Valderama napisao: ↑Sre Jul 09, 2025 8:53 pm
Oni su projektovani kao bekovski tandem(Đorđević-Danilović, Teodosić-Bogdanović) iz snova, šteta što su razne okolnosti uticale da već sad ne budu važne face evropske košarke.
Nego mi stalno imamo rupetinu na poziciji klasične trojke. Povlačenjem Lučića i Klanića baš se patimo na toj poziciji. Da ne govorim o Stojakoviću, Radmanoviću, Guroviću. Par godina smo se krpili sa Kešeljem (odličan na SP 2010 i EP 2011) i Simonovićem.
Propao je Zagorac i tu je stala priča.
Vega brate, Đurišić je krilo, ne znam gde ga stavi ti na beka, ili sam nešto loše razumeo.
Što se tiče pozicije krila, pa nekako se ta pozicija gubi u modernoj košarci, igrači ili idu "gore" ili "dole". Nama u repki trenutno tu poziciju pokrivaju Dobrić i Vanja, ali to je vrlo irelevantno, jer na nivou reprezentativnog takmičenja nema toliko skautinga i radi se mnogo prilagođavanja, igraš sa onim što imaš... Bonga je prototip ovogeneracijske trojke, ali kad pogledaš ostale repke nema tu puno igrača ni na EL nivou da igraju "čisto nisko krilo".
Inače, Alen Smajlagić u Virtusu, posle relativno loše sezone u Žalgirisu, gde se može reći da se nije snašao. Dolazi kod Duška kao njegova želja, eto šanse da se napravi jedan novi kadar igrač za repku za buduća takmičenja. Verujem da će u Virtusu imati veliku minutažu, možda i biti starter.
S druge strane, kao što sam napisao već na drugoj temi, Aleksa Avramović je prešao u Dubai, vraća se u EL. Biće lepo videti ih opet na velikoj sceni i to sa značajnim ulogama. Takođe, Vasa se vraća u EL nakon odiseje u NBA, tu je Gudura koji je promenio sredinu i igraće kod Mesine u Milanu, svakako biće lepo gledati naše momke u EL.