Stare teme
Korisnikov avatar
By bokibb
MileBL napisao:Igrao je Cedeviti bar 30% ukupne minutaze takodje u Grckoj je igrao trojku u Rusiji uglavnom cetvorku, ocigledno da napamet pises.
Ko je igrao u Cedeviti 4 kada je on bio na 3? Nisam gledao sve utakmice CED ali ne znam koje igrao 4 kada je on bio na 3, mozda mislis da je Ramljak? To sto Ramljak u odbrani moze da isprati fizicki sve 4ke ne znaci da je igrao 4. Mozda Markota kada je bio u CED da je bio na 4 a Nichols na 3 ali nisam bas ispratio da su njih dvojica bila na parketu istovremeno...opet nisam detaljno pratio CED pa ne tvrdim...
Korisnikov avatar
By skeske
Nikols je prirodna trojka koji zbog godina a i taktickih zamisli dosta vremena provodi i na 4. Primjetio sam da je opste prisutno da ljudi vise ne mogu razgraniciti i prepoznati prirodno krilo zbog promjene kosarkaskih razmisljanja trenera poslednjih godina. Ne moze bolji primjer od Nikolsa za opis pozicije 3-4.
Korisnikov avatar
By Peja
Zavisi sve od postavke igre, zamisli trenera, protivnickih igraca na 3-4, ali generalno Nikols moze obe pozicije pokriti i to na EC-EL nivou.

Igrao je u Pao i Cska, a tamo su na 4 bili Gist, Focis, Voroncevic, Hrijapa...

Po meni ako Simanic i Jankovic procvetaju Nikols ce vrv na 3, a cim neko od prve dvojice pocne da pada u formi ili se povredi tu ulece Demetris
By grobiale
Vidim oterali ste jednu od vasih legendi, tj posle legendarnog i vanserjiskog igraca Ducija Simonovica najvecu vasu legendu Nesu Ilica. Sto se tice Simanica ubedjen sam da nece igrati za vas sledece sezone a da sam na njegovom mestu pljunuo bih u facu sve u Zvezdi. Unistavaju karijeru momku koji je nevidjeni talenat da bi igrao raspali Jankovic.
Korisnikov avatar
By djokonda
skeske napisao:Nikols je prirodna trojka koji zbog godina a i taktickih zamisli dosta vremena provodi i na 4. Primjetio sam da je opste prisutno da ljudi vise ne mogu razgraniciti i prepoznati prirodno krilo zbog promjene kosarkaskih razmisljanja trenera poslednjih godina. Ne moze bolji primjer od Nikolsa za opis pozicije 3-4.
Govoriš o pozicijama u košarci kao nečemu što je zacementirano za vjek vjekova, kao da sada postoji neka jeres po kojoj trojka nije trojka nego je četvorka ali kada se ta jeres istrebi svet će opet biti divno mesto za život i Nikols će biti trojka što po prirodi i mora da bude. Košarka je igra koja se razvija i deo tog razvoja je promena profila igrača koji se traže za neke pozicije, kao i promena pozicija...praktično ti nemaš više krila, posebno nemaš niska i visoka ili još više po američkoj terminologiji small forwards i power forwards (sve više koriste samo tri termina za opis igrača - bekovi, krila i centri. Ja očekujem da sledeći USA tim na OI pokaže kako izgleda petorka bez profilisanih poziciji...pet igrača preko 2m, u napadu svi pretnja spolja, u odbrani sve preuzimaju). Nikols je nekada možda bio dovoljno dobra atleta da igra i sada trojku, ali to više nije i on je sada po svim karakteristikama četvorka. Šta će igrati u Zvezdi ne znam niti se usuđujem da nagađam jer realno ne mogu da ispratim logiku u pravljenju tima (doveli su 3 old school centra, od kojih je Ojo možda i najmanje old school...izgleda da im nije bilo dovoljno što ih je BUD punila na centralni pick prošle godine, pa rešiše da svoju nesposbnost da brane isti dovedu do savršenstva), mada, istini za volju, on u ABA i KLS može protiv skoro svih ekipa, zbog kvaliteta, odnosno odsustva istog, da igra sve sem pleja i da ekipa ne trpi mnogo.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Najbolji opis pozicije je da si ono sto branis, dakle sta igras u odbrani to ti je pozicija. Napad je vec do zamisli trenera i mogucnosti tima.

Inace NBA playoff serija izmedju GSW i Houston-a je bila savrsen primer positionless basketball kako kazu ameri (da ga jebes kako bih ovo preveo).
Bukvalno nisu smeli svoje centre da drze u igri jer bi drugi tim samo na njih napadao bekovima.
Korisnikov avatar
By djokonda
BBBbbb napisao:Najbolji opis pozicije je da si ono sto branis, dakle sta igras u odbrani to ti je pozicija
U principu da, ako pozicije gledaš pojednostavljeno (bek, krilo, centar)...najbolje mi je to kada pogledam boxscore utakmice NCAA na ESPN...tamo su svi igrači bek, krilo ili centar (G, F ili C) pa često vidiš ekipe koje igraju sa petorkama gde imaš tri G i dva F...nema od 1 do 5 ili pg, sg, sf, pf, c.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
grobiale napisao:http://mondo.rs/a1122736/Sport/Kosarka/ ... -evra.html
Kakvi bolesni lazovi. Ovi su isti lazovi kao i ovi iz Sns-a i ovo je tolika laz kao sto je laz da je Srbija nekakav lider u regionu a cinjenica je da smo po svim ekonomskim i zivotnim standardima najbednija zemlja u Evropi.
Grobi nisi upoznat sa racunicom. To je ista ona racunica po kojoj se zaradilo otkazom Skorciju.
By grobiale
Evo spominju se Nikols i Perperoglu. Vidi se da ne znate gde bijete i vucete ovakve brzoplete poteze zeljni za instant rezultatom. Nemaju gde ova dvojica i niko ih nece i sada ako ih dovede Zvezda ima da predstavi to kao nekakve bombe a ono raspadotine od igraca. Tacno sam znao da ce Tomic da pokusa da dovede nekog bivseg igraca Olipijakosa jer i sam kukavac ne zna gde bije. Kakav je igrac bio takav je i trener. Znaci suvi prosek mozga bez.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 129
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]