MILOS OBILIC napisao:Bertans je ispao 0 od coveka. Da mu nije Partizana ne bi niko cuo za njega, a on trazi sisa raskid ugovora. 200 000 su smesni novci za njega, a normalno da nije hteo Partizan da ga proda za te smesne novce.
A ovi sto pricaju da nemaju za hranu nista im ne verujem. Kako Bajkovic kaze prica se da nemamo za stan i hranu, a ja vozim BMW-a i imam koznu jaknu 
NEKA ODE SVAKO KO BI PRODAO PARTIZAN. Takvi "nezahvalnici " ne trebaju ni da imaju mesta u prvaku Evrope.
obilić,evo ti par primjera sa naše strane,čisto sumnjam da je puno drugačije u partizanu.
da,istina je da većina igrača nema para.
u ciboni dobar dio mlađih igrača eventualno mora dizati kredite u bankama da pokriju obveze prema državi. država ne pita jesu li pare sjele na račun ili nisu dok obračunava poreze i doprinose. ugovori nisu maleni,tako ni iste te obveze. e sad uzmi da se nekim igračima kasni po 8,9 plaća. većina igrača su mladi, nisu iz zagreba, treba se platiti stan, treba živjeti. klupski račun blokiran pa nemože plaćati stanodavca iako je u većem broju slučajeva obvezan po nekoj klauzuli iz ugovora. dakle,mnogi zaista nemaju prebijenog dinara.
daljni razlog za nervozu igrača je selektivno plaćanje.tu je vjerujem bio i bertans povrijeđen. potpuno uobičajena pojava, redovno se plaćaju igrači stranci ( koji mogu zbrisati odmah, dapače manageri im preporučaju) i mladi igrači za koje se čeka veća pinka na odšteti ( slučaj šarić kod nas) kako nebi zbrisali bez odštete na prvu čim plaa ne sjedne. bertans je zanimljivo čak u obje kategorije. igrače jako nervira selektivno plaćanje,jako,možda i šute ali ih bolji i smatraju da nije fer.i smatraju sa pravom jer svi oni jednako izvršavaju svoje prava i obveze prema klubu, red je da klub jednako tretira igrače. pritom je nebitna kvaliteta igrača.
igrače nervira i sam odnos prema njima. uredno se dešava da im se nitko ne obrati po mjesec-dva. sve se odvija na razinama igrač-treneri, treneri-uprava,s tim da svaka veza sa upravom lagano pukne. dakle, puno pokvarenog telefona,puno razgovora iza leđa, tračanja, puno spletkarenja, mali klanovi. sve je to svakodnevica i akumulira se nezadovoljstvo. kao primjer navest ću andriju žižća . velik igrač i vrhunski čovjek. igrao je po najvećim europskim klubovima i zaradio milijune eura. vratio se u zagreb pred kraj karijere i samo želio tu u miru završiti priču. usto,upisao je kćerkicu u školu ,koja pritom mora redovno doktoru. zamislite koliko treneri i iskusni igrači žele doma radi familije kad svake godine upisuješ djecu u drugu školu u drugoj državi, kad tražiš novi stan i život.dopizdi ti i želiš biti doma samo. e sad dolazimo na bit priče, unatoč svoj silnoj želji samo da budeš doma ti ipak popizdiš i zapališ van samo iz principa??? zamislite koji je to odnos?? žiži se dugovalo 15tak plaća, cifra je enormna jasno. i čovjek je samo rekao tri,četiri puta: recite mi kad će biti,ako je za dve godine,neka bude za dve godine,al nek bude onda sigurno. i njemu vele ma žika sigurno je u ponedeljak,majkemi,evo došo sponzor bla bla.i tako slušaš priče o "sljedećem ponedeljku" par tjedana.i popizdiš i odeš i odjebeš ih. jer nemoš više trpiti laži a dovoljno si kvalitetan igrač i materijalno osiguran da si odlazak možeš priuštiti bez brige za svoju karijeru. takvi su primjeri i nekih iskusnijih igrača cibone kojima se duguje preko deset plaća. i onda umjesto da predstavnicima kluba bude žao,da ih je sram,da su manji od makova zrna ,oni se kurče, prijete dijele lekcije,lažu. ejjjj,o čemu mi pričamo ovde??? dobro je rekao @LIKA, mi / vi ili bilo tko neznamo šta se dešava iza zatvorenih vrata. i ja uopće ne osuđujem bertransa ili andriju žižića ili xy-ona.
što se tiče ovog o posuđivanju novaca,najnormalnija stvar. nažalost je tako da si neki posuđuju za odvest malu u kino ( bioskop vi velite). tenisice obično dva igrača daju cijelom timu ako imaju ugovor ( konkretno to su obično oni koju su odigrali neki jordan brand classic turnir kao juniori ili slično jer onda imaju do kraja karijere od nike što i kako i koliko žele) sa nekim proizvođačem sportske opreme. stariji igrači uredno šušnu lovu mlađima.
tako da je kriza i nemoj obiliću misliti da svi oni žive brutalno dobro. da,mnogi će jednog dana kasnije zaraditi ogromne pare,ali ne svi,ali i ne žive svi tako nego se bore.to su prije svega ljudi koji imaju i svoj ponos i karakter. zašto bi bertrans trebao biti korektan prema partizanu i ne raskidati ugovor na štetu kluba ako taj isti klub nije mogao biti korektan prema njemu.i još onda mu je sigurno i lagano,i zavlačilo ga se, neznam šta više.ili žižiću ili bilo kome. mi svi imamo običaj sanjariti o ljubavi prema našim klubovima i moralizirati kako je to nešto više, odanost, ponos,pripadnost,kurci palci. ali kad te netko jebe u mozak non stop popizdiš kad tad. ja sam cijeli život sanjao da dajem ciboni,radim za cibonu,ako treba za DŽ,onda za DŽ. sad mi se gade kad moram od drugara ili stare posuđivati da odem na neko putovanje ili odmor,a istodobno mi netko duguje prilično veliku sumu sa kojom bi na neko vrijeme bio apsolutno miran te živio kao bog. i pritom mene/ nekog igrača nije niti nazvao i pitao kako si,nazvao i pitao mjesec dana o dogovaranju isplate,modele bla bla. tad na kraju zaboraviš na sve te osijećaje i snove koje si imao i samo želiš što dalje od tamo u nadi da ćeš barem dio svoga dobiti jednog dana....
@drex- sjajan post, općenito za mene imaš najbolje upise na forumu+ što mislim da pišeš na još jednom koji ja samo doduše čitam