Teme o ostalim sportovima
Korisnikov avatar
By BogdanB
Rosi je jedan veliki doktor. Svaka mu cast sta je izveo. Steta sto je Markez pao, bilo bi odlicno do kraja. Fenomenalan manevar Kracloa na kraju trke protiv Manijaka.
Bravo Dukati.
Steta za Aleksa I Suzuki, bili su dobar ceo vikend, uvek prvi.

Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
By BogdanB
Sutra treba da bude bas zanimljivo na trci. Lorenco je bas bio agresivan u kvalifikacijama I zavrsio je na prvom mestu I to sa vremenom koje je novi rekord staze 1:37:910, oborio je Markezov rekord od prosle godine. Markez sa polomljenim prstom zavrsio na drugom mestu I to je vozio bez lekova za bolove, odmah posle kvalifikacija stavio je led na prste. Sutra vozi sa lekovima. Rosi standardno nista posebno u kvalifikacijama, zavrsio peti, a Janone je bio bolji u odnosu na Dovija, Janone na trecem a kolega na osmom. Braca Espargaro na cetvrtom I sestom mestu ali bolji je Pol I sedmo mesto Kraclou.
Ocekujem da bude bas dobro sutra.

Korisnikov avatar
By BogdanB
Konacno se i to desilo,Lorenco je pobedio i to kako je pobedio,oduvao je svoju konkurenciju i pokazao da je i dalje onaj stari. Ceo trkacki vikend je Lorenco pokazivao sta ume i dosta je bio dobar,dosta je vezbao start iz mesta i imao je problema ali danas je to uradio odlicno. Od samog starta je diktirao jak tempo i Markez koji je vozio sa polomljenim prstom i lekovima protiv bolova ga je pratio ali posle vise nije mogao,vozac Jamahe je nastavio i dalje da diktira tempo i na kraju je trijumfovao i videlo se po njemu koliko mu pobeda znaci,kakvo radovanje u svecanom krugu i posle na podijumu. Bas mi je drago sto je pobedio,trebalo mu je to mnogo.
Markez je startovao sa drugog mesta i ostao je na drugom,u jednom trenutku je Rosi koji je startovao sa pete pozicije se priblizio Markezu i sa 2.9 sekunde se spustio na 1.1 sekundu ali Markez nije ponovio scenu iz Argentine od proslog puta kada je dozvolio Rosiju da ga stigne,digao je tempo i vratio se na 2.9 sekunde i bilo je sigurno da ce osvojiti drugo mesto,posle je samo povecao prednost. Dosta je stariji brat Pol Espargaro na pocetku zatvarao Rosija i mislim da je to uticalo dosta sto nismo videli borbu za drugo mesto.
Dukatijevcima nije prijala staza,ocajan start Manijakalnog Dzoa i posle izletanje Dovija koji je otisao na zadnje mesto ali odlicno se probio i zavrsio na devetom mestu,a Dzo je zavrsio na sestom mestu.
Sta reci za drugog vozaca Repsol Honde,ponovo je izleteo sa staze,da li su napravili gresku sto nisu zvali Stonera? Mislim da jesu,ubedjen sam da bi daleko vise pokazao od Aojame. Na cetiri trke,dva puta je izleteo.
Odlicni Kraclou,cetvrto mesto.
Stanje u sampionatu je takvo da je Rosi i dalje prvi,a za njim Dovi Dukatijevac,Lorenco,Markez,Janone i Kraclou kome fale tri poena da prestigne Janonea. Veoma male razlike su izmedju svih vozaca.
Do sada,cetiri trke,tri razlicita pobednika od toga je Rosi dva puta pobedio i Rosi je sada napravio novi rekord,najvise podijuma,ima ih 200.
Sledeca trka Le Man za dve nedelje,a pre toga F1 u Spaniji.

Da spomenomo i Ducu Borkovica,prvo mesto u Madjarskoj.
http://www.b92.net/sport/automoto/autom ... _id=987551

