Stare teme
Korisnikov avatar
By Lepus
Samo, treba njega razumiti, on je jos uvijek klinac. I, to klinac koji je dobio poprilicnu minutazu u klubu koji je imao najvise ciljeve u svim takmicenjima. On to nazalost nije iskoristio. Medjutim, veliki je to pritisak na njega, za razliku od Mitrovica od koga se i nije nesto posebno ocekivalo s obzirom da mu je ovo prva sezona kod nas.

Ja Cveleta u mladjim kategorijama nisam nesto previse gledao da bih mogao dati neki sud, ali ono sto sam gledao nije ni blizu ovom sto je on postao. Juniorsku ekipu Zvezde je sam vodio. Proglasen je za MVP-a Nike juniorskog turnira u Beogradu. Miljenovica je razbio u direktnom duelu. Na jednoj utakmici je, cini mi se dao i 50 poena (ili je imao indeks 50, vise se ne sjecam). I to sve na zavrsnom turniru juniorske lige.

Njega je krasila odlicna odbrana, prije svega agresivnost na igraca. U napadu je bio odlican u tranziciji, sa veoma dobrom asistencijom. Vrtio je odlicno pick sa Marinkovicem koji je najvise poena i postigao zahvaljujuci njemu. Nije neki suter za tri poena, ali je imao onaj "izgubljeni" sut u danasnjoj evropskoj kosarci za dva poena. I pogadjao ga je sa velikim postotkom. To se ne zaboravlja bas tako. Njemu treba samopouzdanja, a njega ce vratiti samo treningom. Iz dobrog treninga ce poceti i minute dobijati, a ja se nadam najboljem.
By strelac
Dobro je ovo .Prosao je mnoge trenere,otisao je veoma mlad u svet i zna kako je njemu bilo.Odlican potez,za ove mlade momke.Nije isto kad te trenira neko za koga deca nisu cula i igrac sa pedigreom.Malo je trenera koji su preskakali lestvice.
By dexy
strelac napisao:Dobro je ovo .Prosao je mnoge trenere,otisao je veoma mlad u svet i zna kako je njemu bilo.Odlican potez,za ove mlade momke.Nije isto kad te trenira neko za koga deca nisu cula i igrac sa pedigreom.Malo je trenera koji su preskakali lestvice.
Nema tu pravila. Željko Obradović je direktno sa parketa seo na klupu i postao prvak Evrope. Jednostavno, ili jesi ili nisi za taj posao.
Ruku na srce, u svemu tome ima i velike doze sreće.
By kosta76
Zeljko Obradovic je te sezone pored sebe imao mentora Aleksandra Nikolica. Sasa Dordjevic je imao Milana Minica...Nisu ti ljudi za dzabe bili tu kao osiguranje da se ne gresi u koracima. U svakom poslu postoje pravila tj. koraci koje moras da predjes da bi bio dobar u onome sto radis. Onaj koji zavrsi faks ne moze odmah da bude sef ekipi ljudi koja taj posao godinama radi i ima iskustva u tome. Gurovic je bio pomocni trener, sada ce biti sef strucnog staba.
Ovo je prirodan tok stvari, a uvek se moze lomiti preko kolena ali je krajnji rezultat tada puno neizvestan. Svako od vrhunskih trenera ili uopste prvih trenera je jedno vreme radio kao pomocnik, trenirao mladje kategorije kao prvi trener pa onda isao stepenicu vise...
EDIT:
Pricao je Dragan Kianovic da su se svi u klubu zacudili kada je Zeljka predlozio za trenera. On je svoju odluku pokrio autoritetom pokojnog profesora. Da se redosled stvari ne zna, verovatno se niko ne bi cudio. Pokojni profesor je bio trener iz senke, neko ko je imao apsolutni autoritet.
By strelac
dexy napisao:
strelac napisao:Dobro je ovo .Prosao je mnoge trenere,otisao je veoma mlad u svet i zna kako je njemu bilo.Odlican potez,za ove mlade momke.Nije isto kad te trenira neko za koga deca nisu cula i igrac sa pedigreom.Malo je trenera koji su preskakali lestvice.
Nema tu pravila. Željko Obradović je direktno sa parketa seo na klupu i postao prvak Evrope. Jednostavno, ili jesi ili nisi za taj posao.
Jesi li slusao Zeljka kad je pricao sta je znacio profa na treningu.Kad pominjemo profu,generacija 86/87 kad ih je Dule vodio na predlog Kicanovica profa je trebao da bude uz KKP.Dule to nije prihvatio i na poziv Jerkova profa je otisao u Jugoplastiku i bio uz Maljkovica.Kasnije je bio uz Obradovica.

