Stare teme
Korisnikov avatar
By Lepus
@ko sam ja

Ako protivnik zagradi Savovica, onda u tom trenutku ne moze Savovic njega graditi, posto je on vec zagradjen. On moze probati da se izbori za poziciju, a u toj borbi moze doci do guranja kao sto si napisao. Mada, nisam primjetio da je to nesto pretjerano radio.
Sto se tice defanzivngo skoka, poznato je da Savovic ne gradi svoga igraca. Zbog dobrog skoka on svaku loptu hvata bez gradjenja, sto mu se znalo obiti o glavu pogotov protiv fizicki jacih cetvorki.
Ovo o Pesicu ne bih da komentarisem.
Korisnikov avatar
By ko sam ja?
Lepus napisao:@ko sam ja

Ako protivnik zagradi Savovica, onda u tom trenutku ne moze Savovic njega graditi, posto je on vec zagradjen. On moze probati da se izbori za poziciju, a u toj borbi moze doci do guranja kao sto si napisao. Mada, nisam primjetio da je to nesto pretjerano radio.
Sto se tice defanzivngo skoka, poznato je da Savovic ne gradi svoga igraca. Zbog dobrog skoka on svaku loptu hvata bez gradjenja, sto mu se znalo obiti o glavu pogotov protiv fizicki jacih cetvorki.
Ovo o Pesicu ne bih da komentarisem.
Jao izvini sto sam napao tvog miljenika Savovica. Zao mi je samo sto si slep da ne primetis koliko zapravo on nema pojma...ZBOGOM necu vise pricati nista s vama, samo znate da iznervirate coveka, a niko nista ne moze da dokaze toj vasoj tvrdoj glavi!
Korisnikov avatar
By Karaburac
ko sam ja? napisao:
Lepus napisao:Sta radi Savovic kada se gradi na skoku?
Dobro kad vec hoces da znas...protivnika koji ga zagradi na skoku, on cesto zna da gurne napred i tako uhvati skok u napadu, i to su mu mnogo puta sudije progledale kroz prste. Secam se da su to jos vise radili vasi centri prosle godine u finalu protiv Partizana, na insistiranje Pesica...

Ovo je istina, Savovic redovno gura rukama protivnickog igraca u ledja, to je cist faul u napadu. Najvise se primecuje kada se izvode bacanja, skoro svaki put gura svog protivnika rukama u ledja.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Ima li sanse da dovedemo Arenasa ili Berona Dejvisa posto oni nemaju NBA ugovore?Kad je Besiktas mogao Ajversona mozemo i mi ove za 500 000 dolara godisnje
Korisnikov avatar
By Lepus
To ne radi samo Savovic, to rade skoro svi igraci prilikom izvodjenja bacanja. Najjace je sto napadac ugura odbrambenog igraca u reket, a ako mu saigrac promasi bacanje, ponovo sutira zbog ranijeg ulaska.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Lepus napisao:To ne radi samo Savovic, to rade skoro svi igraci prilikom izvodjenja bacanja. Najjace je sto napadac ugura odbrambenog igraca u reket, a ako mu saigrac promasi bacanje, ponovo sutira zbog ranijeg ulaska.
Guranje nogama i telom je jedno, guranje rukama je drugo i ne, to ne rade svi igraci.
By strelac
Mislim da malo preterujete u ocenjvanju igraca tj gradjenju kosa,pozicije za prijem lopte.
Prostor ili pozicija se zauzima gredjenjem nogu,tj postavljanjem tela.Lovrenj zauzima poziciju pivotom.Stane i u zavisnosti gde je lopta pivotira oko ose i ima pravo da ispruzi ruku,ali ne i da istu koristi tako sto ce da je postavlja u visini vrata protivnika.Sve drugo je dozvoljeno.Spusti teziste nisko i veoma je tesko kad to radi osujetti ga za prijem lopte.Dobro to radi.Radi dobro,zato sto prati igru,ima osecaj za istu i kad igrac koji ga cuva proba to da brani zakasnio je sa postavljenjem.
Guranje ,koriscenje ruku su falovi.Naravno nesvira se sve,ali ugrlavnom se u EL to svira.
Korisnikov avatar
By student_prava
strelac napisao:Mislim da malo preterujete u ocenjvanju igraca tj gradjenju kosa,pozicije za prijem lopte.
Prostor ili pozicija se zauzima gredjenjem nogu,tj postavljanjem tela.Lovrenj zauzima poziciju pivotom.Stane i u zavisnosti gde je lopta pivotira oko ose i ima pravo da ispruzi ruku,ali ne i da istu koristi tako sto ce da je postavlja u visini vrata protivnika.Sve drugo je dozvoljeno.Spusti teziste nisko i veoma je tesko kad to radi osujetti ga za prijem lopte.Dobro to radi.Radi dobro,zato sto prati igru,ima osecaj za istu i kad igrac koji ga cuva proba to da brani zakasnio je sa postavljenjem.
Guranje ,koriscenje ruku su falovi.Naravno nesvira se sve,ali ugrlavnom se u EL to svira.
Bas je sudija Mazic drzao u Zemunu predavanje oko toga,lepo predavanje.Sta sudije gledaju sta se svira odmah ko faul,dve ruke na ledjim se odmah svira ko faul bez obzira na intezitet,ispruzena ruka koja nije savijena u laktu se isto svira jer ne dozvoljavas protivniku da igra napad (odbranu),odlicno predavanje je bilo skoro celo sam gledao,treba to cesce da se organizuje sa klincim jer kad nesto pogresno naucis i ponovis ga milion puta tesko se to kasnije ispravlja
Korisnikov avatar
By Jef Costello
Mnogo igrača ima poneki karakterističan potez koji je na ivici regularnosti. Mislim čak i da se održavaju seminari a možda i pojedinačni sastanci na kojima sudije pojašnjavaju do koje granice se može ići. Siguran sam da su i Lovernj i Savović igrači zbog kojih se sudije hvataju za glavu.

