Stare teme
Korisnikov avatar
By Vincent Vega
Drex, brate, ne znam dal' je to zbog Tuarega :D , ali otkucao si apsolutno fenomenalan post! :clap: :clap: :clap:
Odoh da trazim prikladan ram.

Edit:
@Em.. Sto ti ne pises cesce? :)
Korisnikov avatar
By Pink Panther
MILOS OBILIC napisao:Bertans je ispao 0 od coveka. Da mu nije Partizana ne bi niko cuo za njega, a on trazi sisa raskid ugovora. 200 000 su smesni novci za njega, a normalno da nije hteo Partizan da ga proda za te smesne novce.
A ovi sto pricaju da nemaju za hranu nista im ne verujem. Kako Bajkovic kaze prica se da nemamo za stan i hranu, a ja vozim BMW-a i imam koznu jaknu :D

NEKA ODE SVAKO KO BI PRODAO PARTIZAN. Takvi "nezahvalnici " ne trebaju ni da imaju mesta u prvaku Evrope.
obilić,evo ti par primjera sa naše strane,čisto sumnjam da je puno drugačije u partizanu.
da,istina je da većina igrača nema para.

u ciboni dobar dio mlađih igrača eventualno mora dizati kredite u bankama da pokriju obveze prema državi. država ne pita jesu li pare sjele na račun ili nisu dok obračunava poreze i doprinose. ugovori nisu maleni,tako ni iste te obveze. e sad uzmi da se nekim igračima kasni po 8,9 plaća. većina igrača su mladi, nisu iz zagreba, treba se platiti stan, treba živjeti. klupski račun blokiran pa nemože plaćati stanodavca iako je u većem broju slučajeva obvezan po nekoj klauzuli iz ugovora. dakle,mnogi zaista nemaju prebijenog dinara.

daljni razlog za nervozu igrača je selektivno plaćanje.tu je vjerujem bio i bertans povrijeđen. potpuno uobičajena pojava, redovno se plaćaju igrači stranci ( koji mogu zbrisati odmah, dapače manageri im preporučaju) i mladi igrači za koje se čeka veća pinka na odšteti ( slučaj šarić kod nas) kako nebi zbrisali bez odštete na prvu čim plaa ne sjedne. bertans je zanimljivo čak u obje kategorije. igrače jako nervira selektivno plaćanje,jako,možda i šute ali ih bolji i smatraju da nije fer.i smatraju sa pravom jer svi oni jednako izvršavaju svoje prava i obveze prema klubu, red je da klub jednako tretira igrače. pritom je nebitna kvaliteta igrača.

igrače nervira i sam odnos prema njima. uredno se dešava da im se nitko ne obrati po mjesec-dva. sve se odvija na razinama igrač-treneri, treneri-uprava,s tim da svaka veza sa upravom lagano pukne. dakle, puno pokvarenog telefona,puno razgovora iza leđa, tračanja, puno spletkarenja, mali klanovi. sve je to svakodnevica i akumulira se nezadovoljstvo. kao primjer navest ću andriju žižća . velik igrač i vrhunski čovjek. igrao je po najvećim europskim klubovima i zaradio milijune eura. vratio se u zagreb pred kraj karijere i samo želio tu u miru završiti priču. usto,upisao je kćerkicu u školu ,koja pritom mora redovno doktoru. zamislite koliko treneri i iskusni igrači žele doma radi familije kad svake godine upisuješ djecu u drugu školu u drugoj državi, kad tražiš novi stan i život.dopizdi ti i želiš biti doma samo. e sad dolazimo na bit priče, unatoč svoj silnoj želji samo da budeš doma ti ipak popizdiš i zapališ van samo iz principa??? zamislite koji je to odnos?? žiži se dugovalo 15tak plaća, cifra je enormna jasno. i čovjek je samo rekao tri,četiri puta: recite mi kad će biti,ako je za dve godine,neka bude za dve godine,al nek bude onda sigurno. i njemu vele ma žika sigurno je u ponedeljak,majkemi,evo došo sponzor bla bla.i tako slušaš priče o "sljedećem ponedeljku" par tjedana.i popizdiš i odeš i odjebeš ih. jer nemoš više trpiti laži a dovoljno si kvalitetan igrač i materijalno osiguran da si odlazak možeš priuštiti bez brige za svoju karijeru. takvi su primjeri i nekih iskusnijih igrača cibone kojima se duguje preko deset plaća. i onda umjesto da predstavnicima kluba bude žao,da ih je sram,da su manji od makova zrna ,oni se kurče, prijete dijele lekcije,lažu. ejjjj,o čemu mi pričamo ovde??? dobro je rekao @LIKA, mi / vi ili bilo tko neznamo šta se dešava iza zatvorenih vrata. i ja uopće ne osuđujem bertransa ili andriju žižića ili xy-ona.