Tamo gde je bio profa,zagarantovan je bio uspeh.Na predlog profe Maljkovic je bio trener Jugoplastike,kao i Zeljko i KKP.Kad je Kica pitao profu koga za trenera,aon mu kaze imas ga tu pored sebe.
Profa je imao neverovatan instikt ko moze biti trener.
Korisnikov avatar
By Lepus
Zato i jeste Profa. ;)
By kosta76
Mozda smo otisli u off topic ali pocelo je sve oko price vezane za Gurovica i njegov trenerski razvoj. Praksa je pokazala da su maltene svi treneri mladjih kategorija u FMP-u (Klipa, Vukoicic...) kasnije bili i prvi treneri. Aco Petrovic i Bosko Djokic su u vise navrata vodili prvi tim a u pauzama angazmana na mestu sefa strucnog staba imali posao u klubu. Radonjic je bivsi igrac FMP-a koji je ucio posao postepeno po zavrsetku trenerske karijere a izmedju ostalih Dule mu je bio mentor. Njega su angazovali kao sefa strucnog staba jer je imao iskustvo na mestou prvog trenera u Buducnosti.
Sto se tice profe, Duletu je isto bilo nudjeno da on bude uz tim 1988 godine ali je Dule odbio. Da je prihvatio, mozda bi Partizan vec tada bio prvak Evrope. Dule se i dan danas kaje zbog toga. Pre nego sto je seo na klupu Partizana kao prvi trener, Dule je iako mlad imao deset godina iskustva u radu sa mladjim kategorijama Partizana, bio pomocnik prvog trenera...vodio samostalnu juniorsku reprezentaciju i osvojio zlato...Strelac moze da potvrdi
Na treninzima Partizana( snimljeno je i u onom dokumentarcu) su igraci sami rekli da ih je profa terao da ponavljaju neke stvari do iznemoglosti. Niko nije smeo A da kaze ili slucajno odbije. Poslali su kapitena da pita profu sto opet to ponavljaju ali je covek kratko rekao da nastave....Posle su bili kao masina. Zeljko je rekao igracima da njemu smeju slobodnije da se obrate ali profesora ne smeju popreko da pogledaju
By milanezija
strelac napisao:
dexy napisao:
Jesi li slusao Zeljka kad je pricao sta je znacio profa na treningu.Kad pominjemo profu,generacija 86/87 kad ih je Dule vodio na predlog Kicanovica profa je trebao da bude uz KKP.Dule to nije prihvatio i na poziv Jerkova profa je otisao u Jugoplastiku i bio uz Maljkovica.Kasnije je bio uz Obradovica.

Tamo gde je bio profa,zagarantovan je bio uspeh.Na predlog profe Maljkovic je bio trener Jugoplastike,kao i Zeljko i KKP.Kad je Kica pitao profu koga za trenera,aon mu kaze imas ga tu pored sebe.
Profa je imao neverovatan instikt ko moze biti trener.
Dule je jos dodao da mu je tad bila sadasnja glava, Profesora Nikolica bi prihvatio odmah. I da bi sa Profom u Ganu 3x vece sanse imali. A Zeljko je kazu imao neku svesku koju je nosio na treninge dok je bio igrac, i u koju je hvatao akcije, brojne vezbe...
By strelac
Jeste Dule je poceo 76 u pionirima KKP.Zanimljivo je da je osvajao sve sampionate u mladjim kategorijama,Ond a je presao u KKCZ i vodio generaciju Sretenovica,pa u OKK generaciju Jovanovica,pa nesto kratko Mladost iz Zemuna i prvi put vodi seniorsku ekipu OKK Beograda na predlog pok.Pive.Tada je OKKB bio prva B liga.
Pricao sam za Danka Cvjeticanina.Na Kalisu,uzme loptu i dribling uz stepenice,levom,desmom rukom.Onda uzme dve lopte i dribling uz stepenice.Kad ispadne lopta ponovo.Sve dotle dok neuradi do vrha da neispadne lopta.To je trajalo satima i tad je bio isti sto se tice rada.Rad,rad i rad.najvise se drao na igrace od kojih je najvise trazio.Glava pravo i bez gledanja u lopte.Kad spustis pogled,ponovo,nevalja.Zato je igrac mogao da igra 1 na 1,a ne danas invalidi i nemaju kontrolu lopte.Tad je bilo nezamislivo da igrac ne zna sam sebi da iskreira poziciju za sut.
U ono vreme vrlo malo je bilo igraca koji nisu imali sut.Koji su imali"cudnu "mehaniku suta,kao Pesic,Paspalj.Danas retko koji ima pravilnu mehaniku suta.Recimo leti je zakazivao individualne treninge igracima.Odvojeno visoki i niski.Satima je znao da radi sa istima.Sa bekovima je radio po jednom programu ,savisokima po drugom.
Imao sam tu srecu da sam izasao sa drugarima u Skadarliju,a sutradan smo imali utamicu i video me sa drugarima.Castio me je tako sto mi je nakacio na ledja "strvinu"od 100 i kusur kilograma i zagrevanje trcanje od kosa do kosa sa njim na ledjima.Kad sam mislio da je gotovo,onda je bilo uz stepenice gore,dole.Ujurtru nisam mogao da ustanem iz krevta od upale i cale mi je masirao noge.
Zapamtio sam Skadarliju za sva vremena.
By kosta76
@strelac...Sve si u pravu. Uglavnom su levoruki igraci imali nepravilnu mehaniku suta sto i nije cudno, uvek je sa levorukima bilo tako. Danas je imaju mnogi(indikacija loseg rada sa momcima) kao sto si i rekao, bez obzira da li su desnjaci ili levaci.
EDIT:
Nema cak vise ni onoga, ima cudnu mehaniku ali pogadja..pa pusti ga. Danas vecina bazen ne moze da pogodi pa je lose kako god da se okrene...Em nepravilna mehanika em nema osecaj
  • 1
  • 605
  • 606
  • 607
  • 608
  • 609
  • 624
Svaštara

Iskreno mnogo mi je teško palo ovo juče kad[…]

Ја исто волим да погледам те турнире,поготово јер […]

KK Crvena Zvezda 26/27

По мојем мишљењу тренер треба бити способан да одр[…]