Stare teme
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Kure, Djomla, Yopile i drugi, na ovo sto ste pricali ja bih samo dodao ono sto izgleda vecina medija izbegava da saopsti, a to je da Mikovic dolazi na probu! Prosle godine od svih igraca sa probe ostao je Bezbradica (po meni nezasluzeno, ali ok).

Sto se tice obrazovanja nase skole.... Ona nije toliko losa koliko mi sami sebi pucamo u nogu, sad cu i da obrazlozim. Prvo, istina je da imamo malo do nimalo igraca koji pocnu da igraju kod nas sa 10-12 godina i ostanu tu do 18-te, medjutim imali smo igrace koje smo dovodili u periodu od 15 do 18 godina i kojima nikad sansu pruzili nismo. Imali smo mi nas Partizan B gde je igralo dosta klinaca (do ove sezone kad smo ga ukinuli) i koji nikada po pravilu nisu videli A tim, poslednji koji je usao u tim preko kaljenja u B timu je bio Lucic (89godiste pre 4 sezone, tj 2010/2011). Pa je mozda najbolje i da krenemo od te sezone jer smo tada doveli kao perspektivne klince Ivana Marinkovica (cetvorka) i Miljenovica (plej). Koliko je tu bilo rezona za dovodjenje Marinkovica? Prvo vec smo u timu tada imali Djekica posle sezone u kojoj je Djekna imao sasvim finu ulogu u EL. Njega smo sutnuli i poceli da forsiramo prvo Lesica na 4, pa potom Lucica na 4 (sto je ispao dobar potez kasnije, ali tek njegovim spustanjem na 3). Dakle zakljucili smo da nam ne valja ono sto imamo sto je veoma bitna stavka onoga sto zelim da istaknem jer ce se ponavljati kasnije iz godine u godinu. Da pogledamo i za Miljenovica, ok on je zaista veoma talentovan igrac i to niko ne spori, ali mi smo vec imali igraca mladog koji je kucao na vrata prvog tima u vidu Nikole Radicevica kojim se ovim dovodjenjem porucilo da je Miljen bolji. Dakle, nije nam valjalo ono sto smo imali. Opet to nije sve, dolazi sledeca sezona ni za Miljena ni za Marinkovica nema mesta u prvom timu, iako smo njihovim dovodjenjem zatvorili prostor drugim igracima. Pravi se iskusan tim u kojem mladi nemaju previse prostora, ipak i tad pravimo iste greske. Bogdanovic kojeg smo imali u timu se odbacuje da bi se doveo samo godinu dana stariji Andjusic. Opet nam nije valjalo ono sto smo imali i opet nam je trava bila zelenija u tudjem dvoristu. Opasne tendencije ce se nastaviti i promenom trenera.

VJ je otisao i dosao DV, najavio se mlad tim prepun talenata ciji ce glavni cilj biti da napreduju tokom godine. Na pleju vec imamo Miljena i Radicevica koji se uklapaju u takav tim, mi odlucujemo ponovo da ne valjaju ni jedan ni drugi i dovodimo Lea Vestermana. Treba li da kazem opet? Pa sto da ne, opet nam nije valjalo ono sto smo imali. Nije ni to kraj, odlaze redom Miljen i Radicevic, ali ajde, nije frka u mladom timu imamo nove talentovane plejmejkere Djordjevica, Pusicu, Jugovica i kao poslednjeg Aranitovica. Na krilnom centru ponovo kuburimo sa rezervom, da li se okrecemo Marinkovicu? Ne... Sta radimo, pokusavamo da vratimo u zivot Djeknu? Ruku na srce ni njemu ne dajemo pravu sansu, ali ko vise mari. Sezona ide kako ide, u KLS napokon dobijaju i neki nasi klinci priliku i ko tacno dobija priliku? Dobija priliku Andric (ajde de, nekako) i dobija priliku Mladen Djordjevic iako su i Pusica i Jugovic realno talentovaniji. No dobro, zavrsava se i ta sezona, opet se najavljuje jos mladji tim. Dovode se ljudi na probu. Imamo na 4 Djeknu i Marinkovica, ne valjaju ni jedan ni drugi, sutni njih dovedi Bezbradicu, a onda ni njemu nemoj sansu da pruzis, to je vec standardni obrazac za nase mlade cetvorke. Sta cemo sa plejom? Gurali smo Djordjevica na pleja, sutiramo njega, pre toga zbog toga sto smo njega gurali i Jugovic i Pusica odlaze u Ameriku razmisljanjem da sanstu dobiti nece i ko onda ostaje? Aranitovic dobija ''sansu''. Za celu sezonu dobio sansu na jednoj utakmici, nakon toga opet fasuje klupu.

