Stare teme
Korisnikov avatar
By untd
Apropo intervjua s Duletom. Vamo u Hrvatskoj kad kažeš da i partizanovac odma ide šema da je precjednik Partizana bio Tuđman i tko je kao hrvacki klub. Ja odmah vraćam da to što je on bio precjednik može samo značiti da je bio veliki komunista koji je 91. odjednom postao demokrata i tu se većina složi i kreče priča kako je juga uništena dogovorom trojice političara.
Korisnikov avatar
By Karaburac
ZA odlazak Bogdanovića u Fenerbahče Partizan će inkasirati 1,3 miliona evra, ali samo na papiru, što je uzrokovalo pisanje pojedinih portala.
- Iznenađen sam tim, jer uvek sam imenom i prezimenom javno kazao šta mislim i nikada se nisam sklanjao iza "nezvaničnih informacija". Klub nije dobro prošao, iako je 1,3 miliona veliko obeštećenje, koje se plaća u dve rate. Smatram da je kvalitet igrača takav i situacija u oba kluba takva da je suma morala da bude uplaćena odjednom. Ono što je još važnije je preduzeće Aleksandar Rašković koje je uzelo proviziju od 6 odsto na ime Bogdanovog ugovora u Partizanu, ali i 20 odsto od obeštećenja. Postoji papir kao aneks ugovora o nekom konsaltingu, ali ne razumem o čemu se radi. Verovatno će to bolje objasniti onaj ko je potpisao, predsednik, menadžment i UO. Jer, po našem statutu predsednik potpisuje ugovor na osnovu odluke UO. Menadžer kaže da je zaslužan što je došlo do velikog obeštećenja i da zato dobija 20 odsto od te sume. Uz procente koje sam nabrojao, naplatio je i kompletne provizije prema njegovim drugim igračima, ali i 108 hiljada koje su Partizanov dug prema Bogdanu. Kada se regulišu sporovi na BAT, klubu ostaje jako malo, samo deset odsto od ukupnog obeštećenja. Nisam bio u klubu kada je potpisivan ugovor, ali ne razumem zašto se navodi "konsalting", između ostalog i za savete nekih američkih trenera koji nikad nisu dolazili u klub pa samim tim nisu ni savetovali nikoga. Takav menadžerski esnaf nije meni drag, a Rašković je simbol najgoreg u tom soju. Nadam se da će članovi UO i menadžmenta kluba objasniti zašto tolike pare idu njemu. Biti član UO Partizana ne daje možda dobre pozicije za napredovanje u društvu u ovo vreme, ali je obaveza, da ako ne mogu da se nađu sredstva, bar pažljivo koriste ona koja stignu.

A onda kaze da nema sukoba sa Danilovicem? Ili sam ja lud ili mi noge smrde.

EDIT: Posle ovakvog pljuvanja po Raskovicu, mislim da smo zatvorili dupetom vrata za njegove igrace. Veoma glupo ukoliko uzmemo u obzir to da Misko sve mlado sto valja uzima kod sebe u Megu, a ono sto nije kod njega uglavnom je u Zvezdinim mladjim kategorijama.
Korisnikov avatar
By Vojvoda
@Karabu

Slazem se sa tobom, definitivno nesto ne stima u UO kluba. Mozda Dule u ovom izlaganju o clanovima UO vise misli na, recimo, Silobada koji nas je svojim neznanjem i kurcoboljom u velikoj meri i unistio. Ali dobro, uvek tu ima vise krivaca pa je pitanje na koga se tacno ovaj deo odnosio.

Dalje, slazem se za Raskovica, cak sta vise mislim da smo vise novca zaradili od (pre)prodaje njegovih igraca nego Miskovih. Ali preveliki su to go*nari da ne bi mogli da progutaju neku uvredu ove vrste, sve zarad gomile evropskih novcanica koje se na kraju dobrog posla sliju na racun. Definitivno mislim da cemo opet poslovati sa Raskovicem, bez obzira na sve izreceno...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Vojvodo srpski i ja se nadam da cemo opet poslovati u obostranom interesu. Raskovic je po nas bio mnogo bolji nego Misko. Kad bolje pogledas najvece prevare koje smo dovodili su uglavnom bili Miskovi igraci (Tenkista se vazi 10).