Sećam se Lovernjovog debija, pa on nije znao gde udara, valjda od silnog adrenalina. Pomislio sam koji je ovo divljak, mada se kasnije ispostavilo da on zna snagu da artikuliše ali ipak "pati" od viška agresije. Smatram da je poprilično čist igrač mada će u Evroligi sugurno da ima makar jedan faul više u proseku.
Ako uopšte mogu dati dijagnozu kod njega se radi o nenormalno jakim nogama i to je onaj momenat koji ne zavisi samo od teretane nego prosto Bog dao. Takve likove ste sigurno sretali na basketu, ne izgledaju toliko impozantno ali ne možeš ih pomeriti s mesta i kraj. Što bi rekao moj deda "teške kosti" mada to možda i nema veze s time.
Velika je prednost i što ima jako nizak stav, a to može biti posledica toga što je naglo izrastao ili je pak odmalena sa njime ozbiljno rađeno. Pogledajte samo Katićev stav, ko da je progutao kolac, ali on je počeo da trenira sa 19god i verovatno 2m visine. Apsurdno je što je Raško možda i talentovaniji ali to će retko ko reći jer je laka meta za potcenjivanje.
Što se tiče kratkih ruku, ako ima taj nedostatak uspešno ga krije. Ne sećam se da ga je iko nadskočio na podbacivaju lopte.
Lovernj ima još jedno tajno oružije, znoji se ko Zidan, nema ništa gore za odbranu... :D

Savović takođe ima karakteristično odgurkivanje odbrambenog igrača ali koliko se sećam sudije mu često sviraju faul. Raškovo "napadačko lakatanje" je zaštićenije kao i Lazićev stav "lopta može proći igrač ne". Jeste da često dobije pet faulova ali do tad je zaradio deset.
Ima Zvezda prljavijih igrača od Savovića, ne mogu oni silni skokovi baš redovno da se zarade na odgurkivanje. Čovek ima duge ruke i perfektan tajming.
  • 1
  • 608
  • 609
  • 610
  • 611
  • 612
  • 624
Svaštara

Ja sad uspavao dete i vidim. Sok. Mlad covek. :sh[…]

Ја исто волим да погледам те турнире,поготово јер […]

KK Crvena Zvezda 26/27

По мојем мишљењу тренер треба бити способан да одр[…]