što se tiče ovog o posuđivanju novaca,najnormalnija stvar. nažalost je tako da si neki posuđuju za odvest malu u kino ( bioskop vi velite). tenisice obično dva igrača daju cijelom timu ako imaju ugovor ( konkretno to su obično oni koju su odigrali neki jordan brand classic turnir kao juniori ili slično jer onda imaju do kraja karijere od nike što i kako i koliko žele) sa nekim proizvođačem sportske opreme. stariji igrači uredno šušnu lovu mlađima.

tako da je kriza i nemoj obiliću misliti da svi oni žive brutalno dobro. da,mnogi će jednog dana kasnije zaraditi ogromne pare,ali ne svi,ali i ne žive svi tako nego se bore.to su prije svega ljudi koji imaju i svoj ponos i karakter. zašto bi bertrans trebao biti korektan prema partizanu i ne raskidati ugovor na štetu kluba ako taj isti klub nije mogao biti korektan prema njemu.i još onda mu je sigurno i lagano,i zavlačilo ga se, neznam šta više.ili žižiću ili bilo kome. mi svi imamo običaj sanjariti o ljubavi prema našim klubovima i moralizirati kako je to nešto više, odanost, ponos,pripadnost,kurci palci. ali kad te netko jebe u mozak non stop popizdiš kad tad. ja sam cijeli život sanjao da dajem ciboni,radim za cibonu,ako treba za DŽ,onda za DŽ. sad mi se gade kad moram od drugara ili stare posuđivati da odem na neko putovanje ili odmor,a istodobno mi netko duguje prilično veliku sumu sa kojom bi na neko vrijeme bio apsolutno miran te živio kao bog. i pritom mene/ nekog igrača nije niti nazvao i pitao kako si,nazvao i pitao mjesec dana o dogovaranju isplate,modele bla bla. tad na kraju zaboraviš na sve te osijećaje i snove koje si imao i samo želiš što dalje od tamo u nadi da ćeš barem dio svoga dobiti jednog dana....

@drex- sjajan post, općenito za mene imaš najbolje upise na forumu+ što mislim da pišeš na još jednom koji ja samo doduše čitam :clap:
Korisnikov avatar
By Pink Panther
MILOS OBILIC napisao:
Moneymaker napisao:
klichkopfc napisao:Sve ovo ce jednom biti istorija. Kao prvo treba istaknuti kompletnu nesposobnost uprave da obezbedi bilo kakva sredstva. Nije mi jasno sta je sa parama iz arene, da li je zaradjeno, koliko je zaradjeno? I gde idu te pare? Sto se tice Davisa, mogu da razumem da ode negde, pa ne igra za kikiriki, vec za pare. Ali kako odlazi to je vec druga prica, ako je tacno za Cedevitu onda treba da ga je sramota, pre samo mesec dana je izjavio da bi igrao u Partizanu do kraja zivota. A ako ide u neki ozbiljni Evropski klub, gde ce napredovati, zelim mu sve najbolje. Jasno je da nesto mora da se menja, ovako vise ne moze da se funkcionise, dosta demagogije. Ili obezbedite novac, ili ustupite mesto nekom drugom da ga obezbedi...
A zar nisu bold 1 i bold 2 demagogija!?Stavi se ti u njegovu poziciju..Da te vidim kako bi razmišljao kada bi živio u stranoj zemlji,radio,ne plaćaju te i ne znaš šta ćeš sutra jesti i gdje ćeš spavati..Lako je tuđim kur.em gloginje mlatiti!
Sigurno je umirao od gladi i zednji i spavao u parku. Jedna njegova plata je makar duplo veca od prosecne godisnje plate u Srbiji.
nek je prosječna visina ugovora u srbiji i hrvatskoj 70 000-80 000 eura godišnje.
evo u zagrebu da si igrač cibone kreće matematika:
1. naknada agentu- 2-15% računat ću ajde nek bude 5%
2. računovođa i troškovi poslovanja- svakii igrač sa ugovorom o profesionalnom igranju se kod nas računa kao obrtnik u poreznom smislu te kao takav ulazni u porezni sustav i vodi knjigu
3. obračun za mirovinsko i zdravstveno osiguranje na ime tog ugovora
4. obračuni poreza- dakle ovisno o vidu prijave i visini ugovora,računajte oko 17%+ mjesečno
5. obračuni prireza - u zagrebu iznosi 20% btw vjerovali ili ne,najveći u europi mislim. Lika kao potvrda.

-sad igraču ostane oko 45-55% zarađenog u mjesec dana ( 3000-3500 eur). uz sve to, mnogi pokrivaju "ulagače sastrane", starce, plaćaju stan ,auto, opremu. svako putovanje potrošiš neki euro kad igraš u gostima. plaća ti tipa kasni 6,7 mjeseci,a ti ovo sve moraš svaki mjesec platiti????? što je s mladim igračima koji imaju tipa stipendijske ugovore????? koji su bijedni prema ovim ciframa nek se zna..

dakle nije baš da se spava po parkovima i umire od gladi i žeđi,ali niti se živi na glamuroznom nivou. dapače ,uvjeren sam da 70% igrača u srbiji i hrvatskoj dok igraju ovdje na našim prostorima živi na kredit i na dug
Korisnikov avatar
By Em..
Vincent Vega napisao:Drex, brate, ne znam dal' je to zbog Tuarega :D , ali otkucao si apsolutno fenomenalan post! :clap: :clap: :clap:
Odoh da trazim prikladan ram.

Edit:
@Em.. Sto ti ne pises cesce? :)
Pa... nemam sta mnogo da dodam. Vi se uglavnom na sve osvrnete. O samoj kosarci tek ne bih, tu sam izuzetno limitirana. :) Medjutim, kada sam videla Tepin promasaj u istoj recenici sa slomom Partizana, a niko ne reaguje, morala sam ja. Mada ne bih da sam na vreme videla Drexov post. Covek je daleko bolje objasnio ono sto sam i sama zelela da istaknem.

Inace, pratim ovaj linc Bertansa. Neverovatno koliko smo mi izopaceni. Da se ugleda na ljudinu Pavlovica, da se ugleda na ljudinu Lovernja... (jako sam ljuta na sebe sto citam te mudrosti, obicno izbegavam). U ovoj zemlji je vazda bio ljudina svako ko hoce da radi za dzabe. Onaj ko trazi svoje novce je smrad, naravno. Tuga je da se mi uopste bavimo problemom "Bertans" i time ko je ljudina a ko nije, i da je to zaista vecini simpatizera kosarke i Partizana najveci problem koji Partizan ima.
Mi smo jedna nerazumna gomila koja ume iskljucivo da obozava i mrzi. Kolektivno nesposobni za rasudjivanje. Nije ni cudo sto imamo potrebu za Vodjom/Magom. Osecamo da nam je potreban staratelj. Nikada mi necemo resiti probleme ni u zdravstvu, ni na univerzitetu, ni u kulturi, ni u sportu - jer mi ni ne prepoznajemo probleme. Nama je, i pored svega sto se dogadja sa srpskom kosarkom, i to u danu kada se reprezentacija raspada pre nego sto je i pocela, a dan nakon sto je MVP plej ofa domaceg prvenstva izjavio da centar sampiona jednom nije imao ni za hranu, prvi utisak Berta "izdajnik". Mi, jednostavno, ne razlikujemo bitno od nebitnog. Odusevljeni smo Pavlovicem ljudinom jer je kupovao Salicu parizer - to je Partizan, to je ljubav, to je porodica, ne moze se silom protiv magije - i to je sve sto smo izdvojili kao bitno u Bogdanovom izlaganju. Ah, da, bitno je i to da nikada nije navijao za Zvezdu. To je jako vazno. Ostalo cemo lako. Imamo staratelja.

Ne, ne, stvarno se mora izbegavati kontakt sa svetinom. Privilegija je biti deo ovog foruma, citati vase postove. Drustvo malo, ali odabrano.
Eto, rapisah se malo, mada nista novo rekla nisam.
Korisnikov avatar
By J.Erving
Zurnal pise da je mali oprostio Partizanu skoro 150k evra duga. Eto, bas je ispao nezahvalan.

edit:

Inace, Dule me je vise razocarao ovom kritikom Bertansa, nego onim hvatanjem Bogdana za gusu.
By Edibledi
Čovek reaguje kao Mirko u maratoncima: Hoću svoj deo...
Korisnikov avatar
By Grobar1971
Prosta stvar je što bi on te pare dobio kao i Lučić. Samo što u ovom slučaju je jedino KKP jebena stranka i zajeban i što je neko od njegovih saigrača dojučerašnjih mogao da dobije neku platu.

Grobarka ‏@ima1tim 18m
'Partizan nije uspeo da proda Bertansa,prodao je on njih'-pametnom dovoljno,tih 144k bi dobio i da je ispostovao one sa kojima je sve delio
  • 1
  • 1662
  • 1663
  • 1664
  • 1665
  • 1666
  • 1709
KK Partizan 2026/27.

Ево и Танасковић званично.. Надам се да ће га Парт[…]