Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Karaburac
Moram da priznam da sam imao određeno sadističko zadovoljstvo gledajući kako smo odvalili Italijane.

Što se same utakmice tiče, mi smo igrali istu igru kao i u grupi. Vrhunska odbrana, sa brzim napadima u tranziciji, a u poziciji jako, jako strpljivo, pogotovo protiv zone.

Aj da sačekamo sve utakmice do kraja, ali Lučić me je jako prijatno iznenadio ovo prvenstvo. Ovo što on prikazuje, usuđujem se da kažem, je bolje nego što bi Drezgić doneo, što govori dosta.

Drugi momak kojeg stvarno treba pohvaliti je Šuput. Ne mogu da kažem da sam iznenađen jer sam ga gledao u KLS, ali mi je drago što se nije uplašio i što pokazuje karakter kao debitant u nekoj reprezentativnoj selekciji. Sve pohvale za njega, vrhunska odbrana, ukradene lopte, blokade, odlična rešenja u napadu. Nesebičan, uvek nekoliko dobrih asistencija. Samo da šut bude još malo sigurniji kad ostane sam i ja bih ga u Partizan stavio, a ne u Megu.

Bošnjaković se baš muči sa šutom, ne znam šta mu je. Sve ostalo je dobro, odbrana, skok, asistencije, sve kako treba. Juče je pogodio konačno neke otvorene trojke, tako da se nadam da je probio krizu.

Generalno govoreći, deluje mi da je svaki momak zadovoljan svojom ulogom i u celini stvarno delujemo kao mašina. Pogledao sam malo Grke, ne podcenjujem nikog, ali ne mogu da kažem da strahujem od njih.
Korisnikov avatar
By Zex88
Нисам стигао да погледам меч(погледаћу касније детаље),али сам бацио поглед на бројке,једино што мало боде очи су бацања.

Још једна победа и медаља је ту и то би било одлично лето за сада..

Послато са SM-S937B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Zex88
Биће на Арени премијум 5 пренос полуфинала.

Korisnikov avatar
By Zex88
Браво бре!!!

Много смо бољи од Шпаније,али све је кренуло низбрдо кад је на +18 потегао одмах тројку Бошњаковић после офанзивног скока.

Превише лако изгубљених лопти,на крају нас је Шупут спасио тројком.

Против Словеније ће морати много боље. И прави тест против домаћина.

Бошњаковић може бити баш добар клупски играч. Ради све на терену.

Џепина ми је овде најбољи потенцијал.

Korisnikov avatar
By Karaburac
Zanimljivo mo je sto su odgovornost kad su se muda skupila pokazali Tofoski i Suput koji do tada i nisu imali neki poenterski ucinak.

Bundalo nista nije pokazao na ovoj utakmici.

Stanojevic odigrao vrhunski mec iz drugog plana. Mnogo pametan momak. Steta sto je 201cm.

Dzepina igra pop i ledjima okret uvek u istu stranu, ali to nekako prolazi. Ono sto me zaprepastilo je da je imao 5 blokada na ovom mecu. Nije mi delovalo tako dok sam gledao.

Mitar je mnogo lopti izgubio jer je forsirao. Ocigledno mu to ne prija. Kada uzme ono sto mu situacija pruzi to mnogo bolje izgleda u napadu.
Korisnikov avatar
By Zex88
Разбише нас Словенци..

Нема овде неког Кустурице као вође који би повукао екипу..

У сваком случају,одличан резултат..

Korisnikov avatar
By Karaburac
Slovenija nas je dobila bez Krofliča koji je propustio finale. Baš su nas razbili. Praktično prva utakmica u kojoj nismo uspeli da uspostavimo efikasan presing i lake poene iz kontri i pod košem smo došli u problem.

Bilo kako bilo, sa ovakvim sastavom ovo je fenomenalan uspeh. Nemanja Jovanović me je, isto kao i Marinović prošle godine, jako prijatno iznenadio kako je postavio igru sa ekipom koju je imao na okupu.

Treba biti realan i reći da momci koji su bili ovde su mahom bili klupirani u boljim timovima ili su igrali KLS. Jedini koji je imao ozbiljnu minutažu u ozbiljnom takmičenju je bio Aleksa Stanojević i mislim da se to i videlo u nekoj sigurnosti koju je imao u igri.

Ne mislim da bi sa nakrcanih više igrača imali bolji rezultat, ali po renomeu, ovde je falilo par ozbilijnih igrača.

Lučič i Radović su najbolji plejevi iz generacije 2007, a Tofoski je drugi najbolji iz noseće 2006. Međutim, najzvučnije ime, što Drezgić definitivno jeste, nije bilo u ekipi.

Ako pogledamo bekove, po renomeu ispred Šuputa u generaciji 2006 su Andrej Kostić i Aleksandar Vojinović (prva petorka KLS). Takođe, realno bi bilo da kažemo da je i Ognjen Radošić tu ispred po renomeu. Ispred Matije Popovića u generaciji 2007 su definitivno Ognjen Srzentić, a Đorđe Šekularac je verovatno u istom nivou.

