Stare teme
Korisnikov avatar
By rudonja
Nije to velika filozofija. Imamo prevazidjene sisteme fizicke pripreme, a sa druge strane igraci su nam i dalje pretrenirani.

Sa ovim nasim momcima moze jako puno da se radi i mislim da cemo moci da izvucemo 3-4 dobra igraca iz ove generacije. Takodje bih pohvalio RTS sto je prenosio prvenstvo i sirim masama predstavio talente.
By serbianhoops
strelac napisao:Ono sto je mene fasciniralo na jucerasnjoj utakmici,to je fizicka sprema Amerkanaca.Oni su svetlosnu godinu ispred nas.Nacin treninga ,doziranje treninga na atletskim sposobnostima je na vrhunskom nivou.
Ima tu do selekcije igraca,ali neverovatno je koliko oni odskacu od svih drugih.Metodologija rada im je dovedena na najvisi nivo.

Svojevremeno davnih 80 godina pre nego sto je presao u KKCZ,Zoran Radovic je proveeo godinu dana u Americi.Pre odlaska posedovao je brzinu,i atletiku,kad se vratio to je bilonezamislivo,koliko je popravio brzinske sposobnosti i atleetiku.Bio je zateegnut ko struna.To je samo godina rada tamo.
Metodolgija rada sigurno, ali takodje i "GENETIKA". Treba imati u vidu da su tamnoputi ameri, kao i tamnoputih francuzi (sa Gvadalupe, Martinike i Francuske Gvajane) potomci robova. A ti robovi su upravo bili selektirani (najzdraviji, najjaci, najvisi) od strane Engleza (potom jedno vreme i od Amerikanca kao i od Francuza) kao radna snaga za mucne poslove po plantazam pamuka i secerne trske. Uz to samo su najjacih i najzadravijih medju njima preziveli putovanje prema SAD, epidemije itd. Otprilike njih 300.000 je "uvezeno" u SAD pre zabrane ropstva i skoro svih danasnjih tamnoputih igraci u NBA su potomci tih robova.

Kao primer uzecu Ben-a "Big Ben" Wallace-a (Detroit Pistons), valjda se secate ovog zvera (jedan od najboljih odbrambeni igrac u NBA svojevremeno), on je rodjen u porodici od 11 dece, i uprkos 206 cm i 110 kg on je najnizi i najsitniji od svih brace.

Slika

Evo vam i sliku jednog od braca, David-a Wallace-a koji je bio umesan u onoj cuvenoj tuci izmdju Detroita i Indijane. Sami uporedite njegove dimenzije sa Rasheed-om Wallace-om (211cm 104kg - desno na slici i koji nema rodbinske veze sa Ben-om i David-om)
Slika
Korisnikov avatar
By rudonja
@ serbianhoops: drago mi je sto si spomenuo istorijske cinjenice jer se ja od puberteta borim sa vetrenjacama pricajuci da samo fizicki najjaci ljudi mogu da prezive putovanje brodom u nehumanim uslovima i visegeneracijski kuluk na poljima pamuka.
Korisnikov avatar
By Kure
Rudonja i @serbian ajde bre onda ove naše da isteramo na polje da beru krompir... I to ne iz vojvođanske zemlje, to je lako... Daj neki Rekovac ili tako neki krš... Naravno isključivo rukama, nikakva ratarska oruđa nisu dozvoljena. :naughty: A za letnji raspust ih šaljemo za Srpsku, treba kubika i kubika drva nacjepat' za zimu...pa svaki na krkače drvo, pa za Srbiju. :lol:
Korisnikov avatar
By rudonja
Ne zaboravimo i bazu. Da je Srba 315.000.000 likovi kao sto su Bane Djekic bi kosarku mogli da vide samo uz ljubaznost EA Sportsa.
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Kure

Koliko znam Milos Jankovic ima ozbiljnih problema sa vidom, a ne Nikola... Ne znaci da sam u pravu, mozda bi mogao neko da me ispravi.

