10 dana ugojio isto toliko kilograma. :D
Korisnikov avatar
By Mutinjo
Ja ću možda sa idem na Zlatibor za novu godinu

Sent from my GT-I8260 using Tapatalk
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 28

https://x.com/wojespn/status/2062868497529487644/m[…]