18.08.2013
ОКК Београд полако комплетира тим за наредну сезону
Стручни штаб И екипа играча ОКК Београда већ недељу дана вредно ради на подизању опште физичке припреме, док менаџмент тима заједно са стручним штабом комплетира тим за наредну сезону. Списак од потврђених 13 играча за наредну сезону ће у четвртак 22.08.имати прву проверу против Партизана. На списку потврђених играча за наредну сезону налазе се капитен екипе Вук Малиџан, повратник у тим Филип Шепа, МИлош Димитријевић, Петар Димитријевић, те новопридошли играчи Андрија Бојић, Страхиња Јовановић, Филип Ђуран, Александар Зарић, Стојадиновић Марко, Душан Станковић И Марко Рикало. На припремама са сениорском екипим руководство клуба прикључило је два играча из млађег погона, Николу Ковачевића И Стефана Фрковића. Стручни штаб тиме за наредну сезону чиниће први тренер екипе Срђан Јековић, те помоћници Марко Борас И Зоран Поповић, као И дугогодишњи лекар екипе др Глигорије Бабовић И физиотерапету Марко Ђурковић.
Екипа ОКК Београда ће након прве контролне утакмице против Партизана отићи на припреме од 25. до 04.09.на Златибор где ће спровести нову фазу припрема.
Preuzeto sa zvanicnog sajta OKK Beograda.
Sto se tice novih igraca u OKK Beogradu moram da priznam da mi nisu svi poznati... Moje google sposobnosti su ipak ogranicenog kvaliteta. Marko Stojadinovic (krilo/krilni centar) i Filip Djuran (bek) su jos tokom razvojne lige presli iz FMP-a u OKK Beograd i odigrali je odlicno, pogotovo je bilo zanimljivo sto su odlicno sutirali i jedan i drugi za 3 poena. Andriju Bojica (krilni centar) ne treba previse predstavljati, igrao za Megu prosle sezone. Aleksandar Zaric (bek), ako je to taj, je bivsi igrac FMP-a isto. Sto se tice Strahinje Jovanovica nisam bas siguran koji je to momak, mada znam da je bio u sastavu i u razvojnoj ligi i cini mi se da igra pleja, a odakle je dosao ne bih smeo da tvrdim.. U razvojnoj ligi je igrao za OKK i Dusan Stankovic (uglavnom igrao na poziciji 4 ono sto sam gledao) i mislim da je on proslu sezonu odigrao u Beovuku pre nego sto je dosao u OKK. Marko Rikalo je valjda plej iz Leotara. Inace Rikalo i Stankovic, ukoliko su to zaista ova dvojica sto sam rekao, su mladi momci (94').
Filip Dumić novo pojačanje našeg kluba
PETAK, 16 AVGUST 2013 09:04
inShare
1
Bivši košarkaš Mladosti i Konstantina, Filip Dumić, se sa čelnicima našeg kluba dogovorio o dvogodišnjoj saradnji na veliko zadovoljstvo šefa stručnog štaba Raška Bojića. Filip Dumić je Čačanin ima 22 godine, ponikao je u mlađim kategorijama Mladosti i igra na poziciji organizatora igre. U prošloj sezoni je vrlo uspešno nastupao za Konstantin iz Niša i na ukupno 26 utakmica u regularnom delu sezone provodio je na parketu 20.8 minuta, imao 7.2 prosečno postignuta koša, 2.1 asistenciju i skoka po meču. U Superligi nastupio je na svih 14 utakmica za niški klub provodio je prosečno 18.1 minut na parketu, uz 6.1 poen i 1.1 asistenciju prosečno po meču.
„Borčev tim će sa Dumićem dobiti novu dimenziju, takođe, dobiće na agresivnosti i karakteru“, kaže trener Bojić. „U minuloj sezoni u kojoj je nastupao za Konstantin, Dumić je imao sjajnu statistiku a posebno se istakao u ofanzivnim zadacima“.
I direktor Borac Mozzart Sporta, Marko Ivanović zadovoljan je angažovanjem Dumića.
„Dogovor je brzo postignut, zadovoljan sam što se vratio u svoj grad gde će, nadam se, napraviti punu afirmaciju“, ističe Ivanović. „Trudimo se da angažujemo, pre svega, kvalitetne ličnosti, a siguran sam da će se Dumić pravilno razvijati“.
Borac Mozzart Sport će uskoro parafirati ugovore sa još nekoliko igrača.
„Pravimo tim od mladih i iskusnijih košarkaša. Vode se razgovori sa više igrača a drago mi je što se sad vraćaju neki koji su svojevremeno otišli iz Borca, što znači da se vraća poverenje u klub. Trudićemo se da do 20. avgusta kompletiramo ekipu za narednu sezonu“, zaključio je Ivanović.
Preuzeto sa zvanicnog sajta Borca iz Cacka.
EDIT:
ВОЈВОДИНА СРБИЈАГАС: Следи консолидација тима
Ажурирано пре 57 минута 3 секунде
Кошаркаши Војводине Србијегас почели су припрме за наредну сезону у Првој лиги Србије 12. августа
Enlarge
Нови тренер Душан Алимпијевић са својим пуленима ради два пута дневно. Преподне акценат се ставља на физичке припреме а поподне на технику и тактику.
- Тренутно имамо на располагању момке који су и у протеклој сезони бранили наше боје. То су Стефан Стојачић, Вукашин Петковић, Владимир Ивеља, Радош Шешлија, као и повратник из чачанске Младости Страхиња Петковић и млади Љубомир Чампара. Дошао је Петар Ламбић из зрењанинског Пролетера - истакао је директор Војводине Александар Грмуша.
Млади репрезентативац Стефан Пот тренира с Партизаном али Новосађани не желе да га пусте тек тако у београдски клуб.
- Нама следи надокнади по прописима и од тога нећемо одустати. Додао бих да ћемо првој екипи прикључити још неколико наших јуниора а тражимо једног плеја и још неке играче - рекао је Грмуша.
Амбиције црвено-белих су да консолидују тим и буду сигурни и стабилни прволигаши. Обавезе према неколико бивших кошаркаша су испуњене, а осталима ће бити исплаћене током првенства.
- И даље нас мучи проблем где ћемо играти утакмице и тренирати. У четвртак ћемо разговарати с директором Спенса Жарком Нићином и видећемо шта ће бити. Надамо се најбољем - нагласио је Грмуша.
М. Павловић
Preuzeto sa
www.dnevnik.rs
I kad ne budes prvi ti...