Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Kure
Yopitsch-Kurz napisao:Ziv bio! :obscene-smokingweed: :obscene-drinkingcheers:
Aferim za Memories of Murder, gledao na tv-u davno davno. Jedva sam posle nasao da skinem film i normalan prevod koji se gadja sa njim
Ja pogledah tek danas, na Kastelovu preporuku... Dobar je film... Jopile i Kastelo na PP da izdiskutujemo ko je ubica... Baš me kopka...
Korisnikov avatar
By Vuk
ISTRAJATI

Istrajacu dok ne uspem.
Na orijentu, mladi bikovi se testiraju u areni na odredjen nacin. Svaki se dovodi u ring i dopusteno im je da napadnu pikadora koji ih ubada kopljem. Hrabrost bikova se onda pazljivo ocenjuje prema tome koliko puta pokaze zelju da napadne uprkos ubodu seciva.Od sada, na isti nacin, prepoznajem svaki dan kao ispit. Ako sam istrajan, ako nastavim da pokusavam, ako nastavim da jurisam napred. Uspecu.

Nisam donesen na ovaj svet porazen, niti neuspeh ide mojim venama. Nisam ovca koja ceka da je njen coban osisa. Ja sam lav, odbijam da pricam, hodam, da spavam sa ovcama. Necu da slusam one koji kukaju i zale se jer je njihova bolest zarazna. Neka se oni pridruze ovcama. Klanica neuspeha nije moja sudbina.

Nagrade zivota su na kraju svakog putovanja, a ne na pocetku. I nije mi dato da znam koliko je potrebno koraka da dostignem svoj cilj. Neuspeh mogu da sretnem na hiljaditom koraku, ali uspeh se krije iza sledece krivine na putu. Nikada necu znati koliko je blizu, osim ako ja ne idem krivinom. Uvek cu napraviti jos jedan korak. Ako to ne pomogne, napravicu jos jedan. I jos jedan. Vaistinu, ici korak po korak, nije toliko tesko.

ISTRAJACU, DOK NE USPEM.
Korisnikov avatar
By Yopitsch-Kurz
Duka85 napisao:Side Effect- odličan

Moja preporuka:
http://www.imdb.com/title/tt1371111/
Jbga, kad ja preporucim ne moz' da omane...

Lawless (2012. Nesam skolovao do kraja ali ovo sto sam pogledao mi se dopalo. Nikako da nadjem vremena da odgledam ceo)

Takodje i http://www.imdb.com/title/tt1817273/
Dobra drama. Ne preferiram taj genre ali je prica odlicna

EDIT: odgledao Lawless, ne da nije prosek nego je smor kompletni. Kako li ono ima ocenu 7.5 na imdb-u, da mi je znati?!
Korisnikov avatar
By Joomla10
ПОУЧНА ПРИЧА
Једном се мали Иван враћао кући из школе. На прагу од куће сретне га отац, који је био безбожник, па га запита:
- Кажи ми дете, шта те је данас учио отац вероучитељ?
- Шта ме је учио? ... Отац вероучитељ нас је учио, да постоји један Бог у три лица.
- А зар вам не рече, да Отац није старији од Сина, нити је Син млађи од Оца?
- Да, тако нам рече, мили тата, - одговори Иван.
- О, сине мој, како је то велика глупост, - одговори отац безбожни. - Погледај сине! Нисам ли ја твој отац?
- Да тата, - одговори дете.
- Ето видиш, дете моје, кад сам ја твој отац, то морам ја бити старији од тебе. Није ли тако?
-Тако је, драги тата. Ти си старији од мене као човек, но као отац ти ниси старији од мене, јер у онај час кад си ти постао мој отац, ја сам постао твој син. Зато, ако је Небесни Отац од пре времена, то од пре времена мора да буде и Син.
Безбожни отац обори главу, замисли се и од тада није се усудио да пита дете, шта га је учио отац вероучитељ у школи.
Korisnikov avatar
By rudonja
KOSOVO POLJE

Polje kao svako
Dlan i po zelenila

Mlad mesec kosi
Pšenicu selicu
Dva ukrštena sunčeva zraka
Slažu je u krstine

Kos naglas čita
Tajna slova rasuta po polju

Božuri stasali do neba
Služe četiri crna vetra
Sjedinjenom krvlju bojovnika.

Polje kao nijedno
Nad njim nebo
Pod njim nebo.

Vasko Popa
By hazarder
Antoine napisao:http://srbin.info/2013/07/oskar-frajzin ... vecanstvo/

"У очима животиња пронашао сам исту меланхолију присутну у тако лепом и дубоком погледу предивних жена које шетају тротоаром, као богиње небеским подијумом. Меланхолија: то је кључна реч. Она влада свуда, у ваздуху, зидовима, лицима, и покретима људи. Као да нешто сатире град и његове становнике. Нешто што не може издржати једно људско биће, један народ, једна земља. У Београду, као да је цео свет Атлас".
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
teske misli me more u ove kasne nocne sate,
sada sve me vuce u mrak dole
i cini mi se da nema bove koja me sa dna moze dici.
u moje snove lagano usetati i od svega me odvici,
snage mi dati, put otkriti,
sa njom bih sve nevolje mogao prebroditi...
ona je smisao puta moga,
ona sija, ona blista, ona... je kao droga.
bez nje je svaka noc pusta i ista,
pored nje mi ni savest ne bi bila cista;
ona se po mome zivotu neprestano krece,
ona baca kocke moje srece,
i na moj grob polaze cvece...

D. I.
Korisnikov avatar
By Vuk
Salvatore, da je Ipce Ahmedovski ziv, ti bi se para namlatio sa ovakvim tekstovima.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 39

https://x.com/wojespn/status/2062868497529487644/m[…]