- Sre Mar 12, 2014 4:13 pm
Najdominantniji igrac jedinstvene kadetske lige. Visok nekih 192-3cm i gradjen tako da fizicki verovatno vec sada moze da igra seniorsku kosarku slabijeg intenziteta (kada ga se pogleda prvo u oci upadaju nenormalni listovi). Igra najcesce na poziciji 2, mada ga ponekad spuste i na 1. Dobar je na lopti, ne gubi je olako, mada nema tu neke lepote u pokretima. Ima dobar sut sa poludistance i los sa distance. Snazan na ulazu i bira dobre uglove za napad na kos. Prilicno dobar atleta za svoje godiste, moze da lupi blokadu centru na primer.
Prostor za napredak svakako postoji, pre svega u sutu za tri poena gde je jos uvek slab, u pregledu igre, a rekao bih da moze da napreduje i fizicki jos uvek. Ne nesto ekstremno, ali rekao bih da moze dodatno da nadogradi fizikalije.
Sto se perspektive tice... Sta znam, u poslednje vreme koliko je talentovanih momaka propalo stvarno je nezahvalno govoriti. Mislim da ce dosta zavisiti od toga koju ce poziciju igrati, ako ostane na poziciji 2 morace definitivno da popravi sut sa distance da bi bio ozbiljno shvacen u seniorskoj konkurenciji i da nauci da igra i od lopte. Ukoliko napravi prelaz na poziciji jedan kojoj fizicki mnogo vise odgovara, morao bi mnogo da popravi pregled igre i uopste razumevanje igre, da misli vise za ekipu. Mislim da bi ga u tom pravcu trebalo usmeriti ako je ikako moguce.
Ako bih morao neko poredjenje sa nekim seniorskim igracem da dam, rekao bih da malo stilom igre mene podseca na Nedovica, samo je losiji atleta, a snazniji. U principu slicne nedoumice koje su vazile za Nedovica pri ulasku u seniore, vaze sada i za Aranitovica u mladjim kategorijama.
I kad ne budes prvi ti...