djokonda napisao: ↑Sub Nov 09, 2019 12:07 pm
Peja napisao:Sad da mi neko objasni sledeću situaciju:
Prošla sezona, ključni mečevi plejofa ABA i borbe za EL a kasnije i domaće prvenstvo, tadašnji trener Tomić i njegov pomoćnik (sadašnji trener) daju šansu mladim domaćim igračima (Dobrić, Davidovac, Simanić pa i Ristić) i oni to opravdaju, mi dobijemo uglavnom sve te mečeve. Pored njih ogromnu ulogu je odigrao i Faje.
Onda dolazi ova sezona pa se izbace svi ti igrači iz rotacije, stave stranci koji odigraju očajno, onda se "zameni" trener (dođe njegov zamenik) i vrati sve kao prošle sezone, vrati minute Dobriću, Simaniću i Fajeu.. i mi opet na nešto ličimo a oni opet dobro igraju????
Jedina poenta što smo u ovih mesec dana uspeli da napravimo priličan zaostatak u svim takmičenjima i svoje najviše ambicije svedeno na teoriju!!
Samo pogledaj koga ste dobijali to krajem godine i koji je to bio kvalitet...vi sa prošlogodišnjom ekipom ne bi imali nijednu pobedu u EL ove godine. Pa jbt vama je Čović bio praktično ključni igrač u tim pobedama...toliko o tome. EL je totalno drugi nivo po pitanju kvaliteta.
Ne bih se složio, bila je jaka ta Budućnost pa i Partizan, svakako ne u rangu Barselone ili CSKA ali to se i ne poredi.
Suština je da su ti domaći igrači pokazali da u jakim, takmičarskim i napetim utakmicama pod pritiskom mogu da daju veliki doprinos a onda su bez razloga zakucani za klupu a sada još nelogičnije vraćeni.
Prosto je nelogično, jer ako je ove sezone problem bio u treneru (Tomiću) a ne u igračima, onda bi taj novi trener trebao igrati sa istim igračima kao Tomić samo na drugačiji način.
Ali ako trenera zameniš njegovim zamenikom, onda on izbaci neke igrače a tim ponovo počne na nešto da liči i da pobeđuje onda je problem valjda bio u igračima?!
Što se tiče Čovića, svakako da dečko nije rang EL, naročito ne za prvog pleja, ali nikako ne treba omalovažavati njegove partije s kraja prošle sezone koje su bile sjajne, naročito imajući u vidu iznenadnu povredu glavnog pleja pred odlučujuće utakmice.
Noris Kol, Alex Renfroe su ozbiljna imena za evropske a naročito ABA standarde a Čović je upravo protiv njih odigrao najbolje utakmice.