Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By BogdanB
Samo znam da bih poneo dosta vakumiranih suvomesnatih proizvoda,za svaki slucaj :D
Lepo,lepo,lepa je Francuska
By kosta76
@Karabu... Ne znam sto si toliko najebao po pitanju hrane u Moskvi. Imas puno megamarketa. Vakumirana prsuta te izadje 150 rublji( 5 dolara)...Pivo Budweiser 40 rublji, A onaj Zutecky Gus( strava pivo) 36 rublji... Hrana u Rusiji je isto koliko i u Srbiji ali je Ruski standard mnogo visi( pricam za Moskvu). Da, vozni park je neverovatan a ruske marke automobila se vide ponegde u udaljenim coskovima parkinga.
Ti drugi narodi koje pominjes(nerusi)...Tadzici, Uzbeci, Kirgizi...To je njihov treci svet, poput crnaca u Americi. Imaju svoju drzavu-kontinent sa svim rasama i narodima u paketu:))))) Mada, Rusi ove ne maltretiraju, samo ih nezarezuju u smislu zarade po ruskim standardima... i naravno komunikacije :lol:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Jebes ga Kole i ja cuo da ima puno megamarketa, ali tamo gde sam ja bio nisam video niti jedan jedini. Ove male prodavnice solidno lupaju po usima. Nemam pojma gde si ti smesten, ali ja sam bio bas na, kako Rusi kazu, teskoj periferiji Moskve, tj, predzadnja stanica zelene linije metroa. Tamo brate sem par radnji koje su drzali neki kavkasci ja ne videh nikakvu drugu prodavnicu. Do duse po cele dane sam bio kao na traci pa nisam imao bas vremena da obidjem malo siru okolinu, ali ovo sto mi je bilo blizu uopste jeftino nije bilo, cak bih rekao da je jebanje keve.

Ne maltretiraju ih, ali ih ne vole ni najmanje. Vidi se kad god ih spomenu da im ne gode uopste :). Inace bio mi je mocan jedan Rus kad je objasnjavao gde pocinje zapad. Kaze tamo gde ima crnaca na ulici to je zapad, da li kod nas vidite crnce? :lol:
By kosta76
Nebitno kolika je periferija. Moskva ima 4 prstena metroa i gradi se peti....Njihova periferija je velegrad za NBG. Metroom si brze u centru nego sa NBG tramvajom . Svaki deo grada ima megamarkete. U tim malim prodavnicama te udaraju po usima. Naplatice ti 500 rublji za tri stvari(cigare, pivo i par gluposti). U megamarketu( mnogo veci od IDEE kod nas) kupis kilo mandarina za 20 rublji. Kupis hleb, meso, sta god ti treba, cak i posudje da spremis hranu ako vam stanodavac nije ostavio :). Ponuda je ogromna kao i trziste..
U Rusiji je najskuplja stavka stan. Ako placas stan, onda spremi suske. :lol:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ne placam stan, bicu u studentskom domu :). Videcu sada posto idem na 28 dana, moracu da potrazim te megamarkete. Ovo kad sam bio prosli put vreme mi je bilo isplanirano od 9ujutru do 11 uvece, tako da nisam imao vremena da prdnem sam negde okolo.

Sto se metroa tice ekstra je stvar, ali sa te moje stanice sam putovao 40 minuta do centra pa ti vidi koja je to vukojebina :lol:
Korisnikov avatar
By Vojvoda
Bio u Oslu prosle nedelje... Pisem neki izvestaj uskoro, a sada cu samo da napomenem da je grad nevidjeno skup. Samo parking smo placali oko 7-8 evra po satu.

Za @Kole cu da postavim neke slike da vidi kako izgleda moderna gradnja u Oslu, verujem da njega to jako zanima ;)
Korisnikov avatar
By Joomla10
Mene role zanimaju gradjanke Osla, mora da je i to moderna gradnja :) !
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
ja htedoh da ispisem putopise neke, ali kontam da bi me Kum, Shomi, Karaburac i ekipa razapeli kada bi me videli uzivo... pa sad mi je vec glupo, a imam dosta toga iz prethodnih godina :D pa ako ste zainteresovani mogao bih da napisem koji ovih dana dok jos imam vremena :D
Korisnikov avatar
By Karaburac
Samo ti pisi, slobodno..... I zapamti ''I know where you live''
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao:Samo ti pisi, slobodno..... I zapamti ''I know where you live''
nemas ti pojma... nego da sacekam odobrenje ostatka hejtera XD
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28

https://x.com/wojespn/status/2062868497529487644/m[…]