Stare teme
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
gramada napisao: Čet Okt 19, 2023 11:11 pm Ukazana sansa propustena, bez razlike na domacinsko sugjenje kako moze da su oni u bonusu 3-4 minuta do kraj aprodora nema pricam o regularnom delu
Barem 20-30% smo slabiji od prosle sezone
Slažem se sa tim da je bilo potrebno pokušati ići na prodor ili spustiti dole loptu nekome, kad su već oni u bonusu, ovako smo se samo suludo umarali i trošili lopte... Problem tu je i taj što su nam i Smajli i Frenk ispali sa po 5 faulova, pa smo se odlučili za Zeka na 5, što protiv Nikolice i nije preterano pametno bilo, al nije ni toliko strašno ispalo. S druge strane problem nam je bio što nemamo prvog pleja, igrača kojem će lopta ići u ruke kao što je prošle godine to bio Dante. Prosto PJ nije još dobio tu slobodu, a nije ni toliko siguran, mada je najpribližnije tome. Aleksa nije prosto bio u elementu ovu utakmicu, mnogo su fizički jači igrači Olija od njega i pritisak na loptu je bio problem njemu. Jare je još uvek van ritma, a i u onih nekoliko minuta je pokazao da ne može trenutno da odradi posao za koji je predviđen.

Meni je apsolutno nestvarno bilo da je nama Anđišić igrao kraj utakmice i ceo produžetak. Posle onakve prošle sezone, gde je on bio sa ulogom klinca šutera, koji na kašičicu dobija priliku i koji se vadi za svaku sitnicu, ovo sinoć mi je bilo totalno neočekivano sa Željkove strane, ali mi se svidelo. Jer Danilo zna da igra košarku i zna da pogodi šut i ima to u sebi, to što ne zna da kreira nešto specijalno i što nije najsigurniji na lopti, to je legitimno, ali uloga Džejsi Kerola ili Bili Berona mu je idealna i tako se i treba koristiti.

Tačno se osetila kratka rotacija, nama je Jare van ritma,a plus je i Ponjitka van tima, to je 2 igrača manje u spoljnoj liniji... A to na ovaj tim mnogo znači. Neshvaljivo mi je da lopta nije išla malo češće Naneliju u ruke, on je ipak klasični rutiner. Panter 2-3 lopte na kraju regualrnog dela prodao, pa onda i u produžetku opet, sasvim neshvatljivo. Zek u napadu jedino onaj napad mi je žao što nije zidao još pa uneo igrača u mis meču u koš, nego se odličio za onaj njegov šut sa poludistance iz okreta. Al njemu ne mogu ništa da zamerim, dečko pegla 3 sezone po 35minuta na najvišem nivou bez izmene, ne ulazi u problem sa faulovima, radi ogromne stvari i u napadu i u odbrani.

Opet nas potopiše na to što igramo switch, prosto iz levog ugla su nam dali sve, a to je tačno iz protoka lopte došlo, ne vredi nov je tim praktično, mora vremena da se uigraju novi igrači da nauče da igraju tu vrstu odbrane. Tako smo i prošle godine izgledali na početku, a onda smo oko ng jeli malu decu po terenu kada je kliknulo...

Ne bih se složio da smo slabiji za 20-30% u odnosu na prošlu sezonu, jer ljudi očigledno gledaju početak ove sezone i porede ga sa serijom protiv Reala, a ne sa početkom i utakmicom u Bakoniji ili sa Milanom u Bgu. Prosto fali nam još jedan visoki igrač. Nije mi jasno zbog čega nije doveden neki proveren EL igrač koji je bio FA na početku sezone, tipa Rivero, Rubit, Danston, Bolomboj i time rešilo pitanje centra. Iskreno mislim da bi nam Danston za max 10 minuta legao ko budali šamar. Pa se na to doda Frenk i dobije se odlična unutrašnja linija i mnogo mogućnosti. Frenk mu dođe upgrade Brozdija, apsolutno isti tip igrača samo na 4x višem niovu i to je ono što je Željko tražio, ali mi je čudno da ga ne koristi više u napadu. Ali dobro... Spolja bi možda mogao još jedan igrač, mada ja bih istrpeo ove igrače i dao veću šansu Avramu i Danilu, kao i više slobode PJ, koji deluje zbunjeno...