Kada gledamo krila, Bošnjaković je najzvučnije ime. Međutim mi rezervnu trojku nismo ni imali, nego je to pokrivao Andrija Đurić. Od poznatijih momaka Luka Marković se potpuno izgubio na košarkaškoj mapi da ni ne znam šta se sa njim dešava. Sa druge strane iz 2006 Kondić nije poveden na kraju, šteta, jer mislim da bi se savršeno uklopio u ovaj stil igre koji je trener forsirao. Iz generacije 2007 nije bilo Uroša Danilovića koji je odličan napadač.

Kada pogledamo nominalne četvorke Džepina i Stanojević jesu najbolje nešto što imamo u generaciji 2006. Bundalo je donekle bio mačka u džaku sobzirom da u prvoj sezoni nije ni igrao na svom koledžu. Iz generacije 2007 momak koji je sigurno mogao da upadne u 12 je Lazar Stojković.

Što se tiče petica, godinama prva petica Aleksa Dimitrijević nije ni pozvan na širi spisak. Takođe, momci koji su redovno bili u sastavu 2006 Plisnić i Luka Jovanović nisu ni pozvani. Po meni, na širi spisak se mogao pozvati i Zečević. Iz generacije 2007 kapitalac je Bačko koji nije bio na širem spisku.

Poenta cele priče, ove 2 generacije imaju dubinu. Praktično je vrlo lako ekipa mogla da izgleda i kao:

1) Drezgić, Jovanović
2) Kostić, Vojinović, Radošić
3) Danilović, Kondić
4) Stojković, Plisnić
5) Dimitrijević, Bačko, Zečević

Dosta je tu igrača sličnog kvaliteta i drago mi je da neki momci koji nisu bili do sada u prvom planu da su dobili priliku da pokažu koliko mogu. Tu pre svega mislim na Šuputa i na Bundala. Mislim da je Jogi postavio ekipu po onome kako je želeo da igramo. Mislim da je to mahom dobro delovalo i da je falilo malo talenta i/ili da su nosioci malo više igrali u prošloj sezoni u svojim klubovima, da bi se donelo zlato iz Ljubljane.

Sve u svemu, jako sam zadovoljan. Da je moglo bolje, moglo je i uvek će moći. Da je realno moglo da bude mnoooooogooooooo gore, moglo je i verovatno je bilo realnije.

Ova ekipa nije bila favorit na prvenstvu, a zaista su odigrali fenomenalno.

Posebno mi se dopada što su pokazali da su sposobni da igraju modernu košarku, sa jakim presingom i puno tračanja. Mislim da nas je za zlato na kraju koštalo što smo imali malo više ''specijalaca'', a malo manje napadački talentovanih momaka. Međutim, sasvim legitiman izbor selektora i u ovoj situaciji ne zameram tu ništa.
By Bojdo
Ima dobar U16 turnir gdje ukrastamo koplja visokokvalitetnim ekipama poput sa Spanaca, Francuza i Nijemaca.

Vidjecemo, koliko su neki latebloometri napredovali i razvili se u fizickom smislu, moj pik je Filip Mrdjen, bek sa majmunskim rukama. Ima tu jos nekih novajlija,. Dobili smo Slovence u pripremama, mada treba reci da skaut, Slovenac Mark Turk naglasava da su oni (Slovenci) latebloomerska selekcija za cekanje, barem do U18.

Protiv Spanaca i Francuza mislim da nemamo sanse, mozda neka sansa postoji protiv Svaba, od kojih sam ocekicao da lakse izadju na kraj sa oslabljenom Litvanijom na turniru u Turskoj. Litvanije je igrala bez dvojice bitnih igrača. Turnir su osvojili Hrvati predvodjeni sjanim Ukićen. Inače, Litvanicu sa nama u grupi na U16.

Evo rasporeda:

Casere ciudad europe del deporte 2026

Turnir u Španiji U16

Kalendar

Utorak, 21. jul:

17:30 časova Srbija-Francuska

20:00 Španija-Nemačka

Sreda, 22. jul:

17:30 Francuska-Nemačka

20:00 časova Španija-Srbija

Četvrtak, 23. jul:

17:30 časova Srbija-Nemačka

20:00 Španija-Francuska

Srbija U16

Marko Avdalović, Filip Mrđen, Luka Panić, Toma Kaplarević, Lazar Birišić, Todor Avramović, Pavle Jovanović, Vukašin Velimirović, Aleksandar Atanacković, Dositej Nedeljković, Strahinja Stefanović, Vuk Obradović, Lazar Rudan, Andrija Vulić i Tarik Muratović.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Bojdo,

Da li si uspeo negde da iskopaš boxscore?
Našao sam snimke strimova na youtube-u, ali mi je malo teže da pratim kada ne prepoznajem klince, pa reko po brojevima bar da znam koga gledam.
  • 1
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, Da li si uspeo negde da iskopaš box[…]

KK Partizan 2026/27.

Promaklo mi da iskomentarišem da nas je i P[…]