Stare teme
Korisnikov avatar
By gramada
Ma vi svi ovde lepo pisete ali ajmo da zamenimo uluge da mi budemo u kozi Bogdana, pa svaka sportska licnost sanja da igra u velikom klubu, sanja da igra u NBA ali takodje postavlja se pitanje kako dalje, on je mozda u poslednjih par godina najveci talenat sto je dala Srbija ali jos uvek nije formiran igrac, lepo ste naveli da ovi velikani po evropi da hoce gotov proizvod jer daju velike pare i hoce rezultat odmah.

To je mac sa dve ostrice nadam se najboljem
Korisnikov avatar
By Vojvoda
Ja se po pitanju Bogdana ovde slazem sa Karaburcem! Ne daje se 1.3M za igraca koji ce mahati peskirom. Povoljna je situacija i da Bojan Bogdanovic ide i tu se otvara dosta prostora za Bogdana. Odlazak u Bajern ne vidim kao neku nadogradnju u karijeri jer Bogdanu, pored minuta u igri, treba i rezultatski pritisak. Ako je pravi, a verujem da jeste, izborice se on sa svim tim izazovima. Ne postaje se vrhunski igrac ispucavanjem do iznemoglosti u ekipi koja, realno, ne pretenduje na sam vrh. Boze zdravlja, bice Bogi vrhunski igrac, a odlazak u Fener ce samo ubrzati taj proces...
Korisnikov avatar
By BBBbbb
MILOS OBILIC napisao:KK Fener je vestacki klub kao i Mancester Siti i nikad nece nista osvojiti na Evropskoj ceni.
Pa i Real i Barsa u kosarci sluze samo kao dodatno odmeravanje pisa svojih maticnih FK-ova. Mogli su se olako pogasiti u jednom trenutku. CSKA igra u polupraznoj fiskulturnoj sali.
U kosarci tesko da mozes pricati o vestackom klubu, pa to je preko pola evrolige.
Videcemo koliko su vlasnici strpljivi i to je sve...
Korisnikov avatar
By Em..
johnny79 napisao:
Grobar1971 napisao:
Em.. napisao: Ironija je da Bertu pretezno pljuju oni koji ulaze besplatno u halu.
Prva stvar vezano za ovu konstataciju je da ga ne pljujem, ali ga ne gledam istim očima više. Drugo, ja sam redovno u parteru i moju sezonsku sam platio u Humskoj pošteno i cele sezone nosim gle čuda dres KKP sa brojem 44 koji sam kupio na početku sezone kada se nije znalo ni da li će da se vrati na teren do kraja sezone. Nisu svi pljuvači ima nas koje je samo razočarao svojim postupkom i koji ga ne gledamo više istim očima.
Pridružujem se kolegi u komentaru. Takođe sam neko ko redovno plaća kartu za parter svake godine, mada mislim da ovo nije bitno za priču, ali definitivno Bertansa ne gledam više istim očima. Svaki od igrača može da raskine ugovor sa Partizanom zbog neplaćanja i finansijske situacije koja je svima poznata, pa ipak je Lovernj otišao uz (za košarku) ogromno obeštećenje. :clap: Neću da spominjem da je mogao te pare da uzme za sebe, ovo je ipak jedan od "inteligentnijih" foruma na kojima sam bio do sada. Prosto ne možeš u isti koš Bertu i Žoa!
Osecam se ko kondukter, legitimisem ljude po internetu. :) Nije se ovo odnosilo ni na koga odavde, ovde se i nije pljuvalo po Berti. Razocarenja jeste bilo, sto je (uslovno receno) i normalno, s obzirom da smo navikli na obrazac neispunjavanja ugovornih obaveza jedne strane i razumevanja druge strane, ali pljuvanja nije.

Sto se mene tice, Berta i Zo nisu mogli u isti kos ni pre raskida ugovora, ali nije to bitno. Nas problem ne bi smeo da bude da li je Berta ispao gospodin ili nije. Mozda i nije ispao gospodin, ali – kome mi da zamerimo negospodstvo kada ni sami nismo mogli biti gospoda i uzdrzati se od komentara o nezahvalnoj deci i naslova „prodao Partizan“? Sasvim je u redu razocarati se, ali i tada treba ostati gospodin. Dakle, hajde da se pozabavimo sopstvenim negospodstvom. Duletovim komentarom, pre svega (nije on tek neki tviteras, on je trener kluba). A potom i gomilom veoma neukusnih kometara raznih novinara pa i tih tviterasa, komentatora po portalima... (slozicete se da je veoma neukusno da se decku adresiraju tvitovi uvredljive sadrzine, ma kako da smo razocarani?) Kako je moguce da nam tudje negospodstvo tooliko smeta, a nase i ne vidimo? Uvek, ne samo u ovoj situaciji sa Bertom. To je ono sto je bitno. Nase sopstveno negospodstvo. S tudjim cemo vec nekako. Ovo nase ce nas udaviti.

