Teme vezane uz sve reprezentacije
Korisnikov avatar
By milica
Kakav podnaslov: "Neočekivan prekid saradnje."
https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1975065 ... rbije.html
A mi ovde licitirali imenima još pre dve nedelje, toliko je bilo neočekivano...

Više me brine ko će postati predsednik saveza.

Nadam se će biti neka dovoljno jaka ličnost da sledećem selektoru obezbedi ceo ciklus, i da se ne poklekne pred medijskim naslovima nakon prvog poraza...
Još važnije, neko ko će raditi na ravnomernom razvoju košarkaških centara...
Korisnikov avatar
By Zex88
Мислим да је само истекао уговор..Надам се да ће продужити још 4 године..

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Korisnikov avatar
By Zex88
Zex88 napisao:Мислим да је само истекао уговор..Надам се да ће продужити још 4 године..

Кари изјавио да иде..

Хм.. Можда да видимо са Рајаковићем?

Korisnikov avatar
By milica
Rajaković bi bio super, jedino što ne bi bio full time selektor...
Mogao bi savez možda da zaposli nekog full time pomoćnog da radi skauting tokom cele godine...
Korisnikov avatar
By Zex88
Не знам ко би могао бити добар кандидат за председника савеза..

Није Даниловић био неки одличан кадар,али нисам сигуран да имамо некога ко би савез погурао напред..

За селектора, волео бих неког од америчких ђака, као што рекох Рајаковић ми је први пик.. Можда, Џикић(он ми је домаћи Амер :D )..

Нешто сам размишљао о млађим играчима и клинцима које треба пратити ове сезоне, да испратимо напредак..

Ту су ми из нба, Јовић, Ђуришић, Топић(додуше Топић можда само физички,пошто пропушта сезону), Тристан..
Дрезгић који је на колеџу.. Видети да се појури Пеја јуниор, да видимо да ли можемо да га приволимо на нашу страну..

Са ове стране баре.. Смајли мислим да може да се врати на оно претходно.. За Петрушева је веома битно да игра у континуитету, било где,само да има минуте у ЕЛ.. Покушевски.. Задњи воз за Чачак..

За Костића и Бошњаковића је најбоље да оду негде на позјмицу у АБА лигу. Немају они места у вечитима сада..

Остаје ми још Мега.. Ту бих обратио пажњу на Јовића и Марковића.. Не знам да ли ће пробати са Вуком у првом тиму постепено.. И надам се да ће Миљеновић бити спреман после повреде..

Набацао сам овако мисли у пост,али једва чекам да видим како ће се наставити развој млађих играча..
By Tamerlan
Muta nešto ne miriše Pešića, ima dosta otrova između redova.

---------------------------------------------------------
"Pešić otišao? Pa neka ide, ima mlađih!" Miroslav Nikolić predložio dva kandidata za selektora Srbije.

Slika

Miroslav Nikolić, proslavljeni košarkaški trener, analizirao je situaciju u reprezentaciji Srbije. Iskusni stručnjak ističe da “treba dobro poraditi na organizaciji u Košarkaškom savezu Srbije”, nakon što su odlaske najavili predsednik KSS Predrag Danilović i selektor Svetislav Pešić.

- Predrag Danilović je dao ostavku pre isteka mandata, Svetislav Pešić je isto dao ostavku. To nas je poremetilo. Sada treba napraviti organizaciju, naći novog predsednika... Pešić nas je zadužio i pokazao dobrim rezultatima da smo se približili Amerikancima. Naši igrači sve više igraju tamo u NBA, zato je i normalno da igramo takve utakmice - rekao je Miroslav Nikolić u razgovoru za K1 televiziju.

Nikolić kaže kako nema razloga za brigu kada govorimo o budućnosti srpske reprezentativnce košarke.

- Ja pratim “malo” košarku, pa mogu da kažem da se uvek pojavi generacija koja demantuje one priče “nećemo više nikad osvojiti to i to”. Mi smo košarkaška nacija, ima mladih naraštaja, naši treneri su izvenredni, imamo baš mnogo talenta. Nema problema i brige oko naše budućnosti.
O potencijalnim naslednicima na selektorskoj poziciji.