Panter se baš vidi da je van ritma na početku sezone i to mi se ne sviđa, ista priča kao i lani, uzima svoje divljačke šuteve, na koje smo svi navikli, a onda u odbrani očekuje da neko drugi krpi umesto njega. Možda su to prošle godine naučili da rade Matijas, Dante i Janis, ali trebaće vremena da to nauče i novi igrači i da prihvate to tako. Sa dva NBA igrača mislim da nije to baš tako lako uraditi, no ko sam ja da sudim...

Ostaje žal što nismo uzeli ovu pobedu, jer smo ih imali to bi nam neverovatno značilo pred sledeći period od dva uzastopna derbija u ABA i EL i nastavak sezone.

O utakmici sa Barselonom, mogu reći da su oni odigrali odlično, ali prosto mi bez odbrane ne možemo da igramo. Opet smo u napadu dobri, a u odbrani slabi i igramo na koš više. Ali prosto protiv Barse koja igra ovako rasterećeno i raznovrsno mislim da tako nismo nikakve šanse imali i pored odlične igre u napadu. Prosto je svaki prodor Laprovitove završavao izlaznim pasom i trojkom nekog spolja ili slično. To znači da nismo uigrani i to je jasno.

Moje mišljenje je da smo mogli i morali da u nekim trenucima utakmice sinoć, kao i u utorak, kao i u seriji protiv Reala proletos, da probamo sa nekom vrstom promene odbrane. Da li je to zona, da li je to nešto drugo, ne znam, ali mislim da je to moralo i da bi to ako ništa barem dalo malo vremena i malo zbunilo protivnika. Pokušati, ne igrati 10 minuta...

Kako bilo idemo dalje.

Smajli se vratio u onu formu koju je imao pred kraj prošle sezone
Korisnikov avatar
By Zex88
Valderama napisao:Može li mi neko velikodušno ukazati na košarkaške kvalitete Trifunovića?
Klačer Slika

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By gramada
U losoj utakmici pobedio srecniji tim ili Avram sa mudiam kako god, katastrofa su i jedni i drugi, potrosise se tolike pare na ninasta, aj da vidimo Ponedeljak
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Dve vrlo bitne pobede u dva vrlo teška meča... Ipak je u pitanju derbi i ipak smo i mi i oni bili u lošoj situaciji, ali eto pokazao se karakter i pobedilo se dva puta u 5 dana. Momentum je opet na našoj strani, a u EL nas očekuje i nešto lakši raspored narednih nekoliko kola.

Od 6 utakmica u novembru imamo: Baskoniju u gostima, pa Fener kod kuće, pa Bajern u gostima i Albu kod kuće u duplom kolu (čudno da nam nisu vezali 2 gostovanja kad već igramo sa oba predstavnika iz Nemačke u tom kolu), onda Efes u Istanbulu i PAO u BGu. Ništa od toga s ove tačke gledišta nije nemoguće pobediti, stoga polako idemo kolo po kolo.

Ono što raduje je da smo mi juče igrali bez prve opcije u napadu - Kevina Pantera, loša vest je da je on povređen naredne barem 2 nedelje. Ali kako je tim uspeo da kompenzuje izostanak najboljeg ofanzivnog igrača je nešto vrlo pohvalno. Iskočili su tu domaći igrači i opet je ono što se godinama pričalo istaklo, a to je da domaći igrači prosto žive za te utkamice i shvataju značaj istih i tada daju sve od sebe. Tako smo dobili u manje od 5 dana i Jareta i Đušu i Avrama i Alena, a moram pohvaliti i Trifu, koji je juče imao zapaženu ulogu. Dakle, koliko god oni bili za klasu ili dve ispod Pantera ili Lideja, oni su osetili trenutak i odigrali svoje i doneli mnogo klubu.

Zapravo deluje da smo konačno kliknuli, jeste trebalo vremena, ali gde ćeš bolje situacije da se klikne nego u trenutku kada ti gori pod nogama i imaš dva derbija u 5 dana... Pored pomenute domaće petorke, tu su konačno iskočili i PJ i Frenk, koji su pokazali, verujem, samo delić onoga što se od njih može očekivati u nastavku sezone. Ako se na to pridoda Ponjitka, mislim da će to biti dosta dobro, odnosno mnogo bolje u nastavku sezone.