Ne namirujemo svoje obaveze, ocekujemo od poverioca da bude gospodin, poverilac ne ispadne gospodin, bar ne u meri koja je nama odgovarala (jer je bitno samo sta nama odgovara), iz cega sledi da u odredjenoj meri ipak ispada gospodin, ali nama to nije dovoljno. A kako mi nemamo nikakvu obavezu ni prema kome, nismo duzni poneti se gospodski.

Imamo hiljadu razloga da budemo razocarani, ali gledamo u pogresnu osobu. Dule i pojedini novinari su nam, svojim izjavama i naslovima, fino skrenuli paznju na nebitno(g). A, uzgred, oni ne placaju kartu :)

Da ne duzim, sve je vec receno na ovu temu. Tek da odgovorim i izvinim se ako sam vas uvredila. Poslednje sto zelim je da nekog uvredim.
Korisnikov avatar
By milica
Pink Panther napisao: tako da iz svega navedenog mislim da mu je fener bio najlošija opcija . al partizanu su trebale pare...
Ovo gore je sve tačno do poslednjeg slova! Ali... ako stvarno treba da ide u NBA (a treba!), nisam sigurna da tamo ima šta da traži bez kretanja bez lopte... Kao rukiju tamo mu niko neće tek tako dati loptu u ruke i potpunu slobodu koja njemu treba :(

Sad trenutno Fener jeste najlošija opcija, ali je na duge staze bolja priprema za NBA: slični su zahtevi i slični problemi. Ako uspe da se izbori za poziciju u timu, i nadamo se kasnije eventualno čak i vodeću ulogu, može sa mnogo više optimizma preko bare...
Korisnikov avatar
By Vojvoda
Ja ne znam odakle tolike crne slutnje da je Fener najlosiji izbor!? Nije mi jasno ni zasto bi CSKA bio bolji izbor (ili bilo koji drugi evropski klub)! Bogdan je prefinjen igrac, ima jos puno da radi i uci, a daleko vise ce da nauci ako pored sebe bude imao istinske zvezde, a ne da on bude najveca zvezda u ekipi. Previse mracite :snooty:
Korisnikov avatar
By Antoine
Vojvoda napisao:Ja ne znam odakle tolike crne slutnje da je Fener najlosiji izbor!? Nije mi jasno ni zasto bi CSKA bio bolji izbor (ili bilo koji drugi evropski klub)! Bogdan je prefinjen igrac, ima jos puno da radi i uci, a daleko vise ce da nauci ako pored sebe bude imao istinske zvezde, a ne da on bude najveca zvezda u ekipi. Previse mracite :snooty:
Uostalom, ako mu je cilj NBA mora da se navikava na takvu situaciju.

Na njemu je da se izbori za loptu, minutažu, poene. Make or break situacija. 10 poena u Feneru će mu mnogo više značiti nego 20+ u Bayernu. Nije više klinac, mora da se navikava na pritisak i da konačno postane zvezda, a to možeš samo kada si okružen zvezdama.
Korisnikov avatar
By SASA BANJAC
Cekajte ljudi...Ja mislim da je nasa procena da ce BB u Feneru imati priliku da pod pristiskom postane igrac naslonjena na mozda neka iskustva iz vremena kad nasi igraci jesu odlazili u jake Evropske klubove ali sa vise godina a svakako sa vise iskustva iz mnooogo jace lige nego sto je sad ABA,KLS da ne pominjem.

Imamo primere Tepica,Novice,Kecmana,pa i Scepanovica delimicno...Ne kazem da bi na osnovu toga trebali da cenimo status BB-a u Feneru,ali ne bi trebali ni da cenimo statuse u svojim ekipama po odlasku ni na osnovu Djordjevica,Danilovica,Paspalja...

Sad se napravi od Fenera razvojni tim nekog NBA ligasa,a od Bajerna provincijski klub.Koliko se secam iz nemacke je nekolicina otisla u NBA i napravila kakve akve karijere,znaci nije da ne moze da se ode odatle i postane igrac.

S druge strane imamo i Divca koji je direktno otisao u NBA kao jako mlad i napravio to sto jeste...