Uzgred moj i Kuretov neprezaljeni junak je dobio i svoj prvi skauting video.

[BBvideo 560,340][/BBvideo]
Korisnikov avatar
By Grobar1971
Karaburac napisao:Vojvodo srpski i ja se nadam da cemo opet poslovati u obostranom interesu. Raskovic je po nas bio mnogo bolji nego Misko. Kad bolje pogledas najvece prevare koje smo dovodili su uglavnom bili Miskovi igraci (Tenkista se vazi 10).

Uzgred moj i Kuretov neprezaljeni junak je dobio i svoj prvi skauting video.

On je izgleda dosta popravio šut.
By djomla
Karaburac napisao:ZA odlazak Bogdanovića u Fenerbahče Partizan će inkasirati 1,3 miliona evra, ali samo na papiru, što je uzrokovalo pisanje pojedinih portala.
- Iznenađen sam tim, jer uvek sam imenom i prezimenom javno kazao šta mislim i nikada se nisam sklanjao iza "nezvaničnih informacija". Klub nije dobro prošao, iako je 1,3 miliona veliko obeštećenje, koje se plaća u dve rate. Smatram da je kvalitet igrača takav i situacija u oba kluba takva da je suma morala da bude uplaćena odjednom. Ono što je još važnije je preduzeće Aleksandar Rašković koje je uzelo proviziju od 6 odsto na ime Bogdanovog ugovora u Partizanu, ali i 20 odsto od obeštećenja. Postoji papir kao aneks ugovora o nekom konsaltingu, ali ne razumem o čemu se radi. Verovatno će to bolje objasniti onaj ko je potpisao, predsednik, menadžment i UO. Jer, po našem statutu predsednik potpisuje ugovor na osnovu odluke UO. Menadžer kaže da je zaslužan što je došlo do velikog obeštećenja i da zato dobija 20 odsto od te sume. Uz procente koje sam nabrojao, naplatio je i kompletne provizije prema njegovim drugim igračima, ali i 108 hiljada koje su Partizanov dug prema Bogdanu. Kada se regulišu sporovi na BAT, klubu ostaje jako malo, samo deset odsto od ukupnog obeštećenja. Nisam bio u klubu kada je potpisivan ugovor, ali ne razumem zašto se navodi "konsalting", između ostalog i za savete nekih američkih trenera koji nikad nisu dolazili u klub pa samim tim nisu ni savetovali nikoga. Takav menadžerski esnaf nije meni drag, a Rašković je simbol najgoreg u tom soju. Nadam se da će članovi UO i menadžmenta kluba objasniti zašto tolike pare idu njemu. Biti član UO Partizana ne daje možda dobre pozicije za napredovanje u društvu u ovo vreme, ali je obaveza, da ako ne mogu da se nađu sredstva, bar pažljivo koriste ona koja stignu.

A onda kaze da nema sukoba sa Danilovicem? Ili sam ja lud ili mi noge smrde.

EDIT: Posle ovakvog pljuvanja po Raskovicu, mislim da smo zatvorili dupetom vrata za njegove igrace. Veoma glupo ukoliko uzmemo u obzir to da Misko sve mlado sto valja uzima kod sebe u Megu, a ono sto nije kod njega uglavnom je u Zvezdinim mladjim kategorijama.

Karabu, stava sam da sistem po kojem Partizan funkcionise ne može da opstane jer je dobrim delom zasnovan na finansijama od strane države. Isto tako mislim da ovaj način trgovine igračima takođe ne može da opstane u Srbiji. Neka Rašković svoje igrače razvija u nekim drugim sredinama.

Dule što se tiče tih kvazi menadžera (nekada su se u Srbiji oni zvali nakupci) je potpuno u pravu. Partizan mora iz korena da menja način funkcionisanja. Igrače treba da dovodi još u kadetskom i juniorskom pogonu, kada igrači još uvek nemaju manadžere i da kao takvi stasaju.

Ne možeš sa jedne strane da kukaš što ti država ne pumpa pare, da sa ljutiš na Beograd zato što nemaš popust na Arenu i da se ljutiš na igrače, a sa druge strane da se ovakvi paraziti svaki put dobro ogrebu od klub. Jednom se mora raskinuti sa takvim poslovanje.