- Ja ne razumem zašto je Saša Đorđević odlazio, mlađi je dosta, pa tu je i Saša Obradović. Saša Đorđević ili Saša Obradović, jednog od njih dvojice bih odabrao da budu Pešićevi naslednici. To su naše dve legende. Selektorima bih davao ugovore na godinu dana, Pešić se nije ni vratio sa ekipom kad je izgubio od Italijana. Mi imamo dosta dobrih trenera.

Popularni Muta se ne brine zbog činjenice da će Pešić izgleda izvesno završiti svoju karijeru kao selektor.

- Pa neka ide, nema veze, ima mlađih. Napravio je odličan rezultat, poštujemo, zahvaljujemo se, ali ide smena generacije. Ne bih dao Pešiću ugovor od četiri godine, on će onda imati 80 godina kad dođu Olimpijske igre u Los Angelesu. Moraš da imaš sreće i da ti se svi igrači jave.

Prisetio se Nikolić i svojih slavnih dana sa nacionalnim timom.

- Kad je Čović bio predsednik Saveza, mi smo imali 300.000 premiju, a volonterski smo radili kad je bio Željko Obradović i ja kao pomoćnik. Imali smo sitne dnevnice za kaficu, ali ako bude zlato imate 300.000, srebro 200.000, bronza 100.000. Nagradu za zlatnu medalju smo delili svi. Moraju biti svi plaćeni ili nijedan!

--------------------------------------------------------
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Ne znam meni je Muta nit smrdi nit miriše, za nešto ga poštujem i gotivim, za nešto se gadim i to je tako, ali valjda smo svi ljudi i svi imamo i loše i dobre strane, na drugima je kako to vide...

Što se tiče novog selektora, ja tu ne vidim četvrtu opciju, prva za sada i po svemu sudeći je NČ predsednik KSS, Pešić ostaje selektor i ovog leta i ide se na zlato na EP. Šta god da bude mislim da tu treba cut da se uradi i da se dovede novi selektor, a to po svemu sudeći neće biti Saša Obradović jer su se on i NČ rastali u lošem svetlu u CZ, dakle Sale Nacionale je jedina opcija ako mene pitate. Kakav je odnos Saleta i NČ nemam pojma, niti se sećam da je bilo neče posebno dobrog ili lošeg ikada.

To što kaže Muta, u pravu je 100%, imamo nove trenere, nije Pešić jedini i ne treba plakati. To što mu je ovaj bio asistent, to može biti i da je bilo lošeg odnosa, a može biti i samo lično mišljenje, Muta je bio Saletova desna ruka u mandatu, pa je samo "ostao" tu.

Što se tiče brige o novim generacijama, ja se tu brinem jer mi deluje da iz generacija 97-2000. nema ništa da ispliva i kasno sazri, kao što je bio slučaj sa Avramom, Micićem, Jaramazom, Dobrićem, Dedom, koji su relativno zaobilaznim putem stigli do repke. Tu neki igrači poput Voje, Boriše i sličnih mislim da bi mogli da se probude, bile su vazda jake te CZ juniorske kategorije, pa očekujem neke koji se kasno pale, ali za to je zadužena Miškova Mega. Videćemo, to je uvek zanimljivo ko će isplivati.

Što se tiče Bobija, meni je zanimljivo da je on zainteresovan za košarku još uvek, Istanbul je idealno mesto za njega, ogromno tržište, jak tim, mislim da on ako je iole spreman može da pravi ozbiljne probleme u napadu na nekih 10 minuta u igri, ali opet i ozbiljne probleme u odbrani svom timu. Ali zato je došao u Fener gde pored njega na centru imaš Birča i Melija, gde imaš prepunjen roster svakakvim specijalcima, koji iskreno mislim da mogu da popune te rupe u odbrani dok je on na terenu. Mislim da on u CZ ne bi mogao da dobije ni uslove koje hoće niti je klub spreman da ga uklopi u sistem, veliki je to rizik i treba puno istrpeti da ga imaš za 10 minuta. Uporedio bih ga sa slučajem Skocijanidisa u CZ onomad, čovek pred kraj karijere, mnogo može, al opet i mnogo ne može, institucija, ali ne može više od 10 min po meču proto, a takav luksuz CZ očigledno da nema.
  • 1
  • 1107
  • 1108
  • 1109
  • 1110
  • 1111
  • 1165
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]