Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By Bojdo
Sve zavisi od genetike.

Ako pratimo Kusturicin razvoj, on je prije dvije godine imao negdje 185-186 na JR.NBA turniru a sada je 203. Neku znacajniju motoricku razliku ne vidim ako gledam snimke iz tog perioda i sada, tako da se nadam da jos par cm nece nesto promjeniti. To znaci da mu je to prirodna prednost koja je permanetna. Mozda mu je malo vodjenje lopte sada malo otislo u sirinu nego tada ali to je logicno i lako ispravljivo.

Na Jovicevu motoriku rast na 210 nije nesto uticao. Wagner sa 208 ima dobru motoriku. Da ne pricam o drasticnijim primjerima Markanena i slicnih.

Generalno kod igraca koji imaju kombinaciju dobrih fizikalija i tehnike(Ilic tu ne spada jer nije bio tehnicki nadaren, sa vrlo drvenstim pokretima) je glava presudna. Navika da lako ostvaruju prednost ih koci da izlaze iz komfor zona i rade na jos nekim stvarima. Bender je idealan primjer, nikad nije napustao komfor zonu i ulazio u jake kontakte sto je bio ogroman problem kad je dosao u NBA. Bjezao je od fizikalne kosarke kao djavo od krsta. Simanic je jos drasticniji primjer. Obojica su bilo mekani i mlitavi(Zagorac eklatantni primjer mlitavosti).

Kosturica se ne libi da zida igrace 10 kg teze od njega, napucane misicima, sto mi daje nadu da spada u igrace nabrojane u prvoj kategoriji a ne u drugoj.
Korisnikov avatar
By Zex88
Где си Бојдо кућо стара
Мени се баш допао Кустурица. Поготово што игра на обе стране терена,стално је на скоку,може јако до краја,али може и за 3
Још увек је дете,али од проспеката је ове године највише показао потенцијала. Нека га здравље служи па ћемо видети.

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Zex88
Најбољу каријеру направио Анђушић. Остали ни близу.

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

By Tamerlan
petorka koja je tih godina harala Evropom:

Ovaj Jaramaz je Ognjenov rođeni brat?

Đekić je igrao Evroligu pomalo one sezone kakda je Partizan došao skoro do finala Evrolige.

Musli je imao par pokušaja da se etablira kao evroligaški centar u Partizanu ali nije uspeo.

Lazar Radosavljević je dobijao šansu kao nisku krilo u Zvezdi i nije se istakao. Rondović isto?

Anđušić je napravio odličnu karijeru.

Za ove ostale nisam nikad čuo. :D
Korisnikov avatar
By Karaburac
Iz generacije 91 najbolju karijeru su napravili momci koji nisu bili u timu, a to su Nedovic i Kalinic.

Da me niko pogresno ne razume meni se sve tri udarne igle dopadaju i Kusturica i Bjelica i Simijanovski samo sam oprezan zbog iskustva.

Nek ih za pocetak povrede zaobidju i da uzivamo u njihovom razvoju.

Na kojoj poziciji vidis Kusturicu u seniorima? Ovde je igrao bukvalno sve. Malo me podsetio na mladog Daria Sarica u tom smislu, ne i gradjom, stilom.
By Bojdo
Moderno nisko krilo, a može pokrivati i i moderno visoko krilo. Mada, ako previse ode u visinu(2010+) onda samo četvorka.
  • 1
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • 354
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]