- Pon Avg 01, 2016 8:15 am
Rakicevic je i moja zelja, mislim da bi to bilo dobro i za nas i za njega, videcemo samo da li moze da se zavrsi taj posao. Da smo za njega zainteresovani to znamo, rekao je to Dzile javno ima sad vec skoro dve nedelje, ali nikako da se sklopi potpis. Mozda se malo i izleteo sa tim sto ga je pomenuo, mada opet, tesko da se takve stvari mogu sakriti, uvek ce se menadzer ''pohvaliti'' da nekog njegovog igraca juri Partizan. Meni se tad ipak dopalo sto smo od Dzileta culi kakve ima planove, to od Duleta nikad nismo dobili.
Na poziciji pleja imamo dva iskusna igraca, tako da bismo tu trebali da imamo odredjenu stabilnost, koja nas ruku na srce dugo nije krasila. Meni se to dopada. Znam da vecina voli ''crnce ubice'', ali ja sam nekako uvek vise voleo pleja koji prvo pogleda koga ima slobodnog, ko ume da prepozna gde je mismec i gde je odbrana najranjivija. Zbog toga mi ostaje mala zal sto se na Magdevskog vise ne racuna, jer mi je delovalo da on ima kliker za takve stvari.
Na beku trenutno samo Vanja. Iskreno, ne uliva on meni mnogo poverenja. Znam da moramo da ga forsiramo i siguran sam da ce imati utakmica u kojima ce odigrati sjajno, ali isto tako znam da ce Pionir svremena na vreme imati kolektivne ''facepalm'' situacije. Njegov kosarkaski IQ mi je nekako upitan, nadam se da sazrevanjem i okruzivanjem njega gomilom iskusnijih igraca to moze da se popravi. Pre svega da poradi na selekciji suta, a onda i na nekim drugim elementima, pre svega tehnickim (malo da poradi na driblingu, da se ne krivi u skok sutu itd.). Sa jedne strane mi je super ako dodje Rakicevic, ali sa druge... Mozda bi se i ovde trebalo okrenuti nekom iskusnije resenju. Ukoliko Hacer moze da igra dvojku kao kombo bek, onda me interesuje ko ce biti peti bek u rotaciji. Mislim da nam dosta od toga zavisi. Sto se Slobe tice, ja sam sumnjicav prema njemu u seniorima. Ne znam zbog cega ove dve godine koliko je kod nas nije forsiran do iznemoglosti da igra na kecu, jer tu bi mozda u seniorima i imao sta da trazi. Ovako kao skracena dvojka jako tesko. Mislim, nije nemoguce, Rakocevic je do skora pokazivao kako to moze da izgleda, ali Sloba nije na tom fizickom nivou. Nadam se da gresim.
Na krilu... Znam da zvucim bezdusno, ali ja bih gledao da se nekako otarasim Andrica. Prosto ne vidim nacin na koji ce se on vratiti na teren i dodati neki kvalitet ovoj ekipi. On je i pre povrede bio spor, sada je to sigurno jos znatno gore. Opet, nema visinu da ga gurnemo na 4 kao sto je igrao u mladjim kategorijama. Skok bi previse trpeo, ukoliko bismo to uradili. Mada bi mu u napadu to verovatno prijalo, da visi na trojci i prangija kad ga cuva sporiji igrac. Vrabac je pred kraj prosle sezone pokazao da moze biti upotrebljiv, mora on jos puno da radi, ali dobar je to komad drveta. Za Robinsona ne znam sta da mislim, nizak mi je za krilo, to moze biti i dobro i lose u zavisnosti od protivnika. Nadam se da je dovoljno dobar atleta da nadoknadi visinu.
Visoke pozicije ne bih razdvajao, ali realno je da nam tu trebaju dva igraca. Osim u situaciji kada bi se Andric popeo na 4, pa onda doveli samo jednog, ali nadam se da nece doci do toga. O Majstorovicu i Bircevicu sam vec pisao, pa mislim da nema potrebe da se ponavljam, u sustini sam zadovoljan sa oba igraca. Imaju oni svoje kvalitete, usli su u najbolje igracke godine. Mislim da mogu dosta. Sto se Koprivice tice, on se prosle sezone nije proslavio, ali po meni nije ni razocarao. Meni licno je na terenu izgledao mnogo smislenije od izvesnog Boze. Ipak on do prosle sezone nije odigrao seniorsku utakmicu protiv igraca koji je visi i snazniji od njega, skok iz druge srpske lige u jadransku ligu je znatno veliki i ocekivao sam da ce mu biti potreban period adaptacije. Nadam se da su mu treninzi sa Dzonsom i Vilijamsom koristili, jer su oni od prilike neki reper kakvoj bi igri trebao da tezi.
I kad ne budes prvi ti...