- Sub Mar 09, 2013 8:21 pm
Ja sam cuo po NS-u da se prica da je otisao u ameriku a sada sam video i u izjavi Bodiroge.

I kad ne budes prvi ti...
EuropeanProspects @ChristopheEPcom
Serbian Stefan Pot, who shined at U18 Euro recently, will move to the USA to play High School Basketball (apparently in North Carolina)
Bodiroga:
* Kakva su očekivanja od nacionalnog tima na Evrobasketu u Sloveniji naredne godine?
- Ova reprezentacija može da igra sa najboljima, što je već pokazala, ali u određenim okolnostima može i da izgubi od svakog rivala. Nije isključeno da u Sloveniji napravimo odličan rezultat, ali to neće rešiti probleme. Moramo dugoročno da posmatramo stvari. Imamo igrače koje imamo, biće i novih koji se nametnu u mlađim selekcijama, ali moramo da zaustavimo veliki odliv mladih košarkaša. Nikola Radičević je otišao u Sevilju, Stefan Pot u Severnu Karolinu, FIBA propisi dozvoljavaju klubovima da uzimaju klince od 15 godina. Neophodno je da stvorimo uslove da ostanu u Srbiji i dobiju šansu da igraju - konstatuje Bodiroga.

Karaburac napisao:Da, da, ne ide odmah na koledz nego ce igrati jednu godinu u srednjoj skoli, pa ce onda da se prebaci na koledz. Nije mu to lose, @Antoine je verovatno odusevljenPot je ove sezone trebao da ode u srednju školu u Severnoj Karolini (neki su to odmah povezali sa Tar Heelsima), ali nije otišao zbog problema sa vizom (@serbianhoops je upućeniji u priču). Ne znam kakvi su mu planovi za sledeću sezonu i da li ima ponude nekih univerziteta.
CIMANJE NASILJE
SIPURSKE LIVADE