P.S.
Samo da spomenem,gledao sam zavrsnicu Moto 3 i kakvo uletanje Kvartarara u zadnjoj krivini u zadnjom krugu,doslo je do kontakta sa Kentom i zavrsio je na cetvrtom mestu a Kent pobedio. Kvartararo je imao skoro sigurnu trecu poziciju,ali je isao na sve ili nista.
Korisnikov avatar
By BogdanB
Prvi vozac ove sezone koji vezuje dve pobede je Lorenco. Od pocetka je na prvom I vozio je svoju trku. Markez da nije odustao na pocetku pred prvu krivinu, verovatno bi pao, posto je bio kontakt izmedju Janonea I Lorenca, tu je Markez izgubio pozicije ali nam je posle pred kraj doneo odlicnu trku sa Janoneom. Kako su se kidali njih dvojica, kao u Moto2, neverovatno. Kada je Markez prvi put krenuo u napad, mislim da je Bredli Smit u sebi rekao, ovaj nije normalan. Pretekao njega I Dzoa, ali Dzo se nije dao.
Sta reci o Doktoru? Kako je pretekao Dzoa I Dovija, svaka cast. Ponovo lose kvalifikacije I drugo mesto na kraju.
Raduje povratak Pedrose, imao je pad u prvom krugu I zato je zavrsio 16. Zao mi Dzek Milera, bio na dobroj poziciji ali je imao pad I zavrsio trku.
Rosi je I dalje prvi, prate ga Lorenco, Dovi I dvostruki uzastopni sampion Markez.
Sledeca trka u Italiji, pred Rosijevom publikom, mora da pobedi. Prosle godine je tu ostvario prvu pobedu u toj sezoni.
Bice ludnica na tribinama, ocekujem I na stazi.
Ostaje da cekamo, a pre toga F1, u Monte Karlu, ne toliko interesantna trka.

Korisnikov avatar
By BogdanB
Monte Karlo od klasicne trke postao bas zanimljiv na kraju, kakav rasplet.
Trka kao trka je bila klasicna za tu stazu ali malo je Ferstapen uneo malo uzbudjenja sa svojom dosetljivoscu kada je iskoristio Fetela I plave zastave da pretekne Botasa ali posle mu Grozan to nije dozvolio. I posle se malo vise zaleteo, naleteo na zadnji tocak Grozana I upropastio svoj bolid zakucavanjem u zid. Sigurnosno vozilo (pomislio sam prodje trka bez sigurnosnog vozila) izaslo odmah na stazu a Hamilton koji je kontrolisao trku ide u boks I pri izlasku on izbija na trece mesto iza glavnog konkurenta za titulu Rozberga I Fetela. Posle nije mogao da pretekne Fetela I da zavrsi na drugom mestu bar. Neverovatno sta su uradili u timu kada su mu naredili da dodje u boks. Da li su se preracunali da ce izaci ispred Fetela ili ne, ne znam. Na kraju je poludeo I bukvalno jedva dosao do postolja I tada SK prekida prenos zbog fudbala. Bice u snimku da se vidi proslava ali vidi se da je Hamilton besan I da hoce da ubije nekog.
Steta sto Ferstapen nije zavrsio u bodovima. Vilijams razocarenje.
Ipak je Monte Karlo bio malo zanimljiv :)

Korisnikov avatar
By BogdanB
Jedan odlican i neverovatan trkacki vikend na legendernoj stazi u Mudjelu.
Videlo se da ce biti ludo jos na treninzima kada je Dovi dominirao sa svojom prebrzom masinom,362kmh na startno ciljnom pravcu. Na trecem treningu pocinje iznenadjenje,Markez ne prolazi direktno u Q2,nego mora da ide u Q1 i neverovatno sta se desava na kraju Q1,Hernandez pravi bolje vreme od Markeza i salje ga na 13. poziciju za start trke. Q2 je isto bio interesantan,Dovi je dosao na prvo mesto,a pratio ga je ludi Lorenco koj je u odlicnoj formi. Za njim je bio jos veci ludak,Dzo. Rosi zavrsava na osmom mestu,a kada je pobedio ove sezone dva puta,startovao je sa osme pozicije.
Na jutarnjem,zagrevanju,Dovi je imao pad i to je bio uvod sta nas ocekuje posle u trci.
Trka,prava ludnica,dosta trkaca koji nisu zavrsili. Neverovatni Markez se sa 13.pozicije probio na petu i to sve u prvoj krivini. Rosi je pao na 11.mesto. Lorenco je otisao na prvo mesto i vozio svoju trku i pobedio. Posle je bila borba izmedju Dukatija i Honde,a polako je Rosi poceo da se priblizava. Markez pada drugi ili treci put i ne zavrsava trku,a pre toga sjajni Dovi je morao da parkira svoju masinu. Na kraju je poredak bio Lorenco,Dzo,Rosi,Dani. Svaka cast Daniju,povredjen vozi,a sta reci za Dzoa koji je imao operaciju pred Le Man i posle Le Mana,zavrsava na drugom mestu a imao je startnu poziciju i to je drugi Italijan,na italijanskom motoru na italijanskoj stazi posle legendarnog Agustinija kome je to poslo za rukom,sjajno.
Rosi zadrzava prvu poziciju u sampionatu sa 118 poena,prati ga kolega sa 112 poena i na trecem mestu je Dovi sa 83 poena. Dzo dolazi na cetvrto mesto umesto Markeza.
To je magija Mudjela,zute tribine,petarde,dimovi i sve ostalo.
Slika

Sledeca trka,Katalunija.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 36

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija