Реч две и од мене што се тиче тимова који учествују на Светском купу у Шпанији. Надам се да ми нећете замерити због неких мојих ставова које ћу овде изнети, а и руки сам тако да имајте и то у виду

.
Финалисти, већ виђени, Шпанија и САД при том дајем предност САД-у. Видим да их доста потцењују спрам Шпанаца што им не играју највеће звезде, а мишљења сам да ће их убедљиво победити уколико дође до окршаја. По мени одлична екипа, има све да пршти у транзицији, а и испод коша имају приличан потенцијал.
Што се наше групе већ све птице на грани знају да је то најјача група на првенству. Бразилци имају прилику да иду далеко, Французи иако осакаћени повредама имају респектабилан тим, о Шпанцима се све зна. Гиљаће се "физичка" кошарка против Бразила, а поготово Француза.
Што се тиче грпе са којом се укрштамо, они су се "усрећили" са овом половином костура. По мени су ту најјачи Грци и њих би волео да избегнемо, иако играју без Куфоса, Кајмакоглуа, Спанулиса, ДД и Скорцијанидиса. Какав би то био тим али и овако су прилично јаки. За избегавање. Даље из групе иду Порторико, Аргентина и Хрватска. Суседи су по мени други тим по снази у тој групи и сматрам да су прилично прецењени. Имају респектабилан тим, поред Шпанаца су дошли најкомплетнији на ово првенство, имају два велика талента али такође изузев Шарића и Хезоње који су за сада једни од најперспективнијих кошаркаша (не и врхунских, треба да се докажу на великој сцени) то је тим састављен од једног врхунског ( хрватског Богдановића) и групе врло добрих играча. Са нама имају неке шансе али не видим како ће проћи ова три тима из наше групе ако наиђу на њих у осмини финала.
Друга половина костура је чемер и јад. Најозбиљнији кандидат за друго место у полуфиналу, после повреде Мантаса Калнеитиса је Аустралија. Велико изненађење ће бити ако га они не буду играли. Вредни помена су и врло занимљиви тим Турске које прати глас да везе немају кад се играју првенства изван домовине, измрцварена повредама Словенија предвођена браћом Драгић и бескрајно симпатични и за нашу селекцију увек незгодни Новозеланђани.
Што се нас тиче, никад јаднија ситуација по питању повреда и отказа. Остаје да се нагађа да ли су и менаџери додатно испрљали своје већ прљаве рукице. Да смо дошли са 80% предвиђеним саставом да не говорим са најачим тимом били би легитимни претеденти за медаљу. Овако нам остаје да се ждеремо, навијамо и верујемо у наш тим, да дижемо форму и градимо тим из утакмице у утакмицу, да дођемо до осмине, а даље ако прођемо шта нам Бог да. Нада умире последња

.