- Sre Apr 22, 2026 10:37 am
Svi mi znamo kakav je Klajburn igrač, kad je vezao prva 2 šuta morao je da bude prioritet da ne uzme treći. Kad je ušao treći, znači ulećeš u njega i bacaš ga u tribine. Vučeš ga, po cenu 2 namerna faula, prosto moraš da ga izbaciš iz ritma. Ti njemu puštaš 6 trojki za redom da ti pogodi u prvoj četvrtini. Inače, Obradović malo da pogleda kako je Paskval osetio Klajburna. Kad je video vruću ruku, svaku akciju je pozivao za njega. Tako se to radi. Tek kad je sedmu promašio ga je izveo iz igre da iskulira. Obradović sa druge strane celu sezonu zna da secne igrača koji ulazi u šutersku zonu.
Kad se tako startuje tekma, da ti u prvoj četvrtini jedan igrač zvekne 6 trojki, onda i psiha ode dole, krene preispitivanje, pa jel moguće ovo itd, uvuče se sumnja i sve krene nizbrdo. Psihologija takvih trenutaka nije za podcenjivanje.
Drugo, Hernangomez koji smrdi celu sezonu ulazi i iškoluje sve za prvih par minuta na terenu. Izbaci iz igre i Rivera i Bolomboja ko da ne postoje.
Posle je Panter pogađao neke šuteve koji lome volju protivnika u bitnim trenucima i to je to.
Satoranski, Veseli i Šengelija odigrali onako iskusno veteranski baš ono što je bilo potrebno za ekipu.
Barseloni i Paskvalu svaka čast na pripremi meča, vođenju utakmice i na stavu.
Što se Zvezde tiče, jasno mi je da se Kalina držao dosta na terenu kao najiskusniji, ali on je u debelom kanalu. Očigledno ga privatna parnica o starateljstvu nad klinkicom sprečava da bude mentalno prisutan na terenu. Ne mogu da ga krivim zbog toga.
Nejasno mi je zašto Dobrić nije igrao u ovakvom meču, pogotovo što je u jako dobroj formi.
Mislim da se Zvezda jako ogrešila o Motijeunasa i da se pad u igri Zvezde poklapa sa vraćanjem Bolomboja i Rivera koji su ga isterali iz rotacije. Donosio je to neko iskustvo i stabilnost i rezon u igri koje je bilo dobar fit za ostatak ekipe.
Takođe, mislim da Karter nije trebao da igra ovoliko dugo u ovako bitnom meču, pogotovo na uštrb Dobrića.
Mekintajer mnogo izgubljenih lopti, ali mi je stavom nekako odavao utisak igrača koji je najviše želeo da pobedi na ovom meču. Mislim da vam je ubedljivo najbitniji igrač, isto kao nama Karlik i da bi trebali što je moguće duže da ga zadržite.
Sve u svemu, jako mi je žao. Veliki neuspeh i za Partizan i za Zvezdu ove sezone ako uzmemo u obzir uložena sredstva. Isto kao i za Partizan, nadam se da su se neke lekcije naučile i da će se iz ovog Zvezdinog sastava više oduzeti, a dodati malo, ali pravo.
I kad ne budes prvi ti...