- Uto Okt 13, 2015 10:21 am
Kako da ne. I sta onda u napadu raditi sa tim skakavcem, kada i ovako svaki kos skoro pa poradjamo?! Te price o bacanju lopte na obruc i prikucavanju su za malu djecu. Sofo nije idealan, a i da jeste, ne bi igrao kod nas. Medjutim, on nam je jedina opcija koja nam donosi igru na postu, bez njega bi to tek bilo ocajno. Uostalom, gledali smo utakmicu protiv Cedevite, vidjelo se da Maik protiv ozbiljnijih centara i nije tolika sila.
Sto se tice same igre, ova zadnja utakmica mi je bila poprilicno dobra. Odbrana, veoma, veoma dobra. Vidi se da tu jos skripi u roticiji prilikom pomaganja, greskama u preuzimanju i sl. Ali doci ce to na svoje mjesto. Napad je osrednji, ponekad veoma zalostan, ali vise je razloga za to. Od neuigranosti, lose forme zbog povreda i sl, do ne toliko dobre kompozicije tima.
Za mene je glavni problem to sto Mitrovic i Dangubic nisu i ne igraju na nivou koji se ocekuje od njih. Vjerujem da su u klubu ocekivali dosta veci doprinos, ali nazalost, to je za sada izostalo. Mitar je ovu zadnju utakmicu odigrao veoma dobro (ne racunajuci odbranu, tj. cuvanje igraca), vidjecemo u da li ce nastaviti u istom ritmu. Thompson se polako privikava, bice on dobar.
Ovdje je najveca kuknjava po Mekelu. Ja se slazem sa @djokondinim stavom, a i pisao sam o njemu ranije. Nije Mekel MW, ali nije ni tolika kanta kao sto se ovdje predstavlja. Cijelo ljeto je trajao prelazni rok, ne sjecam se da je neko ovdje iznio neka imena kao svoje zelje (osim ostanka MW-a). Bar imena koja su realna.
Ljudi misle da za svakog igraca koji je ove godine otisao, mi trebamo/moramo naci igraca istih karakteristika. Ako ne boljeg, onda istog kvaliteta. Ne ide to tako.
Sve u svemu, sada krece igranka. Ja vjerujem da mozemo ponoviti rezultate od prosle godine.
Prins je sutercina,a to sto se njegovo ime nije naslo na guglu prilikom objavljivanja Knofijeve liste nije moja greska.