Stare teme
Korisnikov avatar
By Vojvoda
milanezija napisao:@Vojvoda
Musli nije mogao nista Katiću, jedini koji ga je dovodio do šiza u odbrani je MILUTINOV. JEdini koji nije skakao na svaku basket fintu, koju dete od 5 godina zna da će ovaj izvesti. Katić se odbijao kao zid od Milutina.
Pogledaj sve utakmice sa Zvezdom, a ne samo poslednju finalne serije. U toj poslednjoj je odigrao 13 minuta i zaista lepo cuvao Raska. U prethodnih 5-6 duela sa Zvezdom odigrao je ukupno 30 -ak minuta i koliko se secam jedino je Musli uspevao na momente da zaustavi Raska. Ponavljam, poslednju utakmicu je odigrao sjajno, ali verujem da je razlog tome i Raskovih 35+ minuta po utakmici tokom cele sezone.
Korisnikov avatar
By Gale
O- ho, Šalić ? :clap: :clap: :clap:
Vrlo mi se dopada to. Jeste da moram da verujem drugima da je veliki potencijal (jer sam ga gledao samo jedanput, u nekoj utakmici mlade reprezentacije, kada sam hteo da ocenim njega i, posebno, mlađeg Anđušića. Problem je što sam za obojicu, a posebno za mlađanog Anđušića zaključio da su "nja" ... - tj. da mi ne izgledaju kao potencijali vredni tolike vike). Ali, verujem drugima, pa potpuno pozdravljam njegov dolazak. :clap:

Jer, time se nastavlja praksa izgradnje igrača - koju jedinu, u našim uslovima, smatram zdravom, a osim toga me i više zanima od gledanja legionara.

Nadam se, inače, da i Musli i Gagić ostaju - ako smo se već mučili sa panjevima, pametno je da se mučimo do kraja. I možda čak uzmemo neki dinar kada jednog dana budu odlazili.
By kosta76
E, ovo je materijal za dominantnu peticu! Dobili smo veliko pojacanje. 5 jul...upamticemo ovaj datum
Ove godine nas nece niko prebiti pod kosem
Decko ima jak ram i brze, jake ruke. Na niskom postu je zver, dobro se postavlja kod skoka. Ima jak napadacki instinkt blizu kosa. Ono sto nema moze da dobije jakim treningom. To oko trcanja i odbrane ce dobiti jakim treningom. On u Bosni nije ni morao da se cima oko odbrane. U Partizanu prvo sto uce centre je da pravilno trce, onda ostalo. Sve sto mu fali uz kvalitet koji ima ce dobiti od strucnog staba. Nece nam biti svejedno kada jednom bude odlazio.
Korisnikov avatar
By Yopitsch-Kurz
milanezija napisao:@Vojvoda
Musli nije mogao nista Katiću, jedini koji ga je dovodio do šiza u odbrani je MILUTINOV. JEdini koji nije skakao na svaku basket fintu, koju dete od 5 godina zna da će ovaj izvesti. Katić se odbijao kao zid od Milutina.
+1, potpuno se slazem. Da precutim sad sto noske nije mogao ni da ga pomeri iz mesta (14 godina mladjeg igraca) !
kosta76 napisao:E, ovo je materijal za dominantnu peticu! Dobili smo veliko pojacanje. 5 jul...upamticemo ovaj datum
Nece nam biti svejedno kada jednom bude odlazio.
Štaviše plakacemo kad bude odlazio! Dobro zapamtite ove moje reci!
By strelac
Sa Salicem i Milutinovim dobijamo 2 petice na duze vreme i najveci potencijal kod nas sto imamo.Gagic isto ima visegodisnji ugovor,Musli jos ovu godinu.
Tesko da nema prostora za svu 4.
Najbitnije je da smo resili pitanje centara za duzi period ,a to je najskuplja roba.Bice interesantno kako je zamisljeno da igraju.
Dva scenarija su moguca:
1.da Salic radi i ceka svoju sansu
2.da se proda tj razidjemo sa nekim od dvojca Musli,Gagic ili cak i oba i da se dovede bolja 5 u kombinaciji sa ova 2 mlada igraca.

Posto Lavrenj ide sledece godine,mozda je zamisao da Gagic bude u paru sa Lavrenjom.U svakom slucaju bice interesantno kako je zamisljeno ko ce da igra i gde.
By kosta76
Igrace Salic ove godine. Jeste mlad ali ima telo da podnese. Sto se tice Milutinova...Ako pogledate kako su izgledali nasi proslavljeni centri sa 18 godina koliko trenutno ima Milutinov, shvaticete da njemu nista ne fali. Ove godine ce sigurno bolje poceti da koriste one dugacke i brze ruke, bice provlacenja ispod ruke ala Vlade Divac. Ja ne sumnjam da bi on Raska oduvao samo da fizicki moze da ostane u kontaktu....Ako ga sada nabilduju, upropastice mu fleksibilnost. Polako...On ce biti opasno oruzje za kontrolu reketa sa onim rukama. Ima i meku ruku, moze da pogodi spolja...Kada imas ram, pitanje je vremena kada ces nabaciti meso ako si profesionalni sportista. Vazno da on radi i trenira svaki dan sa jacima od sebe, a dominira sa vrsnjacima. Nakupi se to u jednom trenutku. Ne moze Milutinov sada ni da pokaze sve sto zna jer ga ovi matori izguraju iz reketa. Zato on sada i daje poene iz tranzicije a retko zida. Treba izdrzati jednog centra od 140 kila kada upire u tebe a nema prostora da se okrenes licem i udjes u fintu, napravis neki brz roling...Skupi se prostor u reketu, ovo je ozbiljna kosarka
Korisnikov avatar
By bokibb
Sa jednom pobjedom u EL ja bih bio prezadovoljan, cak ako sledece godine (ova sezona) budemo igrali EC ja cu biti jako jako zadovoljan jer to znaci da nas nisu ugasili... jbg znam da zvuci defetisticki ali tako mi ovo izgleda sada....

