- Pon Okt 05, 2020 12:13 pm
Nisam gledao mec uzivo, pa sinoc ugrabih vremena da pogledam snimak i apsolutno se slazem sa Bogdanom, ovo nista ne valja. Nije toliki problem poraz od Borca ipak je to prosecna ABA ekipa, zive od suta, koji ih je u mecu sa nama dobro sluzio 50% za tri 11/22 i 54% za dva 19/35. Od njih nista neocekivano, cak su po mom ukusu odigrali dosta stalozno, smireno i ozbiljno. Problem je u nama, ovakve ekipe se i kada pogadjaju u slicnim procentima moraju dobiti.
Prvi problem je bio i u skoku, gde su momci iz Cacka imali 22 defenzivna i 12 ofanzivnih skokova, u odnosu na nasih 15+13. Zasto je problem skok? Zato sto ako polgedate sastav Partizana videcete 3 centra i 2 krilna centra, a ako pogledate Borac, videcete da su nastupali sa jednim jedinim centrom, nasim bivsim igracem Dusanom Mileticem (7 skokova) i 2 krilna centra Nerandzicem (10 skokova) i Todorovicem (3 skoka). Pored njih je i jedan bek Carapic uhvatio 5 skokova. Dakle njihovi centri 20 skokova i ukupno timski 6 skokova vise. Novica i Jankovic su imali ukupni +/- ucinak od -18, i index 1.
Novica je bio ogroman minus u odbrani, i kada je on usao u prvom poluvremenu smo pali i prednost je otisla na njihovu stranu, sto govori i +/- ucinak naseg kapitena koji je bio -8. U trenutku kada su on i Mika bili na parketu nismo mogli da uhvatimo skok u odbrani.
Jankovic je jos vise razocarao +/- ucinak od -10, i index od -2 za 10 minuta na parketu naseg centra. Koliko je lose igrao solikavaju dve situacije kada ni u jednoj nije mogao Miletica da ugura u kos. U odbrani svi znamo da nije sjajan, te ne treba trositi reci.
Dangubic meni izgleda nespremno, fizicki mi deluje nesto tromije nego kada je bio u Zvezdi, ok izasao iz povrede, korona I slicno, ali deluje mi tromo. U odbrani je bio dosta dobar, u napadu bez trunke samopouzdanja, cak je u dve situacije bio sasvim sam na trojci u nekoj akciji, ali nije ni pogledao ka kosu.
Mozli je igrao svega 13 minuta I to pocetak 1/4 I celu 4/4, I za 13 minuta je imao 8 poena I 4 skoka, I nikako mi nije jasno zasto on igra tako malo, da li je u pitanju neka povreda… ?
Neshvatljivo mala minutaza Kodija, koji je bio sasvim dobar.
Nerazumeno velika minutaza Trifunovica.
Angolin ulazak prvi put sredinom drugog poluveremna, gde on igra pleja u tim trenucima. Po meni on nema ulogu u ovom timu.
Par opaski:
Nerandzic hvata skok u napadu pored Mike I jos 2 nasa igraca u sred reketa.
Prelepe dve asistencije Kodija za Miku I Jareta za Mozlija u kontrama.
Kontra napad za Borac, 2-2 u kojem pritrcavaju ostali njihovi igraci, nama se vraca Jankovic kaskajuci sa pola,a Gordic I Tomas stoje na njihovoj polovini.
U vise navrata smo preuzimali sve u odbrani, ali je to pucalo kao nista jer su nam centri bili na trojci, a u reketu su pomagali bekovi.
Generalno utakmica je delovala kao pripremna, kao sto sam I rekao za onu u Badaloni nemamo energije, nema zivosti, krvi. Delujemo fizicki nespremni za sezonu, a uz to menjamo igrace I neretko ih secemo. Jos jedan poraz Vlade na klupi I jos jedan apsolutno na njegovu dusu, jer ga je Malina nadmudrio. Ne volim kada se mi prilagodjavamo protivniku, to mi je apsurdno, sem kada igramo protiv nekog ko je mnogo jaci od nas. Juce nas je Borac izvukao iz reketa I time dobio utakmicu, oni su razvukli 5 igraca po liniji za tri poena I odatle napadali 1 na 1 u prazan reket, time je I mnostvo njihovih skokova u napadu doslo, kao dosta pogodjenih otvorenih trojki ostvarenih nasom rotacijom.
Pobedili su nas, a nismo im pokazali krv, njima svaka cast, jedna stvarno zrela partija, a nas treba da bude sramota. Ono sto je Vlado izjavio nakon meca se uglavnom poklapa sa ovim sto sam I ja napisao, tako da on od mene I dalje ima podrsku.
Sledi nam put u Veneciju, pa nam dolazi Buducnost. Koliko su ove dve utakmice koje smo izgubili bile bitne za dobiti, zbog samopouzdanja videce se u narednoj nedelji.