Doduše, nije reper ni ova ekipa Zvezde, jer ipak su oni takođe u lošem momentumu i nakon promene trenera ušli u dvomeč, pa se s druge strane ne treba ni zavaravati, ali svakako da mnogo na samopouzdanju znače te dve pobede. Ovonedeljna utakmica u Vitoriji će biti dobar test, ali ono pravo nas čeka sledeće nedelje u Areni kada bude došao kum Dimitris sa svojom četom tu ćemo videti gde smo u odnosu na EL.

Pobeda u Baskoniji bi bila za 3-3 i mislim da nije nerealna, ali takođe, njih je preuzeo Duško, koji je u prošlih godinu dana igrao protiv Željka 10ak puta i dobro nas poznaje tako da ne sumnjam da će biti spremni za nas. To što su po kvalitetu dosta slabiji na papiru, ne mora ništa da znači, jer možda šok terapija bude delovala i razmrdala posrnulog giganta.

Dva po mom mišljenju totalno različita derbija. U prvom smo probijanjima prve linije njihove odbrane, dobrom igrom naših spoljnih igrača pravili prednost, dok se u drugoj težište naše igre prebacilo u reket, gde smo forsirali Frenka. Zanimljivo da su u obe utakmice Avramović, PJ i Smajlagić povukli kad je najviše trebalo, što je ogromna stvar. Uvođenje PJ i bacanje u vatru, nakon fazon 15ak minuta na klupi mi je delovalo kao užasno rešenje, pogotovo u trenucima kada nam ne ide, ali on je čovek pokazao koliko je svestan i svojih mogućnosti i situacije i uloge, te se prilagodio i ušao odradio svoje i izašao, pa tako opet u sledećoj utakmici.

Šahovska partija u obe utakmice dva trenera, izmene radi prilagođavanja na novonastali matchup, napadanja slabih tačaka protivnika sa obe strane, stvarno dve baš dobre utakmice i poslastice za ljubitelje košarke širom sveta.
Korisnikov avatar
By BogdanB
Forum će imati predstavnika u Minhenu :S

Frenk zaista dosta bolji, samo smatram da treba više da koristi telo i snagu koju poseduje, kao da se plaši da udje malo jače u duel, ali popravio se sa tim u odnosu na početak sezone

Ako uporedimo sa prošlom sezonom, mi smo već sad u nekom plusu. Ovo sad u el što smo pobedili, prošle godine smo izgubili. Kada bi baskonija pala, uh, bilo bi odlično

Poslato sa FNE-NX9 pomoću Tapatoka

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
BogdanB napisao: Uto Okt 31, 2023 11:35 pm Forum će imati predstavnika u Minhenu :S

Frenk zaista dosta bolji, samo smatram da treba više da koristi telo i snagu koju poseduje, kao da se plaši da udje malo jače u duel, ali popravio se sa tim u odnosu na početak sezone

Ako uporedimo sa prošlom sezonom, mi smo već sad u nekom plusu. Ovo sad u el što smo pobedili, prošle godine smo izgubili. Kada bi baskonija pala, uh, bilo bi odlično

Slažem se. Deluje da smo ove godine dosta brže kliknuli, odnosno da su novajlije u vidu PJ, Frenka i Ogija posle meča sa Megom odskočili i ispravno reagovali zajedno sa ostatkom tima. Kao da se stvorila ta hemija odjednom nakon tog poraza i da je on bio i više nego potreban za klik. Kao što rekoh ne bih se zaletao i rekao da je kliknulo, ali deluje da jeste, jer smo igrali samo protiv Zvezde dva puta u 5 dana, tako da će Baskonija u petak biti dobar test, a onda ćemo se sledeće nedelje meriti sa Fenerom.

Drago mi je da ideš u Minhen, ja sam prošle godine trebao ići u Berlin, ali su cene karata za avion skočile 300% u par dana, pa sam odustao... Ove godine sam gledao šta bih mogao ukačiti u prvom delu sezone i s obzirom da neki datumi mi nisu bili u opticaju, izgleda da još uvek neću zabeležiti daleko gostovanje kao navijač KKP.
Korisnikov avatar
By BogdanB
Wizair, 12300din. Utorak poletanje, u četvrtak se vraćamo. Čak je to i jeftinije ispalo za 2000din u odnosu na autobus

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 20

Na osnovu toga sto je vas predsednik izjavio da j[…]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]