Bićemo jako srećni ako budemo mimo dilova ovakvih likova. Mada mislim da se taj Rašković neće tek tako odreći Partizana. Jer njegove igrače ne može da stvori ni Pao ni Fener.
Karaburac napisao:Vojvodo srpski i ja se nadam da cemo opet poslovati u obostranom interesu. Raskovic je po nas bio mnogo bolji nego Misko. Kad bolje pogledas najvece prevare koje smo dovodili su uglavnom bili Miskovi igraci (Tenkista se vazi 10).
Zahvaliti se obojici i zatvoriti im vrata dupetom. "Pozdravite mamu vašu"
Poslednja izmena od djomla u Ned Jul 20, 2014 2:44 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
By djomla
Karaburac napisao:Uzgred moj i Kuretov neprezaljeni junak je dobio i svoj prvi skauting video.

Već sam pisao da je momak posle prošlogodišnjeg boravka u Partizanu "otvorio oči" u smislu da je shvatio u kakvom je zaostatku u odnosu na igrače Partizana. Pošto je radilica, veoma je puno radio i uznapredovao je u svakom segmentu. Mislim da ima prostora da bude još bolji, ali mu nedostaje kvalitetna sredina.

Mislim da će u USA... bar se tako pričalo na kraju sezone. Možda je već i otišao.
Korisnikov avatar
By rudonja
hahaah tenkista :) :)

Moramo napraviti posebnu temu u koju cemo unositi nas forumski zargon :)
By Jo.
Sastav 2014/2015

1. Tepic, Dallo, Aranitovic
2. Milosavljevic, Andric, Marinkovic
3. Dangubic, Muric, Glisic
4. Bircevic, Bezbradica
5. Milutinov, Gagic, Salic

Meni Andric ne puni oko..., trebao bi nam umesto njega jedan vrstan suter...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Andric ne moze bekove da isprati ni pogledom. Glisic tesko da moze 3 i protiv ozbiljnijih juniora, kamo li protiv seniora. Mislim da Muric nece doci, iznenadio bih se ukoliko bi se taj transfer ostvario.

Tepic, Dalo, Aranitovic ce svi igrati i na poziciji 1 i na poziciji 2. Da budem precizniji prva dvojica, siguran sam da Pera opet terena videti nece. Sve mi vise deluje da Aranitovica drzimo u ekipi samo zato da bi nagovorio burazera da predje kod nas...

Dangubic ukoliko bi dosao ce isto kao i Milosavljevic igrati i 2 i 3 u zavisnosti ko je od ostalih igraca na terenu. Slicno kao sto smo ove sezone pre povrede Vestermana rotirali u krug Bogdana, Gagija i Kinsija.

Marinkovic ce tesko videti nesto vise minuta ove sezone, mada i takav ce sigurno imati prednost u minutazi u odnosu na Aranitovica.

Glisic najverovatnije nece biti u 12 i upadace samo kad se neko povredi. Veliki je talenat, ali nema sanse da on fizicki bilo sta odigra trenutno.

Veoma mi je zao sto Bezbradica nije imao vise minuta ove sezone. Bojim se da ga nismo dovoljno pripremili za teret koji ce ove godine pasti na njegova pleca. No dobro, dozivece vatreno krstenje, a njegovo je da se nametne. Samo se nadam da ce igrati iskljucivo na 4 i da ga Dule vise nece silovati pokusajima da od njega napravi novog Strahinju Milosevica.

Dule najavljuje da ce ove sezone biti sve podredjeno Milutinovu, znaci verovatno ce imati ozbiljnu minutazu. Gagic ce ga menjati, a Salic ce biti smetlar, kao Milutinov pretprosle sezone.

Mnogo ce nam ekipa zavisiti od pojacanja na poziciji 4. Bircevic sa jedne strane deluje kao stvoren za Duleta, ali me brine njegova glava i svadjalacki mentalitet (ne mogu da izbijem iz glave onu scenu sa Kalinicem). Nisam siguran kako bi saradjivao sa Duletom. Medjutim, ukoliko bi uspeo da smiri glavu mislim da bi bio ozbiljno pojacanje.
  • 1
  • 1697
  • 1698
  • 1699
  • 1700
  • 1701
  • 1709

На основу чега је нама пласман на ф4 примаран циљ […]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]