NBA, NCAA & High School Basketball, NBDL
Korisnikov avatar
By zola
Ne pratim dugo koledz kosarku, mozda dve godine, pa i nemam nekog posebnog favorita, mozda Konektikat.
U NBA su mi najdrazi Memfis Grizlisi. Ne znam zasto, ali za njih navijam jos dok su igrali u Vankuveru.
Ne mogu da prezalim sto su trejdovali Kevina Lava za OJ Mejoa i sto su draftovali Hasima Tabita pre Hardena, Evansa, Rubija, Karija, Dzeningsa, ma bilo koga. Imam utisak da medju tim generalnim menadzerima ima izuzetno glupih ljudi. Ne mogu da shvatim da neko moze da izabere onakvo drvo pre onakvih kombo bekova kakvi su Harden i Evans (jos je Evans bio domaci igrac), a plus su imali na centru Gasola koji je i tad pokazivao da ce biti dobar igrac. Zamislite postavu Konli-Harden-Gej-Lav-Gasol. Mislim da bi ovaj tim dominirao u NBA.
Volim i Seltikse, Sikserse, a sad i Minesotu zbog Pekmena
Korisnikov avatar
By zola
Antoine, a propo onoga sto si napisao ne temi Partizana o koledz kosarkasima, imas li podatak koliko kosarkasa sa svih koledza nastavi da se bavi kosarkom? Otprilike procentualno. Kakve su ostale americke lige? Ima li tu zanimljivih igraca?
Korisnikov avatar
By Antoine
zola napisao:Antoine, a propo onoga sto si napisao ne temi Partizana o koledz kosarkasima, imas li podatak koliko kosarkasa sa svih koledza nastavi da se bavi kosarkom? Otprilike procentualno. Kakve su ostale americke lige? Ima li tu zanimljivih igraca?
Zanimljivo pitanje, ali nisam nikad naišao na taj podatak. Veliki broj igrača koji su epizodisti u svojim timovima proceni da nakon diplomiranja ne može da obezbedi profesionalan ugovor pa se odluči da batali basketaru i posveti se "regularnom" poslu. Ako uzmemo samo I diviziju NCAA, i po jednog najboljeg igrača tima, to je opet oko 350 igrača. Znači da čak i zvezde svojih univerziteta imaju problem da potpišu adekvatan profesionalni ugovor. U nižim ligama ima dosta igrača koji su napravili neke loše životne odluke, napustili školu, nisu uspeli da upišu univerzitet ili ga nisu završili. Oni su jednostavno primorani da igraju za crkavicu jer je košarka jedino što znaju da rade u životu. Ne znam kakav je kvalitet u pitanju, jer nisam gledao baš mnogo mečeva tih "alternativnih" liga. Razvojna liga je i osmišljena da bi na jednom mestu držala igrače koji su matori za NCAA, a nedovoljno dobri za NBA.
By Knofler
Odgledao highlightse sa meca San Diego State-Indiana State, i sve sam sigurniji da ce NBA dobiti novog Drexlera.
Jamaal kida, 19 poena uz skoro 60% suta i cak 15 skokova za beka, nevjerovatno. Prosjek 9.8 rpg u sezoni.
Imao i nekoliko asistencija.

Aztecsi samo jedan poraz, vrv ce dogurati do Sweet 16?
Korisnikov avatar
By Antoine
Knofler napisao:Odgledao highlightse sa meca San Diego State-Indiana State, i sve sam sigurniji da ce NBA dobiti novog Drexlera.
Jamaal kida, 19 poena uz skoro 60% suta i cak 15 skokova za beka, nevjerovatno. Prosjek 9.8 rpg u sezoni.
Imao i nekoliko asistencija.

Aztecsi samo jedan poraz, vrv ce dogurati do Sweet 16?
Ništa to ne mora da znači, mogu da ispadu u prvom kolu od nekog Lehigh-a. :)
Dobar je Jamaal, al je privatnik teški.
By Knofler
Carini loptu, ali iskreno nemaju neki roster Aztecsi, Franklin im je 30% ekipe.
A ima i dobar % suta iz igre pa samim tim i pokrice da siluje.
Bas bih volio da se sastanu sa Lehighom, bio bi to missmatch za Phantoma protiv one neznalice McColluma ;)
Korisnikov avatar
By Antoine
Ta neznalica je najbolji strelac NCAA, a i budući lottery, dok će szr Franklin završiti u nekoj turskoj provinciji podno Ararata. 8-)
By Knofler
Jamaal je prvi strijelac i treci skakac Mountain West konferencije, sto ce reci da je Top 20 pik sigurno, obzirom na kvalitet bekova usudjujem se reci Top 3 SG u NCAA ove godine.
Canaan, Smith, Hardaway, McCollum...niko od njih ne moze proci kao dvojka u NBA, sve kepeci.
Tesko da ce Shabazz izaci na draft, a i da izadje Franklin mu je nedavno drzao katedru.
Korisnikov avatar
By Antoine
Knofler napisao:Jamaal je prvi strijelac i treci skakac Mountain West konferencije, sto ce reci da je Top 20 pik sigurno, obzirom na kvalitet bekova usudjujem se reci Top 3 SG u NCAA ove godine.
Canaan, Smith, Hardaway, McCollum...niko od njih ne moze proci kao dvojka u NBA, sve kepeci.
Tesko da ce Shabazz izaci na draft, a i da izadje Franklin mu je nedavno drzao katedru.
Četvrti strelac i drugi skakač u konkurenciji zverskih timova poput Wyoming-a, Boise State-a, Air Force-a, Nevade, Colorado State-a i Fresno State-a :clap: 4.1 izgubljena lopta po meču :shock:

Ben McLemore, Shabazz, Michael Carter-Williams, Kentavious Caldwell-Pope, CJ Wilcox, Tim Hardaway Jr (koji je btw viši od Franklina, ne znam šta si ti gledao), Victor Oladipo - to su sve bekovi, i to samo oni viši ili iste visine kao szr Franklin, koji bi mogli biti bolje plasirani na draftu.

A i Jamaal je opasan swingman sa 195 cm...
By Knofler
Sve je to boranija, sem Caldwell Popea, dok sam se nesto prevario za Tima Juniora. Procitao sam 188 cm, a on 198 cm.

Bajdvej, kako si namazan Toine, ti stari vuk napao mene, pocetnika u pracenju koledz kosarke :D
Potegao neke tamo lijeve univerzitete, sigurno ima i jacih ekipa ali ajde (Bruinsi ?) :whistle:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 230

Vratiću se na nešto što smo Karabura[…]

KK Crvena Zvezda 26/27

Чуо сам да то спомињу.. Углавном имају тачне инф[…]