Yopitsch-Kurz napisao:Otisli smo moja draga zena azdaja i ja u posetu drugu i drugarici (koji su takodje tu negde pred brakom). Sve je bilo super do momenta kad je moja zena nehatno pustila pesmu 'Afrika', izvodjac Sandra (Afrika). Nas dvojica smo onda u duetu i to od A do Š otpevali pesmu u glas sa Sandricom. Zene su nam se prvo cudile a onda nam sasule u lice da smo jadni, pateticni (valjda je to isto?) i nezreli. Nisam ja kriv sto sam u telefonu u periodu dok sam branio maskirne boje blatobrana nase otadzbine imao spot Sandre i njene Afrike. Ne zalazim u to odakle ovaj moj drug takodje zna celu pesmu napamet
Moje pitanje, druze doktore, je sledece : jesmo li nas dvojica jadni, pateticni (kao sto rekoh) i nezreli....ili nismo ?
Sta je ovde srz ?
Zenski ego, koji je sebi dao za pravo da kovitla i da se stavi ispred emotivnog dozivljaja pesme muzijaka.Sebicno od strane vasih zena moram priznati.
Pre svega vas za Sandru vezuju emocije, a nikako neka plitka fizicka opsednutost njenim izgledom.Cak se moze reci da ste uvredjeni nacinom na koji su vase zene reagovale, jer su mislile da vi u Sandri vidite samo par sisa i jedno zategnuto dupe, ali ne...Sandra je za vas nesto vise.
Ti si jel te, u teskim trenucima, na strazi, gde je jedino zensko brkata cistacica sa svojih 135 kg i mirisom preminule zivotinje, imao svoj mehanizam.Ti si bio na braniku otadzbine, a na braniku tvojih misli i glavna u borbi protiv zaborava zenskih oblina, bila je ona, Sandra.Svojim izgledom te podsecala da to blato sa cokula nije poslednje sto ces skinuti u zivotu.Ako je Bora pevao - Ko te ljubi dok sam ja na strazi, ti si u Sandrinim pesmama cuo - Ljubicu te dok god si na strazi.I tekst pesme, Afrika, terao te da razmisljas osim toga sto ces omandaliti nesto cim izadjes odatle da to mozes raditi i na nekom vrelom mestu, a mozda si i imao u vidu neke crnkinje (ovo su sad vec varijacije i zavise iskljucivo od ukusa).
Dakle, zena ti je utrcala u secanja iz jednog teskog perioda, osudila te zbog toga sto si nasao nacin da ih preguras lakse i sto si imao dovoljno ukusa pa si umesto da jases brkatu, ipak se odlucio na sofisticiraniju varijantu...Cak, ako si tada i bio u vezi sa zenom, mozes joj reci da jedini razlog zbog koga je nisi prevario sa tetkicom i jeste bila ta Sandra i da bi ona u najmanju ruku morala biti zahvalna Sandri i njenim vizuelnim carolijama koje su u tebi ocuvale muskost, ali i sprecile izlive ocaja usled army nejebice.
Za prijatelja nisam siguran, ali tvoji razlozi su krajnje plemeniti.Slusajuci tu pesmu, ti se seces teskih trenutaka koje ste ti i taj spot proziveli zajedno, i prosto moras da pevas, jer bi u suprotnom to bilo gore nego da izdas saborca.Na kraju krajeva, sama vojska te ucila lojalnosti, i ne biti lojalan spotu koji ti je omogucio da nemas kosmare u kojima te debela sa metlom vija po nekom hodniku bilo bi krajnje suludo.