- Pon Jul 20, 2015 10:07 am
Cestitke momcima na zlatu i to prilicno dominantnom igrom.
Ono sto je jos bitnije ima tu ozbiljnog potencijala, posebno kad se uzme u obzir da nismo bili kompletni na ovom prvenstvu i da smo finale odigrali bez glavnog visokog igraca. Izdvojio bih par momaka:
Ognjen Jaramaz-mali polako pokazuje u kakvog igraca se razvija, podseca na Nedovica po fizikalijama, ali po zelji, borbenoscu, karakteru, a cini mi se i sutem odskace od gore pomenutog.
Marko Guduric-neko ga je uporedio sa Simonom, ali je on po meni njegova upgrade verzija, decka treba forsirati u Evroligi i biti strpljiv jer mozemo da dobijemo ozbiljnog igraca.
Rade Zagorac-definitivno na oko najveci prospekt ove ekipe, on jos nije ni na 50% svojih mogucnosti, sjajno kosarkasko telo, mora dosta da radi, bice uzivanje gledati njega i Jaramaza u Megi dogodine.
Marko Tejic-igrajuci sa svojom generacijom se videlo zapravo koliko Teja odskace od ostalih, sigurno veci potencijal od Luke, jer decko moze da pokriva dve pozicije, u napadu opasan i unutar i van reketa, u odbrani svi znamo kako grize.
Ova cetvorica su ozbiljni ali ozbiljni pretendenti da budu A reprezentativci, sto je jos bitnije tamo gde smo mozda najranjiviji pozicije 2 i 3 ce se kvalitetno popuniti njihovim stasavanjem.
Davidovac je veoma interesantan i igrac kog svaka ekipa moze da pozeli, stvarno nenormalno podseca na Savana, takvu karijeru mu i predvidjam.
Jezivo je sta bi tek radili sa Jokicem i Risticem, ali onda ne bi videli koliko je Tejic zapravo dobar.
Ima tu jos interesantnih igraca tipa Apic koji je juce odigrao odlicno, Rebron koji je stvarno povukao ekipu i par puta lomio protivniku zglobove, ne treba otpisivati ni ove momke, uvek se desi da ispliva neko ispod radara tako da...
Sve u svemu mislim da je ova generacija jaca i od generacije 87' koja je bila predodredjena za velika dela ali nije ispunila ocekivanja, nadam se da ce ova to da nadomesti.