Prosle sezone kada je stanje bilo bolje doveli smo Gagica, Muslija, Leo-a i Gordanu... i kukali smo do neba kako smo losi i kako ne valja kad ono ispade cudo... e jbg ne moze svake godine da nas ide ovako uz ovolike probleme... Ja ocekujem poraza na jednu loptu mnogo cak i da nas neko demolira vise puta...Ali mi smo na to navikli i niko ne kaze da je lako navijati za Partizan ali da je lijepo jeste, parafraziram D.R.

Jedino sto me je obradovalo jeste ova vijest za Salica, ako se bude pravilno razvijao ne gine mu NBA. Da li je moguce da mi imamo 4-5 NBA potencijala???? Jako sam sretan zbog toga i spreman sam na suze pored TV kada Salic bude pravio faulovee u serijama i ulazi Milutinov da ga mijenja pa ne smije da sutne sa vrha kapice a mi svi u glas "sutni sutni" ali DV je rekao NE. Nama nece biti jasno zasto ne sutne u tome trenutku, ali tamo krajem aprila ce se oci otvoriti kada se bude dizao pehar... Moje misljenje je da treba Musli da se udomi negdje. Imamo Gagica za prljav posao i 2 nebrusena dijamanta koja su vec sada u biljeznicama svih NBA akauta (U=19 prvenstvo). Opcija da Gagic igra 4 po meni ne pije vode iz prostog razloga sto je on losija kopja ZLO-a na toj poziciji koji je evidentno starter. Ni jedan nema vanjski sut (pogotovo gagic). Gagula nema sut ni sa poludistance a jbg ne mozemo sa dvije 5-ce. Za DV je najvaznija pozicija 4 u njegovom konceptu i prosle se godine vidjela ocigledna razlika kada je tu igrao Gordon i ZLO, koliko smo izgledali bolje na terenu vise kontri istrcavali imali vise skokova od svih protivnika, drasticno smanjili broj izgubljenih lopti, jednostavno izgledali samouvjerenije i mirnije na terenu...

Da rezimiram, nemamo 3-ke ni backup 4-ke :doh: :doh: :doh: , para nemamo vec duze.
IMAMO: Strasno talentovanu ekipu, DV i Pionir... Lopta je okrugla a moje srce ce biti uvijek uz Partizan (tako je bilo i kada je bio MUta na klupi, Ruso, VJ, DV...)

P.S.
Prosle sezone pripremni turnir u Laktasima, Partizan izdominirao u finalu (Gagic bio fenomenalan) DV izlazi svojim smekerskim korakom preko terena nas 20-ak ustane spontano i krene "Uzmi Duleee evro titulu..." on pozdravi rukom lagano, osmijeh mu na licu, a meni srce k'o Amerika :dance: :dance: :dance: ... To se ne moze kupiti novcem :naughty: :naughty: :naughty:
By kosta76
Videcete na EP da Rasko nece bas lako izlaziti na kraj sa centrima koji mogu fizicki da mu pariraju ako Duda bude igrao izolacije za njega. To u ABA prolazi jer nema dovoljno jakih i iskusnih centara. Iskusan centar koji moze da izdrzi kontakt bi ga usmerio u levo i pobrkao mu loncice. On nema veliki raspon ruku pa da toliko udalji loptu protiv nekog ko ima duge i brze ruke kao Nikola, ako je taj igrac jaci od Milutinova fizicki, da toliko udalji loptu ili je izbaci u visokom luku da se zastiti od blokade. On radi onaj desni poluhorog na foru-brz izbacaj a pre toga malo bubne levom rukom. Lopta prilicno nisko leti bez luka i ide na tablu. To prolazi trenutno ali nece doveka. Zato se navijacima cini da je u pitanju razlika u kvalitetu a ne fizicka dominacija igraca sto je prava definicija.
Kada nas mladi centar postuje, ovaj je u stanju da ga izbaci metar iz reketa ali kada to ne bi mogao, klinac bi mogao da plasira lako sut preko njega , jedina odbrana bi mu bila da digne obe ruke ali to je na vrbi sviralo...Jedina njegova trenutna prednost u odnosu na nase najmladje centre su fizikalije. Iz tih razloga mi ne vidjamo cesto neke izolacije za Milutinova na niskom postu.
Korisnikov avatar
By Vojvoda
Da je Milutinov mogao da cuva fizicki jace centre igrao bi 25+ minuta po utakmici. Decko je daleko inteligentniji od Muslija i Gagica, ali jos uvek nema sta da trazi protiv jacih centara. Sada je iskusniji za jednu sezonu, videcemo koliko ce poazati sledece.
Gledajuci kako je Milutinov cuvao Raska u toj jednoj utakmici setim se i kako je Musli cuvao Krstica protiv CSKA! Svako od tih igraca je na nekoj utakmici pokazao da moze dosta. I Musli je najavljivan kao najveci talenat ikada, bas kao Djoko sada (doduse ne kod nas) a jos uvek nije razvio sav svoj potencijal.
Djoko je ocigledno stigao jer tamo gde je bio nije imao vise sta da nauci. Smatram da ce kod Duleta da napreduje jako brzo, ali ga, iskreno, ne ocekujem u 12 u narednoj sezoni.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 1709
KLS i Superliga

Porazom Hercegovca u poslednjem kolu Sloboda je i […]

Nisam pogledao taj turnir, samo sam malo uhvatio p[…]