Stare teme
Pink Panther napisao:
legendarni srebrenko despot koji je poginuo u automobilskoj nesreći čini mi se 1983. kada je njegovu bubu pokosio tramvaj. faul je sigurno igrao sa njim ili protiv njega u nekom trenutku,pa ako je voljan može napisati koju o tom sportašu koji je bio uzor svima,a zapravo se jako malo o njemu zna.
Despot je poginuo par dana prije nego se u Puli održavala YU univerzijada (majke ti mile kad se sjetim kakve su tamo sveučilišne ekipe nastupile,od kompletne Bosne (Vučević,Benaček,Mutapčić,Zrno,Hadžić,Mitrović....) koja je netom prije toga osvojila naslov prvaka YU preko tadašnjeg IMT-a (Mlađan,Babić,Koprivica,Kustudić,Bojić,Krečković...) pa do nas iz Zagreba koji smo također imali vrlo jaku ekipu na čelu sa Čuturom i B.Vukićevićem,ali koja je na žalost bila oslabljena zbog tragične smrti Despota,a zbog čega u Pulu nije došao ni Aco Petrović).Inače Despot je poginuo na Zrinjevcu,središnji zgb parkom,kad je svojom bubom prošao kroz crveno,na žalost baš u trenutku kad je s druge strane dolazio tramvaj,sve se događalo dosta kasno(ili rano) kada baš i nema nekog prometa pa se može reći da stvarno nije imao sreće.
Despot je inače započeo u zgb Industromontaši (kasnije Monting) pa je prešao u Cibonu gdje je svojom krajnje požrtvovnom igrom na poziciji "četvorke" (tu je bio negdje oko 200-202 cm) osvojio sve navijače.Nije bio neki šmeker,ali je sve nadoknađivao požrtvovnošću.Kasnije je igrao i za Olimpiju pa se mislim opet vratio u Cibonu dok na žalost 1983 ili 1984 nije tragično stradao.
Pink Panther napisao:
Vincent Vega napisao:Spomenuo je Plećaš u intervjuu NIN-u taj slučaj sa reklamom za Franck čaj. Interesantno je da je umesto njega u Montreal otputovao Andro Knego, koji se takođe pojavljuje u pomenutoj reklami. :?
knego,kakva karijera,a malo se o njoj priča.jedino što mu fali u karijeri je europsko zlato.osvojio je srebro 81 u pragu.ispao je iz tima za 77 i liege radi ozlijede.daj je nastupio tamo,bio bi jedini igrač u povijesti europske košarke koji je osvojio sva reprezentativna zlata i sve europske kupove.

dakle čovjek je osvojio sve ostalo- olimpijsko zlato 80 ( uz još po jedno srebro 76 i broncu 84) ,svjetsko zlato 78(uz broncu 82) , kup prvaka (85) , dva kupa kupova (82,87 ), kup koraća 72 (uz finale 80 ).
Andro Knego među ljuibiteljima košarke poznat i kao DžemperSlika
Faul u napadu napisao:
Pink Panther napisao:
legendarni srebrenko despot koji je poginuo u automobilskoj nesreći čini mi se 1983. kada je njegovu bubu pokosio tramvaj. faul je sigurno igrao sa njim ili protiv njega u nekom trenutku,pa ako je voljan može napisati koju o tom sportašu koji je bio uzor svima,a zapravo se jako malo o njemu zna.
Despot je poginuo par dana prije nego se u Puli održavala YU univerzijada (majke ti mile kad se sjetim kakve su tamo sveučilišne ekipe nastupile,od kompletne Bosne (Vučević,Benaček,Mutapčić,Zrno,Hadžić,Mitrović....) koja je netom prije toga osvojila naslov prvaka YU preko tadašnjeg IMT-a (Mlađan,Babić,Koprivica,Kustudić,Bojić,Krečković...) pa do nas iz Zagreba koji smo također imali vrlo jaku ekipu na čelu sa Čuturom i B.Vukićevićem,ali koja je na žalost bila oslabljena zbog tragične smrti Despota,a zbog čega u Pulu nije došao ni Aco Petrović).Inače Despot je poginuo na Zrinjevcu,središnji zgb parkom,kad je svojom bubom prošao kroz crveno,na žalost baš u trenutku kad je s druge strane dolazio tramvaj,sve se događalo dosta kasno(ili rano) kada baš i nema nekog prometa pa se može reći da stvarno nije imao sreće.
Despot je inače započeo u zgb Industromontaši (kasnije Monting) pa je prešao u Cibonu gdje je svojom krajnje požrtvovnom igrom na poziciji "četvorke" (tu je bio negdje oko 200-202 cm) osvojio sve navijače.Nije bio neki šmeker,ali je sve nadoknađivao požrtvovnošću.Kasnije je igrao i za Olimpiju pa se mislim opet vratio u Cibonu dok na žalost 1983 ili 1984 nije tragično stradao.
Sličan igrač Despotu je bio Polanec iz Olimpije.
horog napisao:
Faul u napadu napisao:
Pink Panther napisao:
Sličan igrač Despotu je bio Polanec iz Olimpije.
Dobra usporedba :clap: .....igrao protiv Pavla Polaneca njega nakon što je iz Olimpije prešao u Celje....mislim da je igrao do 40.-te godine....ako ne i još malo duže....
Slika
Borac iz Čačka sutra obeležava 70 godina postojanja.
Postoji tekst o tome u današnjim Novostima, ali je toliko jadan da mi je bilo glupo da ga ovde postavljam :( .
Ipak, red je da se pomene jubilej kluba koji je dao Radmila Mišovića, Kiću, Žoca...

Edit:
Prikačeni fajlovi
Zoc.jpg
Zoc.jpg (144.56 KiB) Pogledano 1384 puta
Slika
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 42