Sve se na kraju svede na ono sta je igrac u sebi,koliko je mentalno jak,tehnicki i fizicki spreman i koliko je talentovan.Uz sve to treba dodati i srecu i odsustvo povreda.Kad pricamo o mladom igracu na primeru Nedovica vidimo da ga nista nece dovoljno pripremiti za NBA,ali klub sa ambicijama i "moranjem" moze da ga udavi a klub sa manjim "moranjem" moze u najgorem slucaju da ga uspori.Igrac koji presedi celu sezonu je manje vredan nego igrac koji je igrao celu sezonu na Trinidadu i Tobagu,poslatrajuci njegov nervni sistem,motorilku i "ruke" posebno to vazi za sutere.

Kod BB je drugacije nego kod recimo nekog centra ili krila,on je suter,mnogo dobar suter,da bi posato jos bolji mora da sutira i mora da pogadja.Kod Zeljka se ne sutira lako,daleko vise slobode ima u NBA za sut nego kod Zeljka,pa onda ne znam odakle paralela da ce tamo da bude bolje odnegovan nego u Bajernu.Na kraju sledece sezone cemo mozda imati BB-a koji vise postuje obaveze u igri ali je sutirao na kasicicu,a mozda bi imali mlo musicavog ali "upucanog" BB-a koji bi mogao u NBA da da svoj doprinos.

Da se mi razumemo ja ne tvrdim da je Fener los izbor nego da je to moglo pametnije i da je bilo boljih izbora i siguran sam da su razlog pare a ne briga za njegovu karijeru.Jos jedna stvar samo ja nisam primetio da je sem nekolicine igraca ali bas malo igraca kod Zeljka neko napredovao puno,kod njega uglavnom dodju vec izgradjeni igraci,ono sto znamo je da mladi tepic nije napredovao,naprotiv,a da iskusni kecman takodje nije napredovao ali nije ni nazadovao,on kao da tamo nije ni bio.

Tesko je biti pametan kod izbora ekipe,ono sto preostaje nama je da mu verujemo a njemu da radi,namece se,trenira i pokusava da za sebe izbori ulogu koja ce mu dati kredit da bude on-on,kako bi mogao da se dalje razvija.
Korisnikov avatar
By Antoine
Ne radi se o tome ko je provincijski klub a ko ne, već o konkurenciji. Konkurencija u Feneru je nesumnjivo jača nego u Bajernu, tu mena rasprave. Takva konkurencija izvlači maksimum iz igrača ili ga slomi. Bayern je, iako neverovatnom brzinom napreduje, za sada na nivou ovogodišnjeg Partizana, a mislim da je BB takvu sredinu prerastao, ako želi da napreduje. Dalje, nemačka liga je slabija od ABA lige, u Minhenu bi BB imao jakih utakmica na nož onoliko koliko bi se Bavarci zadržali u Evroligi. Ne znam koliko je to sredina za razvoj igrača. Turska liga je svake godine sve jača, veliki broj odličnih igrača odlazi svake godine tamo jer Turci fantastično plaćaju, a pošto ne mogu svi u Fener/Galatu i ostali klubovi se pojačavaju opasno, a samim tim i liga jača. Ne mislim da BB može mnogo da napreduje trenirajući sa Malcolmom Delaney-om i Heiko Shaffartzikom.

Mislim da se šuter ne postaje sa brojem ispaljenih lopti po meču, da je tako Monta Ellis i JR Smith bi bili najbolji šuteri današnjice, a ne Ray Allen koji par sati pre svakog meča dolazi na samostalni šuterski trening. BB mora da se usavršava individualno u najjačoj konkurenciji. Nije on više klinac i nema još mnogo godina pred sobom da bude smatran talentom, vreme je da napravi onaj najteži pralaz - sa talenta na igrača. Jbg, zlato se u vatri poznaje.

Ne znam za mnogo igrača koji su u NBA došli iz Nemačke lige, Ohlbrecht i Schroder su najsvežiji primeri, ali se nadam da BB ne računa na njihovu NBA "karijeru". U NBA možeš i iz nemačke treće lige, ako si Dirk Nowitzki. Ali BB to nije. Uostalom, ne radi se samo o NBA, Bogdanović ima potencijal da postane vrhunski evropski bek, pa makar nikada ne napravio karijeru u Americi. Ja samo mislim da je vreme da se pokaže među najjačima koliki je alfa mužijak, umesto sigurice u ziheraškom Bajernu.
  • 1
  • 1673
  • 1674
  • 1675
  • 1676
  • 1677
  • 1709
KK Partizan 2026/27.

Ево и Танасковић званично.. Надам се да ће га Парт[…]