- Pon Nov 15, 2021 1:39 pm
Upravo tako @Zex, dobili ste nas na energiju, trcanje i tranziciju. Bolji ste u prakticno svim aspektima i imamo mi mnogo jos da gulimo patike da bismo mogli da igramo sa vama u nekom neizvesnom mecu. Tacno je i to da imate vi jos prostora da napredujete, jer upravo je zdravstveni karton ekipe razlog zasto niste na EL nivou konkurentniji u odredjenim situacijama. Ali i da mi imamo mnogo prostora i potencijala, ali ne toliko koliko mnogi zamisljaju i mastaju. Prosto nakon Andore, koju nisam gledao, ovo nam je dobro doslo da vidimo gde smo i na cemu smo, jasno se u ovom mecu videla razlika izmedju EL i EK ekipe.
Nama ostaje da suzbijemo redove, sednemo i razmislimo sta radimo i kuda to vodi. Zasto su nam dva najbolja igraca juce bila zatvorena i nisu imali nikakvu ulogu na parketu, a ne pravili razliku zbog cega su i dovedeni i placeni. Panter, po recima jednog forumasa najbolji bek u EL, odigrao je 32 minuta i mec zavrsio sa 6 poena, sa % suta 2/7, dakle stavljen je bio u dzep. Lidej 25 minuta sinoc, takodje stavljen u dzep ili dzepove, nije se video i nije mogao cak ni na skoku da bude dominantan, njegovih 5poena uz identican % suta 2/7. Ne volim da gledam +/- indeks, ali Panter je imao -15, a Zek - 19, ukupni indeks korisnosti 4.
Dosta toga mi se sinoc nije svidjalo, a prvenstveno vodjenje od strane Zoca. Zaboravljanje nekih igraca na klupi, forsiranje Pantera koji je deprimiran i slicno. Mi ne mozemo da pogodimo kos, sto je uzrok njihove dobre odbrane i naseg straha i nemoci da se kreira otvorena pozicija. Sut za tri 4/21, od cega su 3 Murove trojke i jedna Smajlijeva. Nasi talenti Kuruc, Trifa i Madar, se nisu naigrali ukupno 28 minuta na parketu uz -8 indeks korisnosti i 2 postignuta poena. Balsa 10 minuta, Dangubic koji je imao sasvim dobru rolu i koji zna ovakve utakmice da igra na parketu proveo svega 6 minuta, Mur koji je presedeo prvo poluvreme, a upravo nam je on falio...Avramovic na kraju sasvim korektno i odigrao, ako se ja pitam s obzirom sta mu je uloga i koliko je imao ozbiljne protivnike.
Alenova dva promasaja sa bacanja na kraju 3/4 kada smo bili u odlicnom momentumu prouzrokovanom dobrom rolom Mura, odvela su nas sa potencijalnih -3 na -7 u sledecem napadu, jer je mladi Balsa napravio faul u napadu, a onda i na-15 za samo par minuta. To je bio kljucni momenat na utakmici, ali se Alenu apsolutno nema sta zameriti jer je decko odigrao odlican mec i bio jedini raspolozen kod nas, vukao nas i za njega nisu imali bas najbolje resenje u odbrani.
Pored Alena, raduje me odlicna partija Balse Koprivice, koji je u svom prvom derbiju imao stvarno dosta malu minutazu, a pokazao je dosta na obe strane parketa.
Cestitam na pobedi komsije, apsolutno je zasluzena, a nas ceka Leikabelis u sredu.
Mnogo smo poleteli, a najtezi protivnik nam je bio Huventud do prosle nedelje... Verujem da Zoc zna sta radi, bio bih lud ako bih drugacije mislio, ali da mi se ne svidja kako je vodio utakmicu.