- Uto Jun 17, 2025 10:20 am
Gledam na šta su napravili ovo klupsko svetsko prvenstvo pod okriljem FIFA, sva besmisao u jednom takmičenju... 32 ekipe od toga 12 iz Evrope, odabir učesnika vršen po FIFA koeficijentu, plus osvajači glavnih kontinentalnih takmičenja... dakle debilizam ako mene neko pita. Ali dobro, to je još jedan od pokazatelja zašto ja taj sport za koji sam živeo sigurno jednu celu dekadu svog života više ne pratim... Previše je tu novca i previše je sve to otišlo u biznis, takođe i ovaj novi format LŠ mi se ne sviđa.
Konkretno, za ovo klupsko svetsko prvenstvo mislim da je bilo lako napraviš turnir od 16 ekipa, tu su po 2 tima, odnosno finalisti iz Lige Šampiona, Lige Evrope, ukupno 4 iz Evrope, onda finalisti Sudamerikane i Libertadoresa, to je 4 iz Južne Amerike, onda po dva odnsno finalisti MLS-a, finalisti LŠ Azije, finalisti Okeanije, finalisti LŠ Afrike. I to je to i tu imaš sve po zasluzi u suštini i tu su ti svi osvajači kontinentalnih takmičenja i toliko 16 ekipa, dakle 4x4 lagani format sve rešivo...
Debilizam teški u šta se pretvara svet i sport...