New Orleans, grad kroz koji su prvi robovi dovedeni u "bastion" demokratije. Grad gde se i dalje oseca duh Dixieland, gde ima puno gordih bogatasa, ali i veliki broj sirotinje medju crnom populacijom. Zvanicno treci grad u USA po stopi kriminala, nezvanicno prvi. Korupcija je na svakom koraku. U samom gradu zivi preko 65% crnaca. Privuceni blagom klimom, verovatno i velikim brojem festivala, muzikom i igrom. Kazu da ovde izmisljaju festivale za sve i svasta, samo da bi sto manje radili...
Najveci festival u New Orleans-u, a mozda i najpoznatiji u USA, Mardi Gras. Juce je vreme bilo ocajno, ja sam obecao slike, ali iskreno nisam zadovoljan kako sam odradio posao. Prvi set slika je sa festivala za, ako tako mogu da kazem, porodicne ljude. Kada sam pokusao posle toga da dodjem do grada, gde je bio glavni dnevni dogadjaj, u saobracajnoj guzvetini sam se tako smorio, a jos je kisa padala sve vreme. Elem, slike nocnih dogodovstina sam pozajmio od drugarice, ona je slikala devojke koje je "crtala". O cemu se radi, videcete u prilogu
Pripreme za vasar...
Krece vasar...
To bi bilo to sa periferije. Ima jos brdo slika, ali ko ce sve da postavlja. Onda smo krenuli prema gradu, a ja sam vec tada bio smoren opasno(otprilike kao sad dok udaram 100 puta copy-past). Sta cu, slabo se socijalizujem ovde....