Poenta celog ovog mog pisanija je dzabe nama i kadetska i juniorska skola kad ce nam uvek trava biti zelenija u tudjoj basti i kad jeste i kad nije. BTW o odbacivanju Besovica zbog dovodjenja redom Gagule, Muslija i Milutinova i ne bih. Verovatno ima jos dosta primera, ja sam se drzao kriticnih pozicija 1 i 4 koje su nam svake godine kriticne i u kojoj svake godine zeznemo nekog domaceg klinca. Ponekad i vise njih od jednom. Ima li iko viziju u nasem klubu? Sistem? Ja bih rekao da to ne postoji.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Mikovic je imao skoro 20 poena na EP U 20, a Salic je jedna video terena. Svakako da zasluzuje sansu, a sto se tice Salica ne verujem u njegove kosarkaske sposobnosti.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Mikovic je igrao u jednoj od gorih ekipa na tom prvenstvu. Dominirao je u ekipi koja je teskom mukom uspela da savlada samo Madjare, Cehe i oslabljene Letonce.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Karaburac napisao:Mikovic je igrao u jednoj od gorih ekipa na tom prvenstvu. Dominirao je u ekipi koja je teskom mukom uspela da savlada samo Madjare, Cehe i oslabljene Letonce.
Tako je isto i Nedovic dominirao kad je malo falilo da ispadnemo u B diviziju. :D
By djomla
Kure iskreno ne znam da li ce se ukoliko i dodje za Mikovica platiti obestecenje. Takodje ne znam koliko je eventualno obestecenje za Dangubica.

Mi zbog obestecenja nismo doveli ni Jovana Novaka a ni Pota iz Vojvodine. Zasto bi Dule sada drugacije postupio? Ako i dodje i platimo to obestecenje, verovatno ce biti projekat. Kao sto ce i Dangubic biti projekat ukoliko dodje. Da li ce projekat uspeti, ne znam. Projekat Musli i projekat Leo nisu.

Kao sto rekoh Mikovic je samo jedan od brojnih koji ce biti na probi. Svake godine se to radi u avgustu.

Karabu :clap: za posto.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Zaboravih da kazem i Aranitovic i Andric su igrali za B tim, ali njih niko ozbiljno ne shvata, pa sam Lucica naveo kao jedinog.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Za koga Karaburac mislis da smo pogresili sto mu nismo dali sansu iz mladjih?
Ja nesto ne vidim tu nekih velikih talenata, za dva igraca da kazes steta i to je to. (Radicevic i Miljenovic, ali najveca zal za Miljenovicem, mada je to vise zbog njegovog velikog nedostatka snage za seniore)
Jos steta i za makedonca, al tu su nas vise pravila zeznula.

E sad pod VJ-om stoji svaka kritika za mlade igrace, to je jasno ko dan. Onakav Partizan je meni bilo tesko gledati, ali tesko da mogu DV da zamerim za mlade igrace. Prosto nismo imali mi nekog velikog talenta medju njima.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Nije stvar u tome da li su veliki talenti ili ne, stvar je u tome da kad god imamo igraca slicnog kvaliteteta koji je vec nas i igraca koji nije nas, mi se kao obavezno uvek odlucimo za onog koji nije nas. Osim toga, kada imamo 2 nasa igraca kao obavezno se odlucimo za manje talentovanog. Bojim se da nam se ne ponovi isti scenario... Sto se tice mladih igraca koji nisu dobili sansu kod nas, a po meni su barem trebali da je dobiju su Radicevic, Miljenovic i Marinkovic. Takodje tvrdim da su od Aranitovica bolji i veci potencijali i Jugovic i Pusica koje smo ladno pustili da odu.
Korisnikov avatar
By Kure
Karaburac napisao:Nije stvar u tome da li su veliki talenti ili ne, stvar je u tome da kad god imamo igraca slicnog kvaliteteta koji je vec nas i igraca koji nije nas, mi se kao obavezno uvek odlucimo za onog koji nije nas. Osim toga, kada imamo 2 nasa igraca kao obavezno se odlucimo za manje talentovanog. Bojim se da nam se ne ponovi isti scenario... Sto se tice mladih igraca koji nisu dobili sansu kod nas, a po meni su barem trebali da je dobiju su Radicevic, Miljenovic i Marinkovic. [highlight=#ffff40]Takodje tvrdim da su od Aranitovica bolji i veci potencijali i Jugovic i Pusica koje smo ladno pustili da odu.[/highlight]
А и тај и такав Аранитовић је бољи од Далоа којег гурамо све у шеснаест. Све одлуке лоша до лошије.
  • 1
  • 1704
  • 1705
  • 1706
  • 1707
  • 1708
  • 1709
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Na osnovu toga sto je vas predsednik izjavio da je[…]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]