- Sre Jan 06, 2021 8:37 am
Pa rekoh ja, ozbiljno rade, Hamilton se moze pokazati kao odlicno resenje. On jeste EK kvalitet i prosle godine je bio odlican, ali je misterija sta se desilo ove godine sa njim u Feneru, nisam ih cesto gledao, ali sam primetio da im prakticno i nije opcija, sad nakon konsultacijama sa statistikom EL vidim da je odigrao 11 utakmica i zabelezio 13 poena, igrao 7 minuta u proseku... Cak 4 utakmice nije ni bio u sastavu, da li je u pitanju bila povreda ili nesto drugo, sve u svemu razocaravajuca sezona nakon solidne godine u Dacki. Mislim da on i ne bi nesto znacajno poremetio hemiju i hijerarhiju u ekipi, jer bi po nekom mom vidjenju stvari uzeo 15ak minuta po mecu. Mornar igra sa 4 visoka tu su Smit, Gebriel, Bjelica i Lukovic, od njih je vrlo jasno da druga dvojica nisu kalibar EK, pa vidim onda situaciju da ce se minutaza malo drugacije raspodeliti i da ce oni igrati vise u ABA ligi i koristiti se u nekim specijal situacijama. Bjelica i Luki igraju prosecno 13 minuta i u ABA i u EK, ove godine i nisu imali zapazene partije, dok su Gebriel i Smit na parketu prosecno 25 minuta, ako se pogleda prosek tu ima prostora za jos 4 minuta na po obe pozicije, sa skracivanjem minutaze za 2 minuta svakog od pomenuta cetiri igraca dobice se prostor za jos 8 minuta sto je u zbiru 12 minuta, koliko ocekujem da ce Hamilton i imati na parketu u proseku. Mozda se varam, ali tako meni deluje njihova ekipa, gde unutrasnji igraci rade ogroman posao, a spoljni daju koseve, te je pomenuti kvartet u proseku belezio ukupno oko 30 poena od proseka ekipe koji iznosi 85 poena po mecu. Dovodjenje Dzonija Hamiltona bi im donelo nove opcije, kako u napadu, tako i u odbrani, slican je on tip igraca Lukovicu, samo sto je to znacajan upgrade. Dzoni moze dati dosta, prosle godine je u Dacki u EK igrao 30 minuta i bio prva opcija prakticno u napadu, belezio je preko 11 poena i 8 skokova uz 1 blokadu u proseku. Ocekujem da ce igrati 15ak minuta i da ce za to vreme imati nekih 10ak poena, jer ce ga Pulen, Vajthed i Nidam hraniti loptama iz pika, gde se on dosta brzo otvara u roll.
Logicno je bilo pojacavanje Mornara nakon odlicne polusezone, s obzirom da drze vrh ABA lige, a da su u EK izvukli nesto tezu grupu sa Uniksom, Gran Kanarijom i Andorom, igra na dva fronta iziskuje dosta vise energije i igraca u rotaciji, sa Gordom i Hamiltonom Mornar je dobio dodatnu sirinu i kvalitet, sa kojim moze da se napadne titula u ABA ligi i nokaut faza EK.