- Čet Jun 19, 2014 12:24 am
Dakle po pozicijama :
1.Stefan Peno (193cm),Djordje Dimitrijevic (192cm),Luka Vulikic (195cm)
2.Vanja Marinkovic (197cm) ,Slobodan Jovanovic (193cm),Aleksandar Aranitovic (194cm),Nikola Spasov (194cm),Milos Jovic (193cm),Nikola Cirkovic (191cm),Mladen Grusanovic (199cm)
3.Stefan Nikolic (198cm),Vojislav Stojanovic (196cm),Nikola Rakicevic (197cm),Stefan Kenic (201cm),Nemanja Kapetanovic (195cm)
4.Milos Glisic (205cm),Nikola Tanaskovic(203cm),Nikola Popovic (204cm)
5.David Miladinovic (207cm),Ivan Bojanic (206cm),Mladen Armus (205cm)
Dakle 21. igrac od toga cak 15 spoljnih,a samo 6 unutrasnjih igraca sto mi skroz nema logike.
Prokomentarisacu po pozicijama...
Pozicija pleja: Sva 3 igraca su zasluzeno na spisku i mislim da su trenutno njih trojica najkvalitetnija 3 pleja u ovom godistu.Na ovaj spisak bi ja mozda stavio jos i Nesica.
Pozicija beka:Stvarno mnogo igraca,cak 7,milim da Nikola Spasov i Milos Jovic su nezasluzeno tu.Spasov u Nibaku propustio prvi deo sezone zbog povrede cini mi se,posle kad se vratio igrao toplo-hladno sa skromnim procentima suta,sto je po meni nedovoljno da bi se nasao na spisku.Jovic u Aktavisu bio uglavnom 2-3 opcija u napadu iza Dimitrijevica i Miletica,nakon povrede Miletica sredinom sezone dobio je vise prostora u napadu i zadnjih par utakmica belezio dobre partije,ali ima jako skroman sut,nije neki atleta,dosta je "mekan" u duelu.Pre bih stavio dvojicu visokih igraca umesto njih jer nema sanse da se nadju u 12 pored Vanje,Slobe i AA, ajde da su zasluzili da se nadju zbog igara koje su pruzali tokom sezone ali to definitivno nije slucaj.
Pozicija krila:Veliko BRAVO zbog stavljanja Stefana Nikolica na spisak,uz Voju najperspektivnije krilo u ovom godistu videcemo da li je napredovao u Virtusu.Jedina zamerka je pozivanje Nemanje Kapetanovica.Ukratko igrac koji ni u svojoj ekipi ne igra u petorci (iako je to Partizan) i koji je prebacio dvocifren ucinak samo 4 puta za celu sezonu nema sta da trazi na spisku.Bez obzira sto je Zvezdi u finalu ubacio 13 poena,ne moze jedna utakmica da bude odraz cele sezone.
Pozicija kr.centar:Ovde gotovo sigurno ocekujem Simanica u 12 ,pored Glisica, iako nije na spisku.A sto se tice Popovica i Tanaskovica dva igraca dosta slicna sa solidnim sezonama iza sebe,ne mogu da kazem da nisu zasluzili poziv ali mislim da ima trenutno boljih i perspektivnijih igraca sa boljim sezonama iza sebe.Tu pre svega mislim na Luku Radovica (201cm) iz Borca i Aleksu Cabrila (204cm) iz Sports Worlda, ali ne znam mozda ima neko pravilo gde Zvezda i Partizan moraju da imaju minimum 5 igraca na spisku ko zna.
Pozicija centra:Jako mali izbor.Moje misljenje je da je trebalo makar jos jednog centra pozvati na spisak.Sva trojica su solidni centri,iskreno ne vidim tu neki veliki potencijal,mozda bih rekao da Bojanic ima najvise prostora da napreduje.Ali pored ovih centara ja bih stavio na spisak i Dalibora Draskovica (202cm) iz Ivanjice zbog fantasticne sezone iza sebe,iako je visok samo 202cm momak je belezio 17 poena 14.3 skokova i 2.7 blokada u KLS i nadigrao svakog centra protiv koga je igrao i zasluzio je kao nagradu da se nadje na spisku.Zasluzio je i Srdjan Janketic (205cm) iz Mege jer je takodje imao jako dobru sezonu i po meni je medju 5 najboljih centara koje imamo u ovom godistu i bas zbog manjka potencijala i kvaliteta trebali su da stave na spisak 4-5 centara pa ko se najbolje snadje da ide na SP.
Elem to je sto je spisak je takav kakav je svi glavni igraci su tu i to je bitno,nadam se da ce Gusa napraviti dobru ekipu sa dobrom hemijom i mislim da sa razlogom mozemo da se nadamo nekoj od medalja.
I za kraj mojih 12 koje bih vodio:
1.Peno,Dimitrijevic
2.Marinkovic,Aranitovic,Jovanovic
3.Stojanovic,Nikolic,Rakicevic
4.Glisic,Simanic
5.Miladinovic,Bojanic