PS stvarno me zanima koja je dioptrija u pitanju... Ja imam dioptriju 3,5 sto je pristojna coravost, pa opet bez naocara vidim normalno obruc.
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
strelac napisao:Ono sto je mene fasciniralo na jucerasnjoj utakmici,to je fizicka sprema Amerkanaca.Oni su svetlosnu godinu ispred nas.Nacin treninga ,doziranje treninga na atletskim sposobnostima je na vrhunskom nivou.
Ima tu do selekcije igraca,ali neverovatno je koliko oni odskacu od svih drugih.Metodologija rada im je dovedena na najvisi nivo.

Svojevremeno davnih 80 godina pre nego sto je presao u KKCZ,Zoran Radovic je proveeo godinu dana u Americi.Pre odlaska posedovao je brzinu,i atletiku,kad se vratio to je bilonezamislivo,koliko je popravio brzinske sposobnosti i atleetiku.Bio je zateegnut ko struna.To je samo godina rada tamo.
Aj za nas neuke molim te objasni ko je Zoran Radovic. Hvala!
By strelac
Kum Žoržo napisao:

Zoran Radovic je poceo sa igranjem U OKKBeogradu.Bio je juniorski reprezentativac Jugoslavije.Godiste 61.Sa svoji 19 godina odlazi u Ameriku gde je proveo godinu dana,vraca se i potpisuje za KKCZ.Bio je rprezentativac Jugoslavije i ono po cemu ga ljudi pamte to je odbrana na pok,Drazenu Petrovicu kad su izbacili Cibonu u polufinalu.Posle su u finalu izgubili od KKP,generacija Djordjevic,Divac,Grbovic i sledece godine je KKP bio ucesnik prvog FF.Na toj utakmici je promasio odlucujuca bacanja.
Odlikovala ga je izuzetna brzina,atletski je bio besprekorno spreman,vrhunski je igrao odbranu.Igrao je na poziciji playa i imao je slabiji sut.Izuzetno je bio radan i posvecen igri.
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
strelac napisao:
Kum Žoržo napisao:

Zoran Radovic je poceo sa igranjem U OKKBeogradu.Bio je juniorski reprezentativac Jugoslavije.Godiste 61.Sa svoji 19 godina odlazi u Ameriku gde je proveo godinu dana,vraca se i potpisuje za KKCZ.Bio je rprezentativac Jugoslavije i ono po cemu ga ljudi pamte to je odbrana na pok,Drazenu Petrovicu kad su izbacili Cibonu u polufinalu.Posle su u finalu izgubili od KKP,generacija Djordjevic,Divac,Grbovic i sledece godine je KKP bio ucesnik prvog FF.Na toj utakmici je promasio odlucujuca bacanja.
Odlikovala ga je izuzetna brzina,atletski je bio besprekorno spreman,vrhunski je igrao odbranu.Igrao je na poziciji playa i imao je slabiji sut.Izuzetno je bio radan i posvecen igri.
Hvala puno druze!
Korisnikov avatar
By familija
Zbog nekog posta i misljenja o procentima suta (navodno Ameri daleko bolji od nas) sam vadio statisstiku i prilicno sam iznenadjen!!!

USA protiv:
(sut za 2p, za 3p i sl.bacanja)
Obala Slonovace 35/66 53 3/9 33.3 9/15 60
Kina 37/62 59.7 7/21 33.3 18/29 62.1
Rusija 41/58 70.7 5/23 21.7 18/29 62.1
Brazil 28/51 54.9 7/26 26.9 14/22 63.6
Australija 35/61 57.4 4/14 28.6 12/16 75
Kanada 35/57 61.4 7/23 30.4 18/25 72
Litvanija 38/62 61.3 6/12 50 6/7 85.7

Ukupno 249/417 59,7 39/128 30,4 95/143 66,4
prosecan rezultat 101,4 : 53,8 (+46,6)!!!!

USA - Srbija (prva) 30/67 44.8 1/2 50 8/15 53.3
USA - Srbija (finale) 32/57 56.1 4/14 28.6 6/14 42.9

Ukupno 62/124 50,0 5/16 31,2 14/29 48,2
Prosecan rezultat 76,5 : 65 (+11,5)

Srbija protiv USA:
grupa 15/31 48.4 6/20 30 14/21 66.7
finale 13/28 46.4 9/20 45 15/24 62.5

Ukupno 28?59 47,4 15/40 37,5 29/